UA-135558174-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Maandag 9 augustus 2004

Vanmorgen de boel ingepakt en op weg naar een ander stekkie. Het is een hele rit  maar hier zitten we dan op de Sandvik camping in Gaupne. We kijken uit op de Jostedalsbreen gletjer.Onderweg moesten we een keer overvaren en dat geeft een leuke onderbreking. Op dit moment zit de was weer in de wasmachine en is de koffie klaar.

Inhoud

Dinsdag 10 augustus 2004

Vandaag vroeg op. We gaan wandelen.Nou dat is gelukt, we zijn opweg naar de gletsjertong Austerdalsbreen, een mooie route door een dal aan de voet van de gletsjer. Een dal vol grote stenen en puin, afkomstig van de gletsjer, ook lopen er schapen rond.

We kunnen dicht bij de gletsjer komen en zien de dikke laag ijs, wat blauw van kleur is. Het is een pittig stukje sjouwen en het is een hele warme dag, dus wel zweten. Op de terugweg boodschappen gedaan en lekkere ijsjes gekocht, daarna lekker douchen, eten en lekker luieren.

Woensdag 11 augustus 2004

Vandaag op weg met de auto en een mooie bergweg gereden langs een bruisende snel stromende rivier . We komen uit bij een lange dam die het water van de gletsjer tegen houd. We hebben hier even rond gekeken , en hebben daarna de route weer hervat.

 Een heel smal weggetje wat je bereikt via tunnels die heel smal en donker zijn, zo komen we bij een gletsjer meer, en natuurlijk bij de geltsjer zelf, De Jostedalsbreen. Luc, Michiel en Sandra zijn er naartoe geklauterd. Irene en ikzelf hebben het vanaf een bankje met de verrekijker gevolgd. Je kunt ook met een gids mee maar met ze,n vijven is dat een kostbaar grapje.

Halverwege de middag gaat de familietocht (per boot naar de gletsjer en daar een stuk op het ijs sjouwen) ook niet door vanwege het vele water op de gletsjer.Het is voor noorse begrippen veel te warm, ongeveer 30 graden, en dus is dit voor het veel te warm.

 Morgen gaan we weer een stukje zuidelijker, anders moeten we volgende week wel een heel eind rijden voor de boot naar Denemarken.

Donderdag 12 augustus 2004

Alweer een nieuw stekkie na een rit door heel veel tunneltjes en natuurlijk overgevaren, dit keer wel 2 keer. We zitten nu in de provincie Hordaland aan de oever van de Sorfjorden in Lofthus. Een mooi plekje, we kijken uit over het fjord en de gletsjer, we staan in een fruitboomgaard.

Dit gebied  staat bekend om het fruit. Appels, Peren, kersen en Pruimen. Hier wordt ook cider van gemaakt, wat hier in de streek verkocht wordt. De camping is goed verzorgt en schoon, zoals alle campings hier.

We blijven hier tot maandag, dan moeten we verder naar het zuiden want woensdag moeten we op de boot zitten naar Denemarken.

Vrijdag 13 augustus 2004

Alleen naar de supermarkt, voor de rest een rustige dag met in de zon zitten en lekker lezen.

Zaterdag 14 augustus 2004

Vandaag een wandeling gemaakt die op de camping begint..De  klim is pittig. We gaan naar het uitzichtpunt “nosie”en vandaar heb je een mooi uitzicht over de gletsjer en het fjort.

Boven een poosje zitten genieten van het uitzicht en daarna aan de terug wandel begonnen, het weet is weer warm dus weer flink zweten. Op de camping lekker uitrusten en de dorst lessen en daarna eten en het zweet eraf douchen, koffie drinken en weer valt de avond.

 

Zondag 15 augustus 2004

Algehele rustdag,lekkere leesdag en niets moet dag. Afgelopen nacht werden we wakker van een geluid wat we niet thuis konden brengen, Luc ging eens kijken en daar stonden 2 paarden valk voor ons tentje peertjes te eten die van de boom afgevallen waren. Onze nederlandse buurman stond ook buiten , in nachthemd nogwel. Morgen gaan we kristiansand om dicht bij de veerboot te zijn waar we woendag mee naar Denemarken varen.

Maandag 16 augustus 2004

Vanmorgen de boel opgepakt en richting Kristiansand. En daar zitten we nu, een camping dicht bij de boot(woensdag moeten we om 5 uur op)De camping is anders dan we gewend zijn en ook veel groter, het Noorwegen gevoel verdwijnt gelijk, helaas. We zien geen bergen, geen gletsjers en geen fjorden.We zien wel de zee en dat is ook leuk. Morgen naar kristiansand, daar even rondkijken waar we overmorgen op de boot moeten.

Dinsdag 17 augustus 2004

Vanmorgen vroeg wakker geworden van de regen die neerplensde, voor het eerst in deze vakantie. Eerst lijkt het wel lekker, maar dan moet je plassen, en je wilt wat eten en een lekker bakkie thee, dus paraplu,s gepakt en plassen, daarna onze tarp opgezet zodat we met ze,n allen kunnen eten, ja ja, hier op de camping is geen brood, dus het brood van gisteren opgesneden, voor allemaal is er nog 1 sneetje, de lucifers zijn nat dus geen thee, nou een goed begin dus.

 We zijn naar kristiansand geweest. De stad bekeken en een cd gekocht bij de free Record shop en een cheese burger gegeten bij mc Donalds, nog even bij de ferry,s gezeten, intussen is het droog geworden, nog even wat boodschappen gedaan en terug naar de camping. Hier brood klaargemaakt voor morgen en de boel laten drogen, gelukkig kunnen we aan het einde van de dag de grote tent droog opruimen. Vannacht slapen we in ons kleine  tentje en morgenvroeg  op de boot naar Denemarken

 

Volg ons op Social Media