UA-135558174-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vrijdag 20 mei 2016

 

Vandaag is het dan zover .We gaan op vakantie.

De richting is Spanje en het is de bedoeling om het eerste stuk wat sneller af te leggen.Dus we zullen per dag wat meer kilometers maken.

We  hebben eerst Utrecht aangehouden en vandaar naar Antwerpen, Gent  Lille, Amiëns,Rouen en als eind plaats Le Mans. De laatste 200 kilometer de tolweg genomen .Dan was het 2 uur in plaats van 3 uur rijden.Dat is de A 28 tussen Rouen en Le Mans.Een erg rustige weg maar niet goedkoop (€ 42,-)

Onderweg de nodige koffie en eet pauze,s genomen  en om ongeveer 10 in Le Mans aangekomen op de camperplaats, een mix parking midden in de stad (14957)

Maar het is er erg rustig.
www.youtube.com/watch(klik op de link voor een filmpje van de camperplaats)

 

Zaterdag 21 mei 2016

 

Om ongeveer 10 uur weg gereden en we zien wel hoe ver we komen.Ik heb Pau in de tomtom gezet dus we gaan in ieder geval de goede kant op.

Vandaag geen tol route,s is het plan.Dus we rijden via de n wegen.Dit rijd wel prettig en je ziet meer.

Alles ging goed totdat we op de A 63 rond Bordeaux rijden .Daar komen we in de file van weg werkzaam heden ( ? ).Het gaat er nogal gaotisch aan toe met  het van naar links en rechts kruisende vrachtwagens en personen auto,s.na bijna  1,5 uur in de file te hebben gestaan en 1 kilometer verder vonden we het genoeg en hebben de afslag genomen waar we net bij stonden .Eerst de stad in , maar dat was geen succes ,daarna weer terug en de A 63  terug richting pau.De eerste afrit genomen en een camperplaats gezocht.Die zijn hier gelukkig genoeg.Nu staan we in het plaatsje Sauternes, zo, beetje naast de kerk.(23224)
 
youtu.be/tvb0GGUwcKQ

Toen we hier uit de camper stapten we her een stuk warmer dan we hadden gedacht.Het voelde aan als bijna 30 Dus maar gelijk de korte broek aan lekker buiten zitten.Na het eten begon het te regenen met een beetje onweer .Nu is het inmiddels weer droog.

 

Zondag 22 mei

 

Na het warme weer van gisteren is het gaan regenen en onweren.Het is vandaag flink kouder en het regent de hele dag zo,n beetje door.Dus een mooie dag om een stukje te rijden.

We gaan via Pau de Pyreneeën in.Heel veel binnendoor weggetjes die door Tom zijn uitgezocht.We staan nu in Lieu dit lhers (15659) op ongeveer 1100 meter hoogte in de Pyreneeën .youtu.be/IIR2f55ujTUDit ligt in de buurt van Lescun. Het is een smalle weg van ongeveer 9 kilometer,maar wel goed te doen.De cp ligt mooi in de bergen.Het weer valt ook nu nog een beetje tegen maar we hebben nog een mooie bergwandeling gemaakt .
 

 

Maandag 23 mei

 

Vandaag dus weer helemaal naar beneden en verder de weg door de Pyreneeën de n 134.

Aan de spaanse kant is het mooi weer en we zijn met de nodige pauze,e doorgereden naar Bilbao.

We staan weer op een mooie camperplaats op ongeveer 200 meter hoogte en we kijken uit over de hele stad.Voor de rest van de dag lekker in de zon gezeten.
www.youtube.com/watch 

 Dinsdag 24 mei

 

We zijn vanmorgen met de bus naar het centrum van de stad gereden.De bus stopt bijna voor de camperplaats .

Na een wandeling langs de rivier ria de bilboa,komen we bij het Guggenheim museum.

De buitenkant is opzich al de moeite waard vanwege de de bouwstijl en de beplating van tianium.Binnen is er ook genoeg te zien en we hebben ons wel een paar uur vermaakt.


Daarna de stad verder bekeken en wat gegeten op 1 van de vele terrasjes en weer met de bus naar de cp.Vandaag is het warm , ongeveer 28 graden .s,Avonds is het af en toe gaan regenen.

 

Woensdag 25 mei

 

Omdat we Madrid ook nog willen zien gaat de reis die richting op.

Tot Burgos via de tolwegen.In vergelijking met Nederland is het erg rustig.

Onderweg bij een groot winkel centrum de boodschappen aangevult.

Vanaf Burgos dus geen tol meer betaald .De weg ziet er nog wel hetzelfde uit.
Ik denk dat we wel genoeg hebben betaald.

We staan nu in Sepulveda.(22367) youtu.be/8UNeQJsRqFU


Het is een mix parking maar we staan hier alleen, dus veel mix is er niet.Het dorpje is op een berg gebouwd in heeft een middeleeuws centrum..Je hebt het allemaal wel snel gezien omdat het dorp niet al te groot is.

We zitten nu ruim 100 kilometer van Madrid af en we willen morgen Madrid gaan bekijken.

Het aantal kilometers wat we tot nu toe hebben afgelegd is 2157

 

Donderdag 26 mei

 

Vanmorgen naar Madrid gereden naar een camping aan de rand van de stad.(12785)Osunayoutu.be/Gc2WcF8-Q28

  

We moeten ongeveer een kwatier lopen naar de metro en die doet er een half uur over om ons naar het centrum van Madrid te brengen.Het oude centrum is erg gezellig en je loopt van het ene plein naar het andere.Overal zijn muzikanten en kunstenaars bezig om de mensen tegen een kleine vergoeding te vermaken.We hebben daar ongeveer 7 uur rondgelopen en gezeten en voor ons is dat genoeg.De rest bekijken we een andere keer.Dus weer de metro gepakt en naar de camping.

Vandaag 86 kilometer gereden

 

 

Vrijdag 27 mei 

 

Camping Osuna in Madrid vanmorgen verlaten en we zijn naar Toledo gereden.Er is daar een grote parkeerplaats waar je ook mag overnachten(10864).youtu.be/1gRmUDpfi24Vanaf de parkeerplaats een klein stukje lopen en dan met 6 roltrappen omhoog naar Toledo.De stad is niet zo heel groot maar er is veel te zien en het is cutureel werelderfgoed.Gisteren is de jaarlijkse prosessie geweest en dat is nog duidelijk te zien.De straten zijn nog uitbundig versierd met bloemen en aan de balkons hangen vlaggen en wandkleden en overal staan grote bloemstukken.Het is een gezellige stad met de nodige terrassen en pleinen.De kathedraal is ook zeer de moeite waard om te bekijken.

Het is de belangrijkste van Spanje en is ook erg groot.Er hangen ook veel schilderijen zodat het wel een museum lijkt en als ik goed heb geteld staan er 4 grote orgels in.


Na nog wat genuttigd te hebben op een van de terrassen zijn we terug gegaan naar de camper.

We hebben besloten om hier niet te blijven staan ook omdat het nogal warm is.

We rijden ongeveer 125 kilometer verder naar Daimiel (10746). youtu.be/t8d0LpXe87UDit is het kleinste natuurpark van Spanje.Je hebt hier wettlands, zoiets als de weerribben , maar dan in het klein.
We staan hier op een mooi plekje tussen de bomen en het is hier goed uit te houden.

Vandaag 214 kilometer gereden

 

Zaterdag 28 mei

 

Vandaag hebben we het natuurpark bekeken.

Er is hier een bezoekerscentrum waar we ons hebben gemeld en daar hebben we een kaart gekregen .Er zijn hier 3 route,s uitgezet.Deze lopen gedeeltelijk over houten bruggen.Het is een mooi vogelrijk gebied met veel vogelkijk hutten.We hebben een aantal vogels gespot die je bij ons niet ziet o.a. de koe reiger en de orpheus spotvogel.Verder de witte reiger en de ooievaar .en ook nog een schildpad.

 

Zondag 29 mei

 

De plaats waar we nu zitten heet Penarroya Pueblonuevo ,een mooi plekje aan een stuwmeer (22465)youtu.be/1LFmQp76yY4

Het laatste stukje naar de cp is wel erg slecht zodat we dat stapvoets hebben afgelegd.

De vrouw die hier de zaak beheerd komt heel verwarrend over.maar uiteindelijk hebben we elkaar wel zo ongeveer begrepen.

Vandaag een mooie route gereden o.a over de n430, cm 415  en de n 502

Gereden kilometers vandaag  230

 

Maandag 30 mei

 

We zijn redelijk op tijd vertrokken om naar Cordoba te gaan.
Dat is vanaf waar we nu zitten iets meer dan een uur rijden.
De cp is een mixparking ,(10741)youtu.be/sYu9HbJM_kE
maar achterin staan alleen maar campers.Er staan voldoende bomen om een plekje in de schaduw te zoeken.

 
Er hangen ook heel veel camera,s dus we worden goed in de gaten gehouden.

Na de koffie, zo rond 12 uur zijn we te voet vertrokken naar het oude centrum van Cordoba.

   

Cordoba heeft een gezellig centrum,maar niet zo als Toledeo.Wij vinden dat gezelliger om doorheen te struinen.

Maar Cordoba heeft weer andere dingen zoals de Mezquita,dit is een inmens grote moskee, gebouwd door de moren vanaf 780.

  

Nadat de moren waren verslagen in 1236 is deze moskee als kerk in gebruik genomen.In de 16e eeuw zijn ze op het idee gekomen om er een kathedraal midden in te bouwen..Dit is opzich heel bijzonder maar het viel ons een beetje tegen.De voormalige moskee , die om de kathedraal heen ligt is wel heel bijzonder met 1200 zuilen.

 

Daarna hebben we het oude centrum van alle kanten bekeken,wat tapas gegeten en aan het begin van de avond weer terug bij de camper.

Na een poosje rust zijn we terug gelopen om ergens een hapje te eten.
Het smaakte prima en de prijs valt heel erg mee.daarna nog even over de oude romeinse brug gelopen en wat foto,s gemaakt .

 

Dinsdag 31 mei

 

Omdat we ook nog naar Sevilla willen hebben we een cp uitgezocht halfweg.

Dit is in Palma de Rio.youtu.be/Cj_cYclK5w8 (29003)

De cp is een grote parkeer plaats met aan de randen verharding van beton.

En zeker met een temperatuur van zo rond de 30 graden niet de ideale plek.

We hebben even een rondje gelopen door Palma de Rio, daarna weer vertrokken.Omdat hier verder geen camperplaatsen zijn maar vertrokken naar een stuwmeertje,een stukje de binnenlanden in.

 

We kijken nu dus uit over het meer  en staan op een soort parkeerplaats.youtu.be/sXJOk21Og80

Het wordt in Spanje wel gedoogd om vrij te staan in het voor seizoen dus we gokken het er maar op dat dit zo is .

 

Woensdag 1 juni

 

We zijn vanmorgen aangekomen op de cp in Sevilla(21247)youtu.be/kA0AyoXm5xM
 

Na een bak koffie te voet naar het centrum,volgens de folder 15 minuten, maar wij doen er 30 minuten over.

  


Onze eerste stop is het reuzen rad .Omdat er bijna geen klandizie is draaien we ongeveer een kwartier rondjes zodat we alles goed kunnen bekijken.

  

Daarna lopen we verder door het park wat erg de moeite waard is vanwege de verscheidenheid aan bomen en planten en alle waterpartijen.

  

We komen ook langs een een groot en erg mooi gebouw en lijkt op een soort provinsie huis.Het ziet er allemaal prachtig uit.

  

Het gebouw in een half ronde vorm met daarvoor een groot plein met een mooie fontein. Uiteindelijk komen we aan bij kathedraal, de op 3 na grootste van Spanje.

  

We hebben o.a. het graf van columbus bekeken en de toren beklommen.

Omdat het nogal warm is hebben we eerst onze dorst gelest met water, bier en sangria en een beetje uitgerust.

  
Dan lopen verder door het oude centrum ..Er zijn veel mensen op straat , de terrassen zitten vol en je komt overal muzikanten tegen o.a de flamingo.

 
Zo tegen half10 maar weer terug gegaan naar de cp.Op campercontact werd al gewaarschuwd voor geluids overlast  van de haven.
Dat klopt, maar voor ons niet al te hinderlijk.

 

 

 Donderdag 2 juni

 

Omdat we de witte dorpen willen bekijken zijn we naar Arcos de Frontera gereden.Hier is ook een camperplaats.(20779) https://youtu.be/ZHw8zwTMKkk

 

We hebben het dorp  even bekeken en zijn weer verder gereden richting Prado del Rey.We besluiten om naar de camperplaats in Villamartin  te rijden .
De tomtom stuurt ons over hele slechte wegen ik moet gewoon om de gaten slalommen.De cp niet gevonden en verder gereden richting Puerto Serrano.

 

Iets na Villamartin zien we een grote picnic plaats en daar staan we nu met uitzicht op Villamartin.youtu.be/r2z83DRjMIc
Ondertussen laten de kikkers zich ook horen maar voor de rest staan we hier heerlijk rustig.De coördinaen zijn :N 36.82893 W 5.59337

 

Vrijdag 3 juni

 

Vandaag door het gebied van de witte dorpen gereden .Eerst naat Zahara.

  

Al deze dorpen liggen mooi tegen de berghellingen aan.Zahara is ook een mooi dorp waar je naar een oude burcht kunt lopen .We hebben geparkeerd op een parkeerplaats .

 

Parkeren is altijd lastig hier , ook langs de gewone wegen is nauwelijks een parkeerplaats te vinden  Vandaar de coördinaten van de parkeerplaats in Zahara. N 36.84027  W 5.39277.

Daarna verder gereden naar Grazamala.Hier konden we in het dorp parkeren.

  

Campers tot
6 meter kunnen hier wel parkeren..Anders de cp nemen die op campercontact wordt genoemd.

 

De coördinaten van de parkeerplaats zijn N 36.75904  W5.36474.

Nu staan we op de camperplaats van Olvera (10732)

 

youtu.be/F3GjBhThzPA

 youtu.be/g8asMnf94-4

Zaterdag 4 juni

 

El Torcal de Antequera,dat is de plaats waar we nu staan.Het is een berg van ongeveer 1200 meter hoog.Wij staan op 1192 meter op de parkeerplaats bij het bezoekers centrum (26756)
youtu.be/QEBief7jy44


  

Het ligt bij de gelijknamige plaats.We hebben hier een mooie bergwandeling gemaakt.Heel veel planten en struiken staan nu in bloei.

  

Verder nog wat gemsen gespot,die zich moeiteloos over de rotsblokken verplaatsen.Er staat veel wind maar het weer is verder uitstekend.

 

 

Zondag 5 juni

 

Vanmorgen zo tegen 10 uur maar weer afgedaald.Het is hier een mooi gebied om doorheen te rijden .Omdat we ook nog naar granada willen zoeken we iets er tussen in.We hebben een camperplaats op het oog in Alhama de Granada(26204).Ze waren de parkeerplaats nog aan het opruimen na een veemarkt o.i.d.
Er is wel voldoende ruimte om te gaan staan,maar ook vanwege de temperatuur besluiten we om richting Fornes te rijden .
Ik heb op de kaart een stuwmeertje gezien en daar is het vaak wel leuk.

 


Het meer ziet er prachtig blauw uit en er is een klein strandje .
Er staan hier nog meer campers en een stukje verder kunnen we mooi  staan met uitzicht op het meer .Dit is geen officiële plek maar over het algemeen wordt hier niet heel moeilijk over gedaan.De coördinaten zijn :N 36.99585 W 3.88480  Hoogte
820 meter  youtu.be/cJZPxiUYL1I  youtu.be/rLDsNRn_1iE

 

Maandag 6 juni

 

We zijn vanmorgen naar camping Suspiro del Moro in Granada gereden.Dit omdat we de stad Granada wel eens willen zien en om dat de camperplaats hier veel te duur is.De camping kost per nacht € 17,-.  www.youtube.com/watch  youtu.be/Nreapz6-ayM


  

De bus stopt voor de camping en we hebben de busvan 20 over 12 genomen.Deze rijd ons in een half uur naar het centrum van Grananda..We besluiten eerst naar Alhambra te lopen.Dit is een paleis uit de tijd van de moren .En  Karel de 5 heeft hier gewoond.

  

We hebben geen kaartjes want dat moet je van te voren regelen.Maar we willen er toch even omheen lopen


  

Daarna weer naar het centrum op zoek naar de kathdraal.Na even zoeken gevonden.

  

Deze kerk is helemaal ingebouwt en heeft ook geen hoge toren dus hij valt niet op aan de buitenkant.

Van binnen wel .Deze kathedraal is erg licht de muren en de pilaren zijn wit.De achterkant is in de vorm van een halve cirkel waar diverse kapellen in zijn gemaakt.

Aan het begin van de avond nog wat gedronken en een hapje gegeten.We hebben hier allebij de helft van laten staan .De smaak is prima maar het is te veel en te vet.Daarna weer met de bus terug.

 

Dinsdag 7 juni

 

Vandaag rijden we naar de kust.

We staan nu op een camperplaats inSan Juan de los ,Aguilas (47411)

  

Het is hier nu rustig en we kijken mooi uit over zee.Het was even zoeken om op het juiste plekje terecht te komen.Maar gewoon de parkeer plaats doorrijden en dan omhoog.

 youtu.be/FX_Yt1ROEOw  youtu.be/gxu_o6bjr4E

 

 Woensdag 8 juni

 

Omdat we nog ongeveer 2200 kilometer van huis zijn hebben we besloten om vandaag maar een stukje noordwaarts te rijden .

  

We staan nu in Nules achter een restaurant (47940).En we staan hier als enigste camper  maar het restaurant heeft het ook niet druk.youtu.be/-PhFtezoVGg
Volgens de beschrijving zitten we
100 meter van het strand , dat klopt wel zo ongeveer.Alleen het dorp staat zo.n beetje op het strand.De voortuinen grenzen direct aan het kiezelstrand dus niet geschikt als strand .Zo te zien is wat verderop wel een normaal strand.

 

Donderdag 9 juni

 

We zijn vandaag  weer een paar honderd kilometer noordwaarts gereden via de tolweg en staan nu op een camping aan het strand ,waar we vanmiddag ook gebruik van hebben gemaakt.

 

De plaats hier heet Tarragona en ligt ongeveer
100 kilometer zuidelijk van Barcelona.De camping heet Las palmeras (2495)Het ziet er allemaal verzorgd uit en we betalen hier € 17,- per nacht.youtu.be/Vz1vFL9TdUc
Als je hier langer dan een week staat is het € 15,-

 

Vrijdag 10 juni

 

We gaan vandaag de grens over naar Frankrijk.Via Girona naar Perpignan en uitgekomen in Leucate op de camping Du cap Leucate(26804)iets waar we later wat spijt van hebben .youtu.be/a0OQh-RT7Co

 

Iets verderop is een camperplaats aan zee.Deze is even duur als de camping.
We staan op de camping op een klein veldje tussen de sta caravans.
Dit komt op ons wat benauwend over.

We houden meer van camperplaatsen en de vrijheid die daar bij hoort.
Het weer is ook heel anders.Met warm en mooi weer vertrokken uit Spanje.
Nu is het bewolkt met af en toe wat regen.En de temperatuur ligt wel 15 graden lager.Dus wel even een overgang.

 

Zaterdag 11 juni

 

Het weer zag er vanmorgen al weer wat beter uit .Om ongeveer 10 uur vertrokken en de bedoeling is om naar Carro te rijden .
Begin van de middag daar aangekomen op de camperplaats (2376). 
youtu.be/J-7JBNUYtzo

 

Er kunnen hier 80 campers staan Er zijn ongeveer 5 plaatsen vrij.
Een populaire plaats dus.Na 1 mislukte poging met de betaal automaat staan we toch met uitzicht op de haven.
We hebben nog een mooie wandeling langs de kust gemaakt tot aan het nudistenstrand en weer terug.
Het valt ons wel op dat hier zoveel schepen werkeloos voor anker liggen .
Waar we gisteren waren was dat ook al zo.

og even een ijsje gegeten bij de haven.Daarna nog lekker in de zon  voor de camper gezeten met een glaasje wijn en wat hapjes.

 

Zondag 12 juni

 

De camperplaats in Castellane staan we nu(2342),youtu.be/NHJng5e9jLwAan de rand van het dorp.

  

We zijn vandaag binnendoor getoerd via de Georges du verdon,  weg nummer d 952.Van middag even door het dorp gelopen waar een soort markt was.

  

Daarna naar de kapel boven op de rots van
185 meter.Voor de rest nog lekker in de zon gezeten.

 

Maandag 13 juni

 

Vanmorgen uit Castellane vertrokken en eerst geprobeerd om de camping te zoeken waar we 15 jaar geleden met de tent hebben gekampeerd.
De eerste poging richting St.Andre was  niet goed.

Daarna de richting van Digne-les-Bains ,omdat we ook die kant op moeten.
Op het hoogste punt is de camping,La Sirene.Er is niet veel veranderd alleen wat chalets erbij.
Na Digne-le-Bains verder over de D 900  richting Gap.Het is de bedoeling om in Pont du Fosse uit te komen,wat ook is gelukt.

 

Het is een mooie camperplaats op een voormalige camping.(2383)Hoogte
1250 meter. youtu.be/pbUEr3luY5o

 


Vanmiddag nog even het dorpje ingelopen ,niet groot maar wel leuk.Ook veel wandel route,s hier.

 

Dinsdag 14 juni

 

We zitten nu ten zuiden van Grenoble op de col du Glandon op een hoogte van 1930 meter(2304). youtu.be/XIli5E6GnY4We zijn hier naartoe gereden over allerlei kronkel weggetjes.

 

Het schiet niet erg op maar is wel erg mooi.
Het is wel fris hier en af en toe zitten we in een wolk.

 


Er zijn hier veel wandelroute,s .Omdat de sneeuw nog niet overal weg is ,geeft dat hier en daar wat problemen.

Morgen en overmorgen moeten we ongeveer 1100 kilometer rijden en zijn we thuis.

 

Woensdag 15 juni

 

Vannacht heeft het lekker doorgeregent en van morgen leek het wel of er sneeuw vlok mee naar beneden kwam.Het kan natuurlijk wel op ruim 1900 meter hoogte.
Tijdens de afdaling werd het weer beter en voor de rest van de dag hadden we de zon erbij.
We hadden besloten vandaag niet over tolwegen te rijden en dus de tomtom zo ingesteld met als einddoel thuis.Dus tom wijst de weg.
En zo kom op weggetjes die je anders nooit zou vinden.In de buurt van Besancom de  tom ingesteld op een camperplaats in Atc et Senans(12600) youtu.be/xXTkQh6wxiQ

 

Het is een mooi terrein voor 10 campers achter het gemeentehuis.Morgen het laatste stuk.

 

Donderdag 16 juni

 
 

 Vandaag het laatste stuk gereden.Via België en Maastricht.Onderweg in België nog wat gegeten.
En halverweg de avond weer thuis.
In totaal 6582 kilometer gereden ,maar als de reis je vakantie doel is , is het geen kilometer te veel geweest.Zuid Spanje voor herhaling vatbaar.

De cijfers tussen haakjes zijn de camperplaatsen waar we hebben gestaan , te vinden op campercontact.com

Volg ons op Social Media