Spring naar inhoud

2021, Weer door Nederland

Op 13 mei begint onze vakantie. Waar naartoe is nog de vraag. Zoals het er nu uitziet wordt het weer Nederland.

Donderdag 13 mei

Vandaag dus onze eerste vakantie dag. We mogen nog steeds niet naar het buitenland , dus maar weer een rondje door Nederland. Het is ook de eerste keer dat we met deze camper op pad gaan. Ons eerste plan is om in zuidelijke richting te gaan maar gisteren besloten om eerst naar het noorden te gaan, en wel naar Onstwedde.

We gaan naar camperplaats “ Op Streek”. Maar deze bleek helaas vol. We rijden een klein stukje verder en we staan nu op camperplaats “ Ooldershoeve”.We staan hier prachtig op een grasveldje bijna alleen met een mooi weids uitzicht.

Het enigste nadeel hier is dat je niet kunt losen, maar voorlopig is dit voor ons nog niet nodig. Het weer is ook prima , in de zon en uit de wind is het heel goed uit te houden. Na het eten hebben we nog een rondje gelopen door het Groninger landschap.

De sitecode van de camperplaats is 55101. De temperatuur 17 graden en de lucht vrijwel onbewolkt.

Gereden kilometers : 117

Vrijdag 14 mei 2021

Vandaag blijver we op dezelfde camperplaats staan en gaan wat van omgeving bekijken. We pakken de fiets en gaan naar Bourtange, een oud vestingstadje wat nooit is gevallen.

Dit plaatsje ligt op de oude route naar Groningen. In die tijd was dit de enigste weg omringt door moerassen.  Heen en weer ongeveer 30 kilometer,  dus een mooi stukje fietsen.  Bourtange is een leuk plaatje om te bekijken. Omdat de terrassen ook weer open mogen ziet het er een stuk gezelliger uit.

Op de heenweg gaan we even bij de blokker aan omdat we wat missen in de camper. O.a. een zeepbakje. We hebben iets gevonden wat met een zuignap is te bevestigen en het werkt prima. Vanavond na het eten nog een rondje gelopen en nu zitten we aan een lekker bakje thee. We gebruiken hiervoor altijd losse thee  en geen zakjes . Het voordeel hiervan is dat je meer keus hebt en het is veel lekkerder, en daar doen we het voor.

Het weer vandaag ongeveer dezelfde temperatuur alleen wat minder zon .We hebben geen regen wat in de rest van het land wel anders is.

Zaterdag 15 mei

We zijn vandaag zo tegen de middag vertrokken uit Onstwedde. Voordat we weg gingen nog even gepraat met de eigenaar en de verbouwde deel van zijn boerderij bekeken. De grote tuin om het huis is helemaal in eigen beheer aangelegd en hij heeft er een dagtaak aan om alles te onderhouden. Het was eigenlijk de bedoeling om in noordelijke richting te gaan maar vanwege het hemelvaarts weekend zijn veel camperplaatsen in die richting behoorlijk vol.

Dus nu oostelijk gereden .We staan nu in de Gemeente Geesteren op camperplaats  “het witteven”. Sitecode 56883. Hier zijn nu weer genoeg plaatsen om dat een aantal campers zijn vertrokken omdat er regen is voorspeld.

Dat zou voor ons geen reden zijn om te vertrekken. .Onderweg in Emmen nog even bij de Praxis geweest om te kijken voor wat dingen in de “badkamer” van de camper .We hebben een soort rekje gevonden om wat spulletjes op te zetten.

Het weer valt ook vandaag erg mee .De hele dag geen regen en vanmiddag ook nog een lekker zonnetje. Aan het begin van de avond wel wat regen en er komen nu ook nog wel een aantal buien aan. De temperatuur vanmiddag 15 graden .

Gereden kilometers : 103

Zondag 16 mei

Het weer is behoorlijk wisselvallig maar we hebben vanmiddag toch maar een wandeling gemaakt. We nemen een paar boterhammen en oploskoffie mee en een thermofles met heet water. En verder natuurlijk de paraplu’s want die hebben we wel nodig .We hebben een buitje van ongeveer een half uur.

Terug bij de camper schijnt de zon en kunnen we nog een tijdje buiten zitten. Vanavond eten we lasagne uit de omnia oven. Dit gaat verrassend goed en smaakt prima. Morgen weer een stukje verder en waarschijnlijk nog even bij huis langs omdat ik de accu lader van mijn camera ben vergeten.

Het weer  dus behoorlijk wisselvallig en ongeveer 14 graden . Het lijkt erop dat dit van de week ook zo blijft.

Maandag 17 mei,

Ons doel voor morgen is Texel. We vinden dit te ver voor in 1 keer dus gaan we eerst naar Nagele , naar camperplaats “afslag Nagele”. We zijn vanmorgen omstreeks half tien vertrokken en gaan eerst nog even langs huis omdat we daar toch dicht langs komen. Nog even een paar spulletjes halen die we vergeten waren. 

De camperplaats in Nagele heeft nog voldoende plaatsen en we hebben een mooi plekje. Na de lunch op de fiets gestapt en we gaan naar Urk. We hebben daar wat rond gelopen en sinds lange tijd weer op een terras een kopje koffie met wat er bij genuttigd.

Op de terug weg bij een boerderij winkel nog een bak aardbeien gekocht. Het is vandaag nagenoeg droog gebleven en ook de zon er af en toe er bij. De temperatuur ongeveer 13 graden.

Gereden kilometers : 100

Dinsdag 18 mei 

We staan nu op Texel en wel op camping “de Hoek” in Cocksdorp. De camping ligt achter een voormalige boerderij en op twee veldjes kunnen 30 kampeerders staan.

 Deze camping ligt in het noorden van Texel op loop afstand van het strand en de vuurtoren, maar ook de waddenzee is dichtbij. Vanmiddag al een mooie wandeling gemaakt langs een mooi meertje in de duinen.

Het weer vandaag is prima met voor de verandering veel zon en geen regen en ongeveer 14 graden.Uit de wind is het goed vol te houden.

Gereden kilometers : 145

Woensdag 19 mei

We staan nu nog op dezelfde camping en de begint goed met zon en dat blijft de hele dag zo, in tegenstelling met andere delen van ons land waar het regelmatig pijpenstelen regent.

We doen het rustig aan  en na ontbijt en koffie maken we ons gereed voor een fietstochtje over het noorden van Texel. We nemen brood en warm water mee voor de picknick.

We fietsen eerst richting Waddenzee en dan in zuidelijke richting tot Oosterend. Daarna naar de andere kant van het eiland naar natuurreservaat De Slufter.

Daarna weer in noordelijke richting naar de vuurtoren en weer terug naar de camping. In totaal 25 kilometer. We hebben nog steeds volop zon dus bij de camper aangekomen kunnen we nog even nagenieten. Het weer vandaag dus volop zon en ongeveer 14 graden.

Donderdag 20 mei 

We verplaatsen ons vandaag weer naar het vaste land. Maar voordat we dat doen moeten er eerst nog wat boodschappen worden gedaan. Dus we rijden eerst naar De Koog om bij de Lidl onze voorraden weer wat aan te vullen. Daarna naar de veerboot. We moeten een half uurtje wachten en dan kunnen we aan boord .

 De overtocht duurt 15 minuten en daarna rijden we naar de camperplaats in Den Helder. Deze bevind zich op de voormalige werf met uitzicht op de haven. In de loop van de middag gaan we een stukje fietsen door de duinen en langs de Noordzee.

Vanmorgen deed de zon nog goed mee maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en vanavond een klein beetje regen. Met weinig zon is het nog wel redelijk fris. De temperatuur vandaag 14 graden.

Gereden kilometers vandaag : 27 kilometer

Vrijdag 21 mei 

Vannacht is de wind ook flink toegenomen en het regent regelmatig .Vanmiddag is het droog en we besluiten om de wandelschoenen aam te trekken. Eerst gaan we de directe omgeving bekijken, De liggen hier in de haven nogal wat historische zeilschepen.

 Daarna lopen we via de stad naar kijkduin, we hebben tegenwind maar hier lopen we nog een beetje beschut. We willen in het restaurant nog wat gebruiken maar vanwege de harde wind is het terras gesloten en binnen mogen we niet zitten.

Dan lopen we via ze zeekant weer terug .Nu hebben we de wind in de rug .De zee gaat hier behoorlijk tekeer. Wat in het restaurant niet doen we dan maar in de camper .We staan hier wel wat beschut maar de camper wiebelt toch nog wel redelijk.

Het weer vandaag , wat de regen betreft is het bijna de hele middag droog gebleven. De temperatuur ongeveer 13 graden, de wind tussen de 56 en 82 km per uur.

Pagina's: 1 2 3 4