Spring naar inhoud

2021, Weer door Nederland

Zaterdag 22 mei  

Vanmorgen zijn we vertrokken uit Den Helder. We hebben daar twee dagen gestaan en is het tijd om weer ergens anders te gaan kijken. In dit geval heb ik even gebeld vanwege het pinkster weekend en omdat we het land niet uit mogen is het gewoon wat drukker. Op de plek die we hebben uitgezocht is het reserve plekje nog vrij.

We staan bij de familie de Groot naast de boerderij in Giesenburg. De camperplaats ligt ongeveer tussen Gorinchem en Giesenburg . Vanuit Den Helder ongeveer twee uur rijden We kijken hier weer mooi uit over de landerijen. Vanmiddag een stukje gefietst langs het kanaal van steenhoek  en de boven Merwede.

Morgen fietsen we de andere kant op .In Den Helder was het vanmorgen droog en ik had al gezien dat we regen weer in zouden rijden. Maar het viel erg mee en hier hebben we een paar hele kleine buitjes gehad. De temperatuur vandaag ongeveer 12 graden.

Gereden kilometers : 158

Zondag 23 mei 

Onze tweede dag op de camperplaats bij de fam de Groot. Aan het begin van de middag hebben we de fiets gepakt en een mooie route gefietst. Ik heb de route gemaakt met komoot en we hebben gefietst langs de rivier de Giesen en de Schelluinsevliet.

Dit is een erg mooi gebied met veel water, bruggetjes en weilanden. Terug bij de camper hebben we stoelen buiten gezet en hebben we nog lekker in de zon kunnen zitten. Niet volop zon meer net genoeg.

Vanavond na het eten nog even een rondje gelopen en nu is het tijd voor de thee.

Het weer vandaag best wel goed voor wat we gewent zijn , de hele dag droog met af en toe een lekker zonnetje met een temperatuur  van ongeveer 15 graden.

Maandag 24 mei 

We zijn vanmorgen vertrokken uit Giesenburg. Eerst even bij de naburige brandstof pomp langs om de diesel en lpg bij te vullen.Met dit koude weer staat de kachel wat meer aan. We gaan naar Zeeuws Vlaanderen. Vanuit onze woonplaats is dit wel erg ver weg voor een weekend We rijden via de Schelde tunnel omdat we officieel nog niet door België mogen  doen we dit ook maar niet.

Vanaf Terneuzen rijden we naar  camperplaats “ De Val “ in Zaamslag. Deze camperplaats voor vijf campers ligt achter de boerderij met uitzicht over de landerijen en de Westerscheldedijk . Vanmiddag nog een klein stukje gefietst langs de Westerschelde. Het weer vandaag : vanmorgen wat regen en vanmiddag droog met een beetje zon en ongeveer 14 graden.

Gereden kilometers : 153

Dinsdag 25 mei 

Het heeft vannacht met grote regelmaat geregend, vanmorgen nog wat kleine buitjes en daarna droog met af en toe de zon. Ik heb een wat langere route uitgezet met komoot en vanmiddag de route life bekeken. We kwamen o.a.door het dorpje Zaamslag, daarna naar Terneuzen waar we bij de Lidl een paar dingen hebben gehaald en daarna op zoek naar het centrum.

We hebben het gevonden maar wij vonden het wat tegenvallen. Daarna naar de sluizen gefietst.  Dit zijn grote sluizen en er wordt op dit moment aan nog een grotere sluis gebouwd. Het laatste stuk liep de route langs de Westerschelde waar best wel grote zeeschepen doorheen varen. Zo tegen half vijf weer terug bij de camper. De route heeft een lengte van ongeveer 22 kilometer.

Vanavond na het eten een wandeling naar de Westerschelde ongeveer 1 kilometer .Altijd wel leuk om naar de scheepvaart te kijken. Op dit moment lopen er weer een aantal hazen hier voor door het hoge gras en daarvoor ook een ree dus wel genoeg te zien. Het weer dus wel aardig maar wel een fris windje. De temperatuur ongeveer 13 graden.

Woensdag 26 mei 

We zijn Zeeuws Vlaanderen uit en staan nu op camperplaats de Plantage in Kruiningen. We staan in de boomgaard en bij een landwinkel. Het ziet er wel leuk uit .Er kunnen hier 15 campers staan. Wij betalen hier €14.50. zonder stroom want dat hebben we zelf.

Vanmiddag op de fiets naar Yerseke. Vooral bekent van de mosselen en oesters. Dat is wel zo ongeveer het enigste , voor de rest niet heel veel bijzonders.

Ik ben vanavond nog even de andere kant op gefietst . Het is hier behoorlijk smal ik schat ongeveer 7 a 8 kilometer Ik ben naar Hansweert gefietst waar ook de sluizen van het kanaal door Zuid- Beveland zijn. Zoals de naam al zegt loopt dit kanaal dwars door Zuid- Beveland.

De haven van Antwerpen

 Hier is ook de gezonken sleep boot van James A. Duffy te zien. De restanten steken nog boven de golven uit.

Het weer een beetje van hetzelfde .Vanmorgen en vanavond een beetje regen en vanmiddag droog met af en toe een beetje zon . Temperatuur ongeveer 13 graden.

Gereden kilometers (auto) : 52

Donderdag 27 mei 

We zijn vandaag een klein stukje verder gereden en staan nu op een camperplaats bij Zierikzee, op loop afstand. We  zijn via de Zeelandbrug gereden . Deze brug stamt uit  1965 en is 5022 meter lang  en 8 tot 10 meter breed  De doorvaarhoogte is ongeveer 13 meter en het is de langste brug van Nederland .

 De  cp is bij Dorkas, ze hebben het hier netjes aangelegd met alle voorzieningen. We hebben vanmiddag Zierikzee bekeken en dit is wel de moeite waard. Het is een gezellig plaatsje met een haven en een centrum met veel oude straatjes en terrassen die nu natuurlijk ook weer open zijn.

We staan hier nu met 11 campers, eigenlijk best wel veel op een doordeweekse dag.Het weer vandaag droog met alleen vanavond een klein beetje zon .De temperatuur ongeveer 11 graden

Gereden kilometers : 39

Vrijdag 28 mei 

We zijn vanmorgen vertrokken uit Zierikzee en hebben Zeeland ook verlaten. De reis van vandaag is geëindigd In Maarheeze Op camperplaats Maarheeze Ik heb van te voren maar even gebeld want zolang Nederland nog op slot zit is het overal net even wat drukker De camperplaats is naast het huis van de eigenaar en we kijken uit op de weilanden waar af en toe de paarden in lopen.

We hebben het laatste plekje in de rij en deze is ook iets breder en maar aan 1 kant buren. Hier dichtbij is het natuurgebied “de Pan “ vanmiddag hebben we daar een stukje gefietst. Het is een gebied met bossen heidevelden en vennetjes.

De route die ik had uitgezet liep gedeeltelijk over een zandweg wat niet zo’n heel groot succes was maar voor de rest wel leuk om te fietsen. Het weer vandaag een stuk warmer dan wat we gewend waren de laatste tijd. Ongeveer 19 graden en veel zon met af en toe wat sluier bewolking.

Gereden kilometers : 163

Pagina's: 1 2 3 4