Spring naar inhoud

2021, Weer door Nederland

Zaterdag 29 mei 

We staan ook vandaag op de camperplaats in Maarheeze. Het is weer mooi weer dus we kunnen weer lekker buiten zitten. We hebben vanmiddag een wandeling in het natuurgebied “de Pan” gemaakt. Daarvoor moeten we eerst zo’n 2 kilometer fietsen. De route loopt voor een groot gedeelte door bos maar ook voor een gedeelte over een heideveld met wat schapen.

 Onderweg hebben we ge picknickt  . We  hebben brood met gebakken ei mei en warm water voor een vers bakkie thee. De lengte van de route is ongeveer 7 kilometer, dus heel goed te doen. Het weer vandaag dus wel prettig , volop zon en ongeveer 20 graden.

Zondag 30 mei 

Vanmorgen hebben we Maarheeze verlaten en een klein stukje in oostelijke richting gereden. We zijn nu in Kesseleik. We staan dicht bij de Maas ,deze is niet zichtbaar vanaf de camperplaats. Er zijn hier 34 plaatsen en je staat wel redelijk dicht bij elkaar maar er staan ook veel grote bomen en dat geeft wel een beetje een park achtig idee.

Betalen e.d. gaat ook helemaal automatisch. Als nadeel staat er een hek omheen en alleen met een toegangscode kom je erin of eruit. Vanmiddag een rondje om de maas gefietst en onderweg gepicknickt aan de oever van de Maas.

Hier was ook een oude Maasarm  waar de kikkers zich goed vermaakten. Het weer vandaag behoorlijk warm, we zijn ook niet veel gewend natuurlijk. Ongeveer 20 graden en de hele dag de zon erbij.

Gereden kilometers : 41

Maandag 31 mei 

De tweede dag in Kesseleik. Morgen weer ergens anders heen. De bedoeling is naar zuid Limburg, maar na wat zoeken en bellen blijkt dat dit niet zal gaan. Er zijn bijna geen camperplaatsen in zuid Limburg en de campings zijn allemaal vol. Dus gaan we maar in noordelijke richting, misschien naar Grubbenvorst of daar in de buurt.

Vanmiddag nog een rondje gefietst , we hadden weer broodjes en thee mee voor onderweg. We wilden wel op een terrasje gaan zitten maar degene die we tegen zijn gekomen was gesloten. Voor de rest van de dag ons vermaakt in en rond de camper. Het weer vandaag ongeveer hetzelfde als gisteren alleen wat meer wolken.

Dinsdag 1 juni 

We staan dus in Grubbenvorst , er is hier nog wel wat plaats en we staan weer op een mooi plekje .Van middag hebben we een stukje langs de Maas gefietst aan beide kanten dus twee keer overgevaren.

En daarna in Grubbenvorst nog een lekker ijsje. Voor de rest valt er niet zo heel veel te vertellen. Het weer nog steeds erg mooi .De hel dag de zon en ongeveer 26 graden.

Gereden kilometers : 24 kilometer

Woensdag 2 juni 

We hebben vandaag weer de andere kant van Maas bezocht. We zijn naar Arcen geweest en wel naar de kasteel tuinen. We zijn hier vorig jaar ook als eens langs gefietst. Dat soort herhalingen krijg je wanneer je het land niet uit mag.

 Maar nu hebben we besloten om de tuinen te gaan bekijken. De entree is €18,50 en alleen online te regelen. We hebben er van twee tot vijf rondgelopen en het is wel de moeite waart. Alles is niet in bloei maar ook heel veel wel. Verder is er een beeldentuin waar een expositie van William Sweedlove te zien is .

Allemaal rode figuren die symbool staan voor de klimaat verandering en hoe de natuur hierop reageert. Na dit alles te hebben bekeken zijn we huiswaarts gefietst, in dit geval de camper.

 Het weer vandaag weer warm ongeveer 28 graden.

Donderdag  3 juni

Na twee dagen in Grubbenvorst is het weer tijd voor een ander plekje. We willen ook nog even Langs de Wit in Schijndel om te kijken voor wat spulletjes voor in de camper . Daarna naar Druten naar camperplaats  de Veerdam. Daarvoor nog even naar de plaatselijke Aldi om de voorraden weer aan te vullen. Ook hier heb ik gisteren gereserveerd voor twee nachten.

 Eigenlijk vinden we dit helemaal niks maar op sommige plekken kan het bijna niet anders . We staan aan de dijk kant op het gras.  De Waal stroomt hier langs de camperplaats maar omdat er een klein dijkje voor ligt kun je vanuit je stoel de meeste schepen niet zien. We betalen hier per nacht €16.50, zonder stroom , dan komt er nog €1,50 bij. Best wel duur vinden wij . Iets verder op op een boot kun je je chemisch toilet legen maar grijs water kan hier niet.

 Daarvoor moet je naar een tankstation. Water halen kan wel maar ik moet nog even kijken hoe dat gaat. Vandaag is het wat ander weer en wel wat prettiger .Ongeveer 23 graden en hier heeft het niet geregend.

Gereden kilometers : 154 

Vrijdag 4 juni

Onze tweede dag in Druten. Het was eigenlijk om met het fiets veerpontje naar de overkant te varen maar het pontje vaart nog niet .Volgens het bordje bij de aanlegplaats vaart het alleen in de maanden juli en augustus elke dag. De maand ervoor en erna alleen in de weekenden. Een gemiste kans lijkt mij gezien het aantal fietsers wat hier langs komt. De bruggen zijn ook niet echt dichtbij. Een rondje via de bruggen is minimaal 50 kilometer, dat gaan we dus niet doen dus we blijven aan deze kant van de Waal.

We fietsen langs de uiterwaarden naar Dees en weer terug. Aan het einde van de middag maken we nog een wandeling door de uiterwaarden die grenzen aan de camperplaats. Het is een mooi gebied wat o.a. is ontstaan om de rivier meer ruimte te geven.

Het weer vandaag weer warm ongeveer 28 graden . Wel wat meer wolken en op dit moment helemaal bewolkt en misschien valt er straks nog een beetje regen.

Pagina's: 1 2 3 4