Spring naar inhoud

2021, Weer door Nederland

Zaterdag 5 juni 

Gisteren heeft het nog wel een paar uurtjes geregend. We moesten vanmorgen om 10 uur van de camperplek zijn en is net gelukt. We hebben een uurtje gereden en staan nu in Nijkerkerveen bij stal Hiersch. Er zijn hier zes camperplaatsen met uitzicht over de weilanden en de paarden. Een rustig plekje dus.

Vanmiddag een rondje gefietst via Nijkerk langs het Nijkerkernauw  en weer terug .Een mooi rondje gedeeltelijk door de polder .Het is vandaag wat koeler, ongeveer 18 graden maar geen regen . Wel bewolkt de hele dag.

Gereden kilometers : 81

Zondag 6 juni

Vandaag weer wakker geworden tussen de paarden . De zon schijn in dit gedeelte van het land dus dat is een stuk beter dan gisteren. Vanmiddag de andere kant op gefietst een beetje door het en bos en de weilanden. Dit is wel een leuke camperplaats .Er mogen nu 6 campers staan en die staan er nu ook.

Maandag 7 juni

Gisteravond is er nog een camper bij gekomen .Normaal niet zo’n probleem. Maar in dit geval wel een klein beetje .De laatste camperplaats staat haaks op de plek waar wij staan. Wel een beetje een vol gevoel. Maar we zijn toch van plan om te vertrekken dus niet  een heel groot probleem.

Vanmorgen vertrokken naar Bolsward. We willen nog een paar schapen vachten voor op de voorstoelen.  Bij van Buren in Bolsward hebben ze heel veel keus. We mogen gewoon zoeken in de stapels schapen vachten en wat verschillende soorten meenemen naar de camper om te passen. We twee mooie vachten van Ex Texelse schapen gekocht. Daarna verder naar een camperplaats .We eerst naar de familie Abma in Workum.

Maar hier staat het zo vol dat we er met een schoenlepel tussen in moesten gaan staan .We hebben even gekeken maar toch maar weg gegaan op zoek naar wat anders . We zijn uitgekomen in Ried bij de jachthaven. Via een smal weggetje kom je op de mini camping en het is een super plekje met uitzicht op het jachthaventje en aan de overkant de huizen van Ried.

Vanmiddag nog even naar Berlikum gefietst voor een paar boodschappen bij de Poiesz. Een mooie route over een smal fietspad langs de rie. Het weer vandaag volop zon en ongeveer 18 graden.

Gereden kilometers : 183

Dinsdag 8 juni

Vandaag weer een mooie dag in Ried. We hebben vanmiddag de fiets gepakt en een een mooie route gefietst door het Friese landschap. We gaan eerst richting wadden , ongeveer 5 kilometer vanhier .

Daarna 7 kilometer langs de wadden gefietst tot Zwarte haan. Einde van de middag weer terug bij de camper. De temperatuur is vandaag ongeveer 20 graden en vrijwel wolkenloos.

Woensdag 9 juni

We hebben besloten om nog een paar dagen in Ried te blijven. We staan hier mooi en vrijdag gaan we weer naar huis. Vanmiddag weer een rondje gefietst en wel naar Franeker ongeveer 6 kilometer hier vandaan.

We kwamen langs het planetarium en we besloten het maar eens aan de binnenkant te bekijken. Het is zeker wel de moeite waard om hier eens rond te kijken. Daarna op een terras nog onze dorst gelest en de plaatselijke kerk bekeken die voor het eerst weer open was voor een bezichtiging .

Het ziet er vanbinnen mooi uit en er is een expositie van o.a. schilderijen.Verder staat er ook nog een fraai van Dam orgel in deze kerk. Vandaag 22 graden en geen bewolking.

Donderdag 10 Juni 

De vierde dag in Ried. Voor ons doen extreem lang en eigenlijk te lang. Maar aan het einde van de vakantie kan het wel eens gebeuren. Op dit moment is het overal ook erg druk op de camperplaatsen .Ook hier staat het nu vol. We vinden dit nog steeds een beetje vreemd. De scholen hebben nog geen vakantie dus dat zal wel wat worden over een paar weken .

Vandaag alleen weer een stukje gefietst met onderweg een picknick .Deze omgeving hebben we nu wel goed verkend. Het weer vandaag weer prima 23 graden en weer geen bewolking.

Vrijdag 11 juni 

We gaan vandaag weer naar huis . Onze vakantie zit erop. Hopelijk kunnen we in het najaar weer de grens over.

Totaal gereden kilometers : 1641

Pagina's: 1 2 3 4