Spring naar inhoud

Zuid Duitsland en midden Frankrijk, 2022

Het eigenlijke plan was om dit jaar naar Scandinavië te gaan maar door familie omstandig heden blijven we iets dichter bij huis. We gaan wat in zuidelijke richting en gaan wat bergachtig gebied bezoeken .

Donderdag 26 mei, 2022

Vandaag  onze eerste vakantie dag.We hebben op het laatste moment toch maar besloten om niet naar Scandinavië te gaan . Mijn moeder is 100 jaar en haar gezondheid is een beetje wisselend en we willen daarom niet verder dan ongeveer 1000 kilometer van huis om eventueel redelijk snel thuis te kunnen zijn. Vanmorgen zijn we om half tien vertrokken en willen ergens bij Frankfurt uitkomen. Het is fijn weer om te rijden .Niet te warm .Om ongeveer  half twaalf vinden we het tijd om te stoppen. Het is een parkeerplaats aan A 1 in de buurt van Senden.

We hebben nu 146 kilometer afgelegd. Het is wel een mooie parkeerplaats en we staan een beetje onder de bomen. Na de koffie met een een paar broodjes gaan we weer verder. We staan nu in Afschaffenburg op camperplaats Willigers Brücke, sitecode 2575.

De camperplaats ligt aan de Main op loop afstand van van het centrum. Wat hier opvalt is Slot Johannisburg .Het is gebouwd tussen 1605 en 1614 en is opgetrokken uit rode Buntsandstein.

Vanavond hebben we hier het een en ander bekeken en morgen gaan we weer een stukje verder.

Vrijdag 27 mei,

Vandaag zijn we weer wat verder gereden in zuidelijke richting. Om ongeveer half tien vertrokken uit Aschaffenburg. Vandaag geen autobahn maar rustige tweebaans wegen en een gedeelte van de romantische route. Onderweg natuurlijk wel gestopt voor de koffie en wat eten. Voor de rest een mooie route door glooiend landschap.

Het plaatsje waar we nu in de buurt staan heet Tauberrettersheim, N49,496 E9,938. We staan op een gratis camperplaats zonder voorzieningen. We kijken uit op een aardappel veldje en iets verder een heuvel met wijnranken. Ik heb vanmiddag de fietsen uit de garage gehaald en daarna hebben we een klein stukje gefietst. Gelukkig hebben we nu  e-bikes want het heuvelt hier nog wel een beetje.

We zijn net op tijd terug bij de camper omdat de lucht aardig betrekt en er een beetje regen uit valt. Gelukkig van korte duur. Daarna nog even in de zon kunnen zitten en ook buiten gegeten. We  zitten nu weer  binnen vanwege de regen. Gelukkig niet zo veel. Vanmorgen begon de dag bewolkt maar in de loop van de dag werd het toch nog zo,n 18 graden. We hebben vandaag 149 kilometer gereden.

Zaterdag 28 mei 2022

De camperplaats waar we vannacht stonden is prima bevallen. Heerlijk rustig.We gaan weer verder in zuidelijke richting We gaan richting Nördlingen.We rijden voornamelijk via binnenwegen. Sommige zijn zo smal dat we gelukkig geen tegenliggers tegen komen. Maar over het algemeen valt het wel mee wat de weg breedte betreft. Ongeveer 15 kilometer voor Nördlingen stoppen we voor de koffie.Na ongeveer een uurtje weer verder.

De camperplaats van Nördlingen is dicht bij het historische centrum. Maar het is hier behoorlijk druk. We besluiten om hier het sani gebeuren te doen en daarna een stukje verder. Zo gezegd , zo gedaan.De camperplaatsen die we tegen kwamen , bevielen ons niet maar uiteindelijk zijn we uitgekomen in Jettingen-Scheppach. N48,372 E10,427.Site code 97593.

We staan hier op de parkeerplaats van een soort natuurgebied. Hier achter liggen wat meertjes. Het lijkt erop dat hier wat grind wordt gewonnen of zoiets. We hebben hier wat rond gelopen en bij de meertjes staan zo hier en daar ook een camper. Op wat parkerende bezoeker is het hier rustig. Het weer vandaag wat wisselend met vanmiddag wat meer zon en ongeveer 18 graden. We hebben vandaag 198 kilometer gereden.

https://youtu.be/S1iVPSPQNCw

Zondag 29 mei 2022

Het plekje van vannacht was erg rustig dus we hebben prima geslapen.We gaan opweg wederom in zuidelijke richting. Als eerste gaan we kijken in Kaufbeuren.Hier is een camperplaats die we eventueel willen gebuiken om even te pauzeren. Aldaar aangekomen zijn we maar doorgereden wat deze camperplaats stond meer dan vol.  Daarna een klein stukje verder op een wandelparkeerplaats in Stötten am Auerberg.

We hebben daar wat gegeten en daarna een wandeling gemaakt.

Nu staan we in de buurt van Hopferau op camperplaats “ Beim Sepp” sitecode 76893 en we kijken uit op de alpen. Vanmiddag hadden we een beetje regen en door bewolking zien we de bergen ook niet meer.Het is nu inmiddels weer opgeklaard.

Het weer vandaag een beetje wisselen met af en toe een buit en en ongeveer 14 graden. We hebben vandaag 115 kilometer gereden.

Maandag 30 mei 2022

Vanmorgen zo rond tien uur vertrokken en vandaag gaan we een stukje door Oostenrijk. We rijden eerst naar Füssen, daarna naar Biglbach, Namlos, Weisenbach en Tannheim. Daarna Sonthoven, dit ligt weer in Duitsland We zitten nu in de buurt van Obersdorf ten oosten van Fischen. Om ongeveer half twaaf een stop gemaakt op een mooie parkeerplaats. We staan hier ook op hoogste weg van Duitsland, 1178 meter

Het plaatsje waar we nu staan heet Bolsterlang. Hiervoor zijn we naar Obermaiselstein voor de camperplaats met sitecode 8223.We vonden dit eigenlijk niet wat. Op park4night een ander plekje gevonden. We staan hier op een hoogte van 948 meter met een prachtig uitzicht op een dal en op de bergen We staan nu dus in Bolsterlang bij de skilift. Hier betalen €15,- inc.het gebruik van het sani station.

 We hebben vandaag een mooie route gereden met veel haarspelt bochten. Wat het weer betreft vanmorgen wel een beetje fris. Vanmiddag deed de zon goed mee en is het buiten goed vol te houden. We hebben vandaag 129 kilometer gereden.

Dinsdag 31 mei 2022

Vanmorgen werd de camper lekker opgewarmd door de zon. S, nachts  toch wel een beetje fris op de hoogte. Rond tien uur weer vertrokken na eerst nog even water hebben gewisselt. We rijden eerst weet richting Oostenrijk. De route loopt via de riedberg pas en het gaat met 16% omhoog. Het is wederom een mooie route om te rijden. We stoppen in Lingenau op een parkeerplaats met een mooi uitzicht op het plaatsje en de bergen .

We  zetten de stoelen buiten en blijven nog wel een uurtje zitten. Ik heb een camperplaats in Duitsland uitgezocht in de plaats Lindeberg im Allgäu De camperplaats ligt in het stadje op loopafstand van de Waldsee .We moeten nog even boodschappen doen , dat doen we even op de fiets. We maken een wandeling om het meertje waar je ook in kunt zwemmen, dat doen we net optijd want daarna gaat het regenen.

Het weer ,vanmorgen veel zon maar in de loop van de middag gaat het regen. Op dit moment is het weer droog. Het is nu negen uur. We hebben vandaag 79 kilometer gereden.

Woensdag 1 juni 2022

We zijn vandaag weer on ongeveer kwart voor tien vertrokken en rijden in de richting van Bazel. Van Algäu zijn we nu weer in het Zwarte woud. We rijden een beetje boven de Bodensee langs via binnen weggetjes. Dit gaat niet zo snel maar is wel veel leuker, vinden wij. Vandaag zonder pauze, ik had wel een wandel parkeerplaats opgezocht maar daar konden we eigenlijk niet staan. Vandaar is het nog een half uurtje naar de camperplaats in Geisingen , waar we nu dus staan. Campersite nummer 13641.

Vanmiddag pakken we de fiets en gaan naar Donauschingen, een plaatsje 15 kilometer verderop. De fietsroute er heen is redelijk goed via google maps. In Donauschingen begint de Donau. We bezoeken de bron die in het centrum van de stad  ligt.  Ze hebben er wel wat moois van gemaakt en je ziet het water ook weglopen via een soort gat. Dus het is wel een bron.

We hebben hier nog koffie gedronken met wat erbij. Daarna weer terug. Nu onder begeleiding van Comoot. Deze route is net wat beter. Alleen maar over mooie fietspaden. Het heuvelt wel een beetje maar daar hebben onze e-bikes geen enkele moeite mee.

 Terug bij de camper onze dorst gelest met bier/wijn. Het weer vandaag een beetje wisselend .Vanmorgen voornamelijk zon , vanmiddag af en toe een beetje regen met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Vandaag 134 km gereden.

Donderdag 2 juni 2022

Vanmorgen hebben we in Geisingen na het ontbijt eerst het sani gebeuren gedaan .Daarna vertrokken richting Frankrijk. Na ongeveer 100 kilometer op een wandelparkeerplaats gepauzeerd .We hebben koffie gedronken en een hapje gegeten.

Daarna weer verder en we reden het eerste stuk een prachtige route door een soort kloof .We zijn dit  jaar voor het eerst lid van France Passion. Jekunt dan gratis overnachten bij boeren e.d. In de gids heb ik wat uitgezocht wat het dichtst over de grens ligt. De camperplaats ligt in de plaats Moernach. Aldaar aangekomen viel het wat tegen en verder ook niemand te bekennen. Daarna via campercontact ongeveer 6 kilometer verder een camperplaats in Ferrette gevonden. Sitecode 12446. Hier mogen vijf campers  staan. Bij onze aankomst is er 1 plaats bezet, nu alle vijf.Het kost hier niets en het ziet er wel netjes uit.

Na de thee hebben we een route gewandeld, eerst berb op naar een uitzicht toren, daarna naar het dorpje en weer terug naar de camperplaats. We kunnen nog lekker buiten zitten en eten.Daarna neemt de bewolking wat toe. De temperatuur vandaag ongeveer 20 graden .Vandaag hebben we 162 kilometer gereden.


Pagina's: 1 2 3 4