Spring naar inhoud

Zuid Duitsland en midden Frankrijk, 2022

Vrijdag 3 juni 2022

Vanmorgen weer om ongeveer dezelfde tijd vertrokken. We rijden eerst in westelijke en daarna in zuidelijke richting. Het doel is saint Hippolyte , ongeveer 100 kilometer. We rijden alles weer binnendoor , niet zo snel maar wel zo mooi. In Saint Hippolyte hebben ze een mooie camperplaats aan de Dobre.. Site nummer 1292 .Daar zetten we de camper neer .Na de koffie met een broodje gaan we eerst een paar boodschappen doen in de plaatselijke super.

Daarna lopen we dorpje even in en doen gelijk maar even een terrasje want het is vandaag behoorlijk warm. Terug bij de camper besluiten we om hier te blijven staan. Voor de rest van de dag vermaken we ons wel en we kunnen ook buiten koken en eten. Vandaag tomaten soep, pizza en als toetje Yoghurt.

 Het weer vandaag dus best vol te houden ongeveer 24 graden. Gereden kilometers : 77

Zaterdag 4 juni 2022

Vannacht hebben we een paar stevige regen buien en een paar klappen onweer gehad. Maar vanmorgen was daar niets meer van te merken. Na vertrek eerst even bij het sani station langs , ongeveer 1 kilometer rijden. Daarna richting Villers-le-Lac. Hier hebben we een wandeling gemaakt naar de waterval van de rivier de Dobre. Het is flink naar beneden en omhoog .De waterval valt een beetje tegen. Wel heel toeristisch met souvenirs e.d.. Op de parkeerplaats hebben we een mooi plekje dus daar blijven we nog even staan.

 Het volgende plekje komt weer uit de gids van France Passion. We gaan naar het dorp Maisons Du Bois Lievremont. Bij de boerderij aangekomen kwam de eigenaar naar ons toe met de mededeling dat het voor vandaag niet ging omdat hijzelf vanavond veer bezoek kreeg. Dus maar weer omgekeerd en naar de dichtstbijzijnde. In dit geval redelijk dicht bij, ongeveer 4 kilometer. We staan nu bij een kaas fabriek. Niet het aller mooiste plekje.

Er loopt hier wel een mooi fietspad voorlangs dus we hebben de fietsen gepakt en hier een stuk overheen gefietst. Het is een voormalige spoorlijn. Tussen 1860 en 1960 heeft hier een trein gereden. Nu is het geasfalteerd en is het voor fietsers en voetgangers. Inclusief de bruggen en viaducten..

Terug bij de camper hebben we  ge bbq  t . De temperatuur van ongeveer 25 graden .in de namiddag een beetje bewolking. Vandaag hebben we 79 kilometer gereden.

Zondag 5 juni 2022

Ook vannacht de nodige regen gehad. De voorspelling van mijn weer app  is behoorlijk accuraat . Omdat het gisteren behoorlijk warm was de dakluiken en raam open gelaten dus halverwege de nacht er even uit om de dakluiken te sluiten. Vanmorgen scheen de zon weer dus fijn weer om een stukje te rijden. Ik heb gekeken naar een camperplaats ter hoogte ven Geneve. Het plaatsje heet Lalleyriat, Sitecode 14017.

Het is een mooi aangelegde parkeerplaats bij een meertje met er naast een grasveldje voor vier campers.

Halverwege hebben we een stop gemaakt in Grande-Riviere op een parkeerplaats in het dorpje. We hebben hier ook weer lekker buiten kunnen zitten. Tijdens onze pauze kwamen er verschillend oldtimers  voorbij . Waarschijnlijk hadden ze vandaag een toertocht.

Achter de camperplaats loopt een weggetje omhoog en we besluiten deze met de fiets te gaan doen. De weg gaat 340 meter omhoog en is ongeveer 6 kilometer lang. Het wegdek is bijzonder slecht, hier en daar een beetje asfalt en veel losse stenen. Maar in standje turbo is het goed te doen. Een van de redenen voor de keus van deze fietsen is dat we er goed een berg mee op kunnen fietsen.

 Het is vandaag een stuk frisser dan gisteren toen het wel een beetje te warm  was, ongeveer 20 graden en wat wisselend bewolkt.Gereden kilometers vandaag 140 km.

Maandag 6 juni 2022

Vandaag weer een stukje verder richting Chamonix. Maar ons eerste doel vandaag is een camperplaats  in Val-de-Vlier op ongeveer 1 uur rijden waar ook een sani punt is .Daarna rijden we verder naar Leschaux. We gaan weer gedeeltelijk via smalle weggetjes .  De camperplaats ligt op de top van deze berg op ongeveer 1700 meter hoogte. Het is er behoorlijk druk maar we kunnen nog wel een plekje vinden op de parkeerplaats.

 We nemen eerst de tijd voor de koffie met een broodje. Daarna gaan de wandelschoenen aan en gaan we hier omgeving verkennen. Het uitzicht is hier prachtig .Normaal is van af hier de Mont Blanc ook te zien, nu dus niet vanwege wat wolken in de verte. 

Iets verder op zijn ze aan het vliegen met model zweefvliegtuigen. Die nog wel behoorlijk groot met een spanbreedte van zo’n 3 meter schat ik. Sommigen kunnen er goed mee overweg , ze maken loopings en vliegen op de kop met grote snelheid. We wandelen wat verder door de bergen en er wordt ook veel met para gliders gevlogen, ik tel er minimaal 20.

 Inmiddels is het weer het einde van de middag voordat we bij de camper terug zijn .Tijd voor een glaasje bier. En dat met dit uitzicht , het  kan niet beter. Het is nu negen uur en het is een stuk rustiger geworden.

Behalve wij staan er nog twee campers een stukje verder op. Er valt nu af en toe een spettertje regen. Voor de rest van de dag prachtig weer met veel zon . Het was hier vanmiddag ongeveer 20 graden We hebben 100 kilometer gereden.

Woensdag 7 juni 2022

Toen ik vanmorgen uit raam keek leek het of de ramen beslagen waren, maar het viel mee, de wolken waren naar ons toe gekomen. Dit was van tijdelijke aard want een half uur later scheen de zon alweer vrolijk naar binnen.

We hebben dit mooie plakje verlaten en gaan op weg naar Chamonix. Eerst moeten we de berg afdalen en we komen uit in Annecy.Ongeveer halverwege een supermarkt bezocht om de voorraden weer aan te vullen.Aan het begin van de middag zijn we in Chamonix.

Na de koffie besluiten we om met de zweefbaan naar lÁguille midi te gaan. We  hebben nog even getwijfeld of we wel zouden gaan vanwege het slechte zicht boven maar we hebben besloten om toch maar te gaan omdat het weer voor dat soort dingen er morgen niet beter op wordt.

Het gaat in drie etappes .Eerst naar ongeveer 2400 meter. Daarna met de tweede naar zo,n 3800 meter .Dan kun je nog met de lift 40 meter omhoog naar een terras. Verder is er van alles te zien over de aanleg. Het was inderdaad behoorlijk mistig boven maar af en toe kwam de zon er toch door.

De Mont Blanc hebben we niet kunnen zien maar het is wel een hele belevenis. We hebben ook in een soort glazen huisje gestaan wat ze boven een ravijn hebben gebouwt. Om kwart voor vijf weer terug dit was de ena laatste mogelijkheid.

We zijn weer  veilig geland en een paar minuten later zijn we weer bij de camper .We staan op een parkeerplaats dus het uitzicht is niet bijzonder. Het weer vandaag beneden behoorlijk zonnig en ongeveer 20 graden. Boven behoorlijk koud Volgens de bordjes ongeveer min 5 graden.136 km gereden   

Woensdag 8 juni 2022

Vanmorgen hadden we helder weer in tegenstelling met gisteren, was het redelijk bewolkt rond de Mont Blanc. Als we de webcams bekijken is het op aguil du midi ook mooi helder. We besluiten om nog een keer omhoog te gaan .

We mogen op de parkeerplaats blijven staan tot kwart voor twee. Het is bij de kabelbaan wel wat drukker .Ook lijken er een paar school klassen naar boven te gaan. Boven aangekomen is het inderdaad prachtig helder en de Mont Blanc is nu goed te zien. Naast de Mont Blanc ook andere bergen zoals de Grandes Jorasses, 4208 meter, en de Dent du Geant, 4013 meter.

We hebben geen spijt van onze keus. Het is echt de moeite en het geld waard, vinden wij. We kunnen mooie foto,s maken.

Zo tegen twaalf uur komen er wat meer wolken, wat ook voorspeld was en we gaan weer naar beneden.Bij de camper aangekomen drinken we nog een bak koffie en gaan dan weg.

Het volgende plekje ligt in de plaats Combloux, parking du Bouchet, site code 20719.Het ligt op een hoogte van 1024 meter en bij helder weer is de Mont Blanc te zien, nu dus niet. Zoals we ook al hebben kunnen lezen wordt het gedeelte waar normaal gesproken de campers staan gebruikt voor materaal voor weg onderhoud o.i.d. De parkeerplaats is gelukkig groot genoeg we parkeren een stukje ernaast , samen met nog een andere camper.

Op dit moment is de bewolking zo hoog dat we de Mont Blanc weer kunnen zien. Het weer vanmorgen dus helder, vanmiddag wat meer bewolking en af en toe een spatje regen.Ongeveer 18 graden.We hebben vandaag 31 kilometer gereden.


Pagina's: 1 2 3 4