Spring naar inhoud

Zuid Duitsland en midden Frankrijk, 2022

Donderdag 9 juni 2022

Op de camperplaats waar we de nacht hebben doorgebracht is ook een mooi sani station waar dus maar even gebruik van hebben gemaakt. Daarna opweg. We vandaag de col du Madeleine gaan doen en wel vanaf het noorden. Dit schijnt wat lastiger te zijn  dan via de andere kant. Maar we komen nu eenmaal uit noordelijke richting dus we gaan het wel zien. We rijden via Albertville en nemen ook nog een ander colletje waar me de naam even is ontschoten. De route naar de top van de Madeleine is erg mooi om te rijden maar wel lastig, dit heeft voornamelijk met de wegbreedte te maken ,De weg is af en toe zo smal dat ik blij ben dat het rustig is en we geen tegenliggers tegenkomen, De weg heeft soms de breedte ven 1 rijstrook. Wel regelmatig passeer stukken.

Boven is het 7 graden en de wolken hangen laag zodat het een beetje mistig is en een beetje regent. Maar naar verloop van een tijdje komt de zon er ook door. Na de koffie besluiten we om het maar wat lager op te zoeken en we rijden door naar la Chambre .Dit is ook het einde of het begin van de col.We  staan hier op de camperplaats die aan de rand van het stadje ligt. Zoals heel vaak in Frankrijk is deze gratis.

 Naast de camperplaats is een kaasfabriek/winkel die we even een bezoek brengen om wat van de regionale te kopen. De  kazen zijn erg lekker en de prijs valt mee.Daarna lopen we nog even het plaatsje in en ik koop nog even een kaart van Italië waar we misschien nog wel naartoe gaan.

Aan het begin van de avond wordt het hier nog behoorlijk druk met ouders die hun kinderen brengen voor les op een muziek instrument of mountain bike  . Het weer vandaag een beetje wisselend maar overwegend droog.Hier beneden ongeveer 18 graden.gereden kilometers : 104.

Vrijdag 10 juni 2022

Na een rustige nacht gaan we vandaag weer een stukje rijden door de bergen.Het weer is totaal anders dan gisteren .We hebben een strak blauwe lucht.  Ons eind doel vandaag is een camperplaats op col du Lautaret op 2058 meter hoogte.

De eerste col is col du telegraphe

Daarna col du Galibier met als hoogste punt ruim 2700 meter.

En als laatste dus Col du Lautaret. De camperplaats , La Grave site code 2363,ligt erg mooi tussen de bergen en met een onbewolkte blauwe lucht ziet het er prachtig uit. Het is wel erg druk op de route met wielrenners en motorrijders

Vanmiddag hebben we nog een korte bergwandeling gemaakt. Nu in het voorjaar bloeit alles en de alpenweiden zien er prachtig gekleurd uit.

Het weer de hele dag volop  zon en geen wolken.Hier boven op de berg was het vandaag 17 graden . Gereden kilometers : 69

Zaterdag 11 juni 2022

Vanmorgen zijn we dus vertrokken van de camperplaats op de col du Lauteraret en we rijden naar Briancon.Iets voor Briancon nog even een camperplaats aangedaan om schoon water te tanken en ons vuile water te lozen. In Briancon de lpg tank weer gevuld zodat we voorlopig weer verder kunnen. In Briancon nemen we de D902  en gaan via de Col d’ Izoard naar Gullestre.

De col d’Izoard is ook weer prachtig om te rijden en is met de camper goed te doen.In het verleden zijn we ook wel veel in deze streken geweest alleen dan met auto met bagage wagentje en drie tenten, waar we dan mee rondtrokken. In Gullestre bezoeken we nog de plaatselijke supermarkt om onze voorraden weer aan te vullen.

Op een mooie parkeerplaats halverwege de col stoppen we even voor de koffie en om naar de motoren en de wielrenners te kijken

We nemen nu de D 186 naar Risoul. Dit is een ski dorpje met een camperplaats.Nu is hier niet zo veel te doen maar het uitzicht is weer  geweldig.In de winter kun je zo naar je camper skiën.

Het is vandaag wel behoorlijk warm .Beneden gaf de thermometer 31 graden aan.Hier boven is het wat koeler.We hebben 99 kilometer gereden.

Zondag 12 juni 2022

We zijn vanmorgen van onze hooggelegen camperplaats weer naar beneden afgedaald en we rijden via de N94 naar Gap. Voor een N weg valt het nog wel mee en is nog wel redelijk mooi om te rijden. Ik heb in Gap een camperplaats uitgezocht om te kijken waar we verder heen gaan en gelijk voor een bak koffie .De eerste camperplaats was opzich wel mooi maar weinig schaduw en vanwege de temperatuur meer verder gereden naar de andere kant van Gap.Ook deze camperplaats opzich wel redelijk en een gedeelte van grote camperplaats.We hebben maar een plekje op de parkeerplaats uitgzocht in de schaduw want de temperatuur is inmiddels opgelopen naar 30 graden. Na ongeveer een uurtje gaan we verder en we gaan naar Corps.

Het was eigenlijk de bedoeling om via de D937 te rijden. Toto twee  keer  toe dit in de navigatie gezet maar we zijn toch op de N 85 uitgekomen. Op de camperplaats in Corp aangekomen nog even verder gekeken en we besloten om nog een stukje door te rijden naar la Salette-Fallavaux. Hier zijn twee camperplaatsen. ! bij het klooster en 1 iets lager. Daar staan wij nu.

Wij vinden het een mooi plekje. We staan hier alleen en kijken weer mooi  uit over de bergen van de Alpen.De hoogte hier is 1656 meter.Van middag nog even naar het klooster gefietst om het van wat dichterbij te bekijken. Er staat ook  een kerk bij waar je in kunt.

Verder is het ook een bedevaartsoord. Maria heeft zich hier in 1886 aan twee herders laten zien en sindsdien is er een bron die tot nu toe nog steeds water geeft en deze zou een heilzame werking hebben. Deze bron is ook te zien en er komt inderdaad water uit. Dit is ook de reden dat er op deze plaats een klooster met kerk  is gebouwd. Wanneer je dit wilt kun je hier ook een tijdje verblijven want er is ook een gastenverblijf bijgebouwd.

Daarna weer terug naar de camper, niet zo heel ver, ongeveer 1 kilometer maar het klooster ligt nog wel iets hoger vandaar de fiets. Vandaag dus weer behoorlijk warm maar wel met hier en daar een wolkje,30 graden.Gereden : 140 km

Maandag 13 juni 2022

De afgelopen nacht was weer super rustig en terwijl de kerkklokken in de verte werden geluid zijn we weer vertrokken. Eerst weer het hele stuk naar beneden, en daarna via de weg die we gisteren hebben gemist in zuidelijke richting , nu dus via de D 526/937 en rijden we richting Die. Deze weg is wel een stukje smaller maar wel mooi om te rijden. In het plaatsje Aspres-sur-Buëch zijn we gestopt voor de koffie en om onze route verder te bepalen.

 Het wordt dus de camperplaats in Chichilianne, site code 9779. We staan aan de rand van een klein dorpje waar we vanmiddag even doorheen zijn zijn gewandeld en wat foto,s hebben gemaakt. Een mevrouw van de gemeente is langsgekomen voor wat informatie en voor de betaling. Het kost hier € 5 en €3 euro voor het gebruik van het sanipunt.

Morgen ochtend is er hier een markt, dus daar gaan we dan eerst nog even naar toe.Het is vandaag weer behoorlijk warm ongeveer 30 graden. We hebben 116 kilometer gereden.

Dinsdag 14 juni 2022

Vanmorgen na het ontbijt gaan we eerst naar de markt. Deze bestaat uit twee kramen.1 met groente en 1 met kaas, vleeswaren en vis. We hebben groente en een paar lekkere stukjes kaas gekocht. Het gaat op ze,n Frans dus je moet geen haast hebben. Dat hebben we dus ook niet. Inmiddels is het elf uur. Daarna gaan we eerst richting Die.

Dit doen we via de D 120 en de Col du Menée van 1401 meter. Na Die gaan we richting  St-Jean-en Royans, via de D76 en de Col du Rousset. Iets na Die komen we langs een mooie parkeerplaats en we vinden het de hoogste tijd voor de koffie. Ongeveer een uurtje later gaan weer verder.

De weg is niet al te breed maar erg mooi om te rijden en ook niet druk.De camperplaats is bij een walnotenboer,en ook tevens lid van Frans Passion. We mogen in de boomgaard staan en we hebben een mooi schaduwrijk plekje.

Na de thee hebben we het winkeltje bezocht en met een zak noten en een notenkraker rijker en een fles walnotenolie gaan we naar de camper . Vanwege de hitten doen we niet zo heel veel meer. Het is ongeveer 30 graden.  We hebben vandaag 112 km gereden.

Woensdag 15 juni 2022

Vanmorgen was de walnotenboer aan de andere kant van onze camper aan het sproeien, het lijkt wel of dit nu dag en nacht door gaat. Wij gaan in ieder geval weer een stukje verder. Om te beginnen richting Grenoble en wel via de Gorges La Bourne, de D  531 , richting Villard de Lans.

 Op ongeveer 2/3  van de route kunnen we niet verder  vanwege werkzaamheden, maar via de omleidings route komen wij er ook. De koffiestop is in Lans en Vercors site code  campercontact 15018 Wij kwamen hier toevallig terecht maar her is wel een aardig plekje.

 Daarna verder  via Grenoble .We gaan via een steile weg omhoog  totdat we op de D 512 terecht komen. Deze is wat breder, maar voor korte tijd want hier wordt ook aan de weg gewerkt en we worden omgeleid smalle slechte weg.

Na deze omleiding nog een klein stukje en we komen aan in  de buurt van Saint Pierre de Chartreuse (2274), op een parkeerplaats met mooi uitzicht op de bergen en wat kleine dorpjes. We staan hier prima. Het weer vandaag eerst bewolkt maar in de middag weer warm en 30 graden.                           Gereden kilometers : 123


Pagina's: 1 2 3 4