Spring naar inhoud

2022, Zuid Duitsland en midden Frankrijk,

Donderdag 16 juni 2022

Vanmorgen weer vertrokken van ons plekje in de bergen en we rijden via de D 912 en de col du Granier naar Chembery, daarna door naar Chamaux sur Gelon. Hier zijn we een tijdje gebleven . We hebben een plekje met wat schaduw wat bij deze hitte wel prettig is. We hebben koffie gedronken en wat gegeten en daarna de watertank bijgevuld.

We rijden via Albertville naar Le Lechere.Dit ligt een klein stukje de col du Madeleine op .We zijn hier al eerder geweest maar nu gaan we voor de camperplaats. Een kilometer of vijf richting col slaan we rechts af naar het voornoemde plaatsje en hier kunnen we staan met een beetje schaduw.

Iets verder zijn ze bezig met afrastering en even later komt er een kudde geiten die hier worden gemolken. Als dit gebeurt is gaan ze weer weg naar hun weitje.

Vanavond zijn we nog even naar het plaatsje gelopen ongeveer 500 meter, Het is een echt berg dorpje. De meeste huizen staan heel dicht bij elkaar.

Vandaag dus weer behoorlijk warm 32 graden. 111 kilometer gereden

Vrijdag 17 juni 2022

We zijn vanmorgen weer bij de madeleine weggereden en gaan nu richting Italië via de Petit saint Bernhard pas. De route naar de pas is ook wel leuk, gedeeltelijk over een tolvrije autoweg. De pas zelf is ook goed te doen.De  weg is breed genoeg en het hellingspercentage valt ook erg mee. Eenmaal boven hebben 1 van de parkeerplaatsen uitgezocht en daar staan we nu nog .We hebben vanmiddag de boel hier bekeken en een wandeling gemaakt in de omgeving.

 Ook hier staan de alpenweides prachtig in bloei . Tijdens onze wandeling moesten we ook regelmatig een weg zoeken door de vele bergstroompjes. We hebben ook een plek gezien waar het water spontaan uit de grond komt. .

Verder kijken we uit op de Mont Blanc. Hier staat ook het ziekenhuis waar de monniken met hun st bernhard honden op zoek gingen naar mensen die door de sneeuw waren bedolven. De naam van de pas is ook ontleent van een monnik. In de eerste eeuw heeft de monnik Bernhard van  Menton een duivel die hier de boel onveilig maakte een kopje kleiner gemaakt. Het is vrijwel onbewolkt dus de bergen zijn goed te zien. alleen af en toe een wolkje..

Morgen een stukje Italië en dan Zwitserland. En dan weer Duitsland. We willen donderdag inde loop van de dag weer thuis zijn. Het weer hier boven is wel aangenaam . Beneden meer dan 30 graden, hier ongeveer 20 graden. We hebben 78 kilometer gereden. Hoogte 2188 meter.

Zaterdag 18 juni 2022

We hebben de petit St. Bernhard verlaten en dalen af naar Italië. De eerste plaats die we passeren Is Morgex, daarna Aosta. Daarna gaan we naar de Grote St. Bernard pas.  Na een flink aantal haarspeld bochten omhoog is er een camperplaats .Hier gaan we naar toe omdat het zo langzamerhand wel tijd is voor de inwendige mens. Het ligt aan een riviertje en op het moment dat we daar aankomen is de parkeerplaats aan de ene kant bezet door zes vrachtwagens. Aan de overkant is ook een grote parkeerplaats met gras en schaduw daar zetten we de camper neer. De vrachtwagen zijn schapen aan het lossen en die stormen gelijk  op het riviertje af.

Het is een flinke kudde, ik schat 200 a 300 schapen. Na verloop  van tijd verspreiden ze zich een beetje op de berghelling, in bedwang gehouden door twee herders en vier honden. Op het achterste stuk van de parkeerplaats is nu een stuk om heint en daar zijn de schapen bijeen gedreven voor de nacht. Daar waren ze nog wel even mee bezig.

We vinden dat we hier prima staan dus we hebben besloten om niet verder te rijden vandaag. De camperplaats ligt op ongeveer 1800  meter hoogte dus voor de temperatuur is het ook prima, zo tussen de 20 en 25 graden. Morgen dus naar Zwitserland. Sitecode van de camperplaats is 70233.Gereden kilometers vandaag : 85

Zondag 19 juni 2022

Vandaag van Italië naar Zwitserland gereden via de grote St Bernard pas. Dit is best wel een imposante bergweg. Via veel haarspeld bochten gaat de pas naar2469 meter en dan weer afdalen naar Zwitserland.We waren eerst van plan om via Zwitserland naar Duitsland te rijden. Ons plan is weer veranderd en we gaan weer naar Frankrijk. Om nu nog onduidelijke redenen hadden we geen internet in Zwitserland.En dan merk je dat dit toch wel heel lastig is.Verder is Zwitserland nier echt een camperland. Daarvoor kun je toch beter in Frankrijk zijn. We hebben de kortste weg naar Frankrijk genomen. Eerst naar Martigny en dan Monthey,via de pas de Morgins naar Morzine. Uiteindelijk staan we nu iets bovenTaninges in een plaatsje met veel ski liften De Lys-Sommand Sc 20508.

Hiervoor bij verschillende camperplaatsen geweest maar om verschillende redenen konden we daar niet staan. .En daar gaat wel wat tijd in zitten Begin van de middag hebben we nog geruime tijd bij een riviertje gezeten. Even lekker met de voeten in het water.Het weer vandaag, erg warm 33 graden , maar in de camper is het redelijk koel.Gereden kilometers 206

Maandag 20 juni 2022

Vandaag rijden we een stuk in westelijke richting. We gaan onder Geneve door en dan een stukje om hoog. We zitten nu in de Jura. We hebben een plekje uitgezocht uit de gids van France Passion. We staan nu bij een veehouderij.De melkkoeien staan ergens anders .Er wordt wel met trekkers heen en weer gereden. Het plaatsje waar we zitten heet Lavans Les Saint Claude en ligt in de buurt van Saint Claude.Wij vinden het wel een leuk plekje.

Onderweg nog even gepauzeerd .We hebben onze eigen schaduw maar gemaakt wat bij deze temperatuur gaan we niet in de zon zitten . De bergen zijn hier niet meer zo hoog maar we hebben nog wel een paar colletjes gepakt.  Het is vandaag 33 graden.Gereden kilometers : 82

Dinsdag 21 juni 2022

Na de boerin te hebben bedankt zijn we vertrokken. We rijden eerst naar Mesnay.dit Omdat dit op onze route ligt en omdat we nog water moeten lozen e.d. Helaas is dit sani punt buiten gebruik.We rijden door naar Arc et Senans.hier is een camperplaats met loos mogelijk heden.Het komt ons bekent voor en na even zoeken op onze site blijkt dat we hier in 2016 al eens een nachtje hebben gestaan.Dat gaan we nu niet doen.We gaan verder en omdat er een omleiding is komen we langs een leuk parkje wat we wel geschikt vinden om even te stoppen .we kunnen heerlijk onder de bomen zitten voor de koffie met een broodje.

Daarna gaan we weer verder en we staan nu  in Corravillers. Op de aire de campingcar.  Sitecode 10536. Hier kunnen twee campers staan , 1 is bezet dus we kunnen er mooi bij staan. Een grote boom geeft voldoende schaduw. Het dorpje is klein en rustig, elk kwartier slaat de klok om aan te geven hoe laat het is. De man die naast de camperplaats woont komt langs om te zeggen dat in het gebouw waar we naast staan wc,s zijn en dat we daar eventueel ook water kunnen pakken.

We maken een opmerking over zijn tuin en we worden uitgenodigd om de tuin te komen bekijken .het is een behoorlijk grote tuin en een beetje wilt maar wel erg mooi.Het is vandaag weer behoorlijk warm , ongeveer 33 graden.

Aantal kilometers vandaag : 246

Woensdag 22 juni 2022

Vandaag hebben we Frankrijk verlaten en zijn nu in Duitsland. De eerste stop is in Frankrijk in het plaatsje Hoste.Een mooi aangelegde camperplaats bij een meertje. Sitecode 101199.We hebben hier een tijdje gestaan en zijn weer verder gegaan richting Duitsland.

We staan bij het plaatsje Deudesfield.Er zijn hier twee camperplaatsen. Hier kunnen negen campers staan maar dan sta je wel een beetje boven op elkaar. Nu valt dit wel mee. We hebben vannacht wel wat regen gehad en vanmorgen ook nog wat .

Bij vertrek was het 16 graden. Dat liep in de loop van  de dag op tot 27. Gereden kilometers vandaag : 369

Donderdag 23 juni 2022

Vandaag onze laatste vakantie dag . We rijden hoofdzakelijk door Duitsland en gaan bij Hardenberg de grens over. Het lijkt mij niet de snelste route maar je moet het eens gedaan hebben.

Vandaag 400 kilometer gereden en in totaal 4325 kilometer.

Pagina's: 1 2 3 4