Spring naar inhoud

2024 Spanje en Portugal

Woensdag 3 januari 2024

We stappen op tijd ons bed uit omdat we vandaag wel wat kilometers willen maken. Uiteindelijk vertrekken we om kwart over acht met regen. Dit  weer houden we zo ongeveer de hele dag ,behalve een paar momenten met zon. Vanmorgen nog de laatste dingen in de camper leggen en nu maar hopen dat we niets zijn vergeten. De reis gaat voorspoedig , geen file, o.i.d. Op de parkeerplaats Galgenveld, iets voor Breda hebben we onze eerste koffie stop.

Dan weer door en we stoppen weer in Frankrijk, Aire de Wancourt Est, A1.

Ik heb een camperplaats  opgezocht in Gisors. Volgens mij was er nog wel plaats maar op het scherm stond dat alles vol was en dus gaat de slagboom niet open. We rijden verder naar Evreux. Volgens de camper park app is daar 1 plaats vrij .Daar aangekomen bleek dat niet zo te zijn .Dus weer verder naar Saint Andre de I’Eure. Hier staan we nu. Omdat we hier een pasje van hebben komen  we hier zonder problemen op.

Het is dan inmiddels kwart voor acht en we zijn er nu wel klaar mee.  Na een verlate maaltijd zitten we nu aan de thee . Het weer vandaag een graad of 10 en veel regen.

Kilometers vandaag : 676

Donderdag 4 januari

Ook vanmorgen weer op tijd uit de veren. We willen weer wat kilometers maken en met de toch wel ruime pauzes die we nemen kost het wel wat tijd, daar komt bij dat we ook niet plankgas rijden. We rijden richting Bordeaux. Het precieze eindpunt bepalen we onderweg. Vandaag rijden we ook weer hoofdzakelijk tolwegen .Na ongeveer twee uur zijn we aan de koffie toe en stoppen we op een parkeerplaats , niet bij een tankstation want die zijn behoorlijk druk.

 We rijden via de A 11 en later via de A 10.De eerste stop heet Aire de la Charonnie, de tweede Air de Maille.Net als in Nederland slaan de namen waarschijnlijk nergens op.

We zoeken een camperplaats op in St Jean D’Angely , ook hier weer van Camping Car Park. We hebben hier een pasje van in het werkt heel handig. We komen hier zo tegen half vijf aan en er is ruimte genoeg. Dit is ook in de app te zien.

We kijken uit op een meertje en na aankomst besluiten we om eerst maar even de benen te strekken dat houd in dit geval in heen en weer langs het meertje .De brug over een smal gedeelte is afgesloten met een stevige deur.

Het weer vandaag een stuk beter dan gisteren .Nagenoeg de hele dag droog en ook af en toe de zon . Morgen hopen we Spanje in te rijden.

Kilometers vandaag 487

vrijdag 5 januari 2024

Vanmorgen na het ontbijt hebben eerst onze grijze water en de wc geloosd en vers water ingenomen zodat we de eerste dagen weer vooruit kunnen. Daarna bij de plaatselijke supermarkt de diesel tank ook maar even bijgevuld . Daarna weer verder richting Spanje. Elke dag zoveel kilometers is niet het leukste maar aan de andere kant willen we ook zo snel mogelijk daar zijn. Vanmorgen een beetje mist maar de zon komt er ook wat meer bij.

We stoppen ergens aan de A63 en we zitten hier heerlijk in de zon (binnen).Maar hoe zuidelijker rijden krijgen we steeds meer wolken en uiteindelijk  gaat het ook behoorlijk regenen. Nu is het inmiddels droog maar het heeft wel tot een uur of zeven geduurd. Zodra we grens met Spanje passeren ziet de omgeving er ook duidelijk anders uit. In het verleden zijn we ook regelmatig in deze omgeving geweest alleen dan met de tent.

We beginnen in Spanje met wegnummer  AP-8. Daarna rijden we via d A-15 tot Irurtzun waar we nu op een camperplaats staan, gevonden via campercontact, Sitecode 98846. Er mogen hier 9 campers staan maar dan wordt het wel een beetje krap. We staan nu met 4 campers.

Het weer vandaag : s’morgens redelijk wat zon en daarna regen. De temperatuur ongeveer 10 graden maar op weg naar de camperplaats was het even 3 graden en nu ongeveer 5 graden.

Gereden kilometers : 450 

zaterdag 6 januari 2024

Eigenlijk heeft het de hele nacht wel doorgeregend. Volgens mijn weer app blijft het hier ook nog twee dagen doorregenen. We rijden weg en na een uurtje rijden we onder de regenwolken vandaan en komt de zon tevoorschijn. Bijna geen wolkje aan de lucht en dit blijft de hele dag zo.

We rijden via de N-121 en de N-232 via Zaragosa naar Morella . Eindelijk weer wat anders dan tolwegen .We rijden door een mooi afwisselend landschap met een maximale hoogte van ongeveer 1250 meter. Volgens sommigen is Morella 1 van de mooiste dorpen van Spanje. Het licht op de top van een berg met als hoogste punt de overblijfselen van een kasteel.

Het dorpje zelf vinden wij wat tegenvallen.  De kasteel ruïne en de kerk hebben we niet bekeken. Het lijkt allemaal gesloten. We staan op de camperplaats recht tegenover het plaatsje en het is nu mooi verlicht. Ondanks de zon is het met een temperatuur van 6 graden en een stevige wind best wel fris te noemen.

De laagste temperatuur vandaag 2 graden en de hoogste 12 .Morgen dalen we af naar de kust .

Zondag 7 januari 2024

Het heeft vannacht zelf iets gevroren. Maar met die harde wind voelt het nog wat kouder. Maar de kachel doet het prima . Vanmorgen 8 graden in de camper .  Voor we van de camperplaats vertrekken nog maar even het sani gebeuren gedaan , je weet maar nooit waar je terecht komt.

We hebben weer een mooie route. Na wat zoeken staan we op een mooi plekje. Het plaatsje heet Castello de la Plana en we staan op een parkeerplaats met zicht op de zee.

Vanmiddag een strandwandeling gemaakt en op een pier gepicknickt met een blikje bier en tucjes. Soms kom tot de ontdekking dat je niet alles bij je hebt. Het weer is voor ons wel prettig met een temperatuur van 15  graden.

.De afgelopen dagen waren nogal koud en nat. Volgens mij krijgen we woensdag een klein dipje wat het weer betreft met kans op een beetje regen .Maar we gaan het wel zien.

Kilometers :  126

Maandag 8 januari 2024

Ondanks dat we aan een doorgaande weg staan is het vannacht behoorlijk rustig gebleven. Wij hebben er geen last van gehad. Ik ga vanmorgen proberen de zonsopgang op de foto te zetten. De zon komt vrij laat op dus wat dat betreft valt het vroege opstaan wel mee. We staan precies goed .De zon komt pal voor onze neus op.

 Na het ontbijt gaan  we weer verder .De bedoeling is om naar La Vall d’Uixó te gaan. Daar heb je de grotten van Sant Josep en willen we wel eens zien. Verder mag je daar ook met de camper staan. Aldaar aangekomen zijn we niet de enigste en er staan al redelijk veel campers. Na een bak koffie lopen we naar de kassa om een kaartje te kopen en omdat we boven de 65 zijn krijgen we korting. Door deze grot stroomt een rivier en is ook gelijk de langste van Europa, 2750 meter waarvan 800 meter bevaarbaar , halverwege lopen we nog een stukje.

Binnen is een constante temperatuur van 20 graden . Je bekijkt de grotten vanuit een bootje .Een soort gondelier duwt het bootje vooruit met een vaarboom en verteld gelijk wat er te zien is. Alles is heel mooi verlicht .In een soort hal is er een voorstelling met licht en muziek. De hele vaartoer duurt 45 minuten. Er is ook een mogelijkheid om dit met een kano te doen.

Vanmiddag zijn we nog het plaatsje ingelopen .Hier is nog een aquaduct uit de romeinse tijd te zien. Wij zijn daar de  enigste bezoekers het is voor zover mogelijk vrij toegankelijk. Het weer is vandaag weer prima, het is zonnig en ongeveer 15 graden.

Kilometers : 52

Dinsdag 9 januari 2024

We hebben gisteren gezien dat hier een Aldi is .Voor de Aldi staat een groot bord dat naar de Lidl verwijst, dus daar gaan we eerst naar toe om de voorraden een beetje aan te vullen. Een voordeel dat alles op dezelfde plek ligt als bij onze eigen Lidl. Daarna ook de diesel weer bijgevuld, de prijs valt mee €1,26 per liter. Daarna rijden we naar Betera dat iets boven Valencia ligt. We gaan hier op het Valencia Camper Park staan.

We staan om ongeveer 11:30.en na koffie gaan we naar de metro , ongeveer 500 meter lopen. We kunnen op dit station geen kaartjes kopen maar er is een telefonisch verbinding en er wordt ons verteld dat we dit op het station in Valencia kunnen doen, daar aangekomen staat de kaartjes machine achter de klapdeurtjes waar je zonder kaartje officieel niet doorheen kunt. Gelukkig sluiten deze deurtjes niet zo goed en we wurmen ons er door.

Voor de terugrit kopen dan wel eerst kaartjes. We lopen de stad in en wat  ons wel opvalt is de bijzonder bouwstijl. En natuurlijk de palmbomen en de sinasappelbomen. We lopen nog even een Vodafone  winkel in voor een internetkaartje. We zijn niet zo erg van die steden bezoekers maar als we in de buurt willen we er wel een middagje aan spenderen. Het weer valt wel mee omdat er wat bewolking is voorspeld. Het is een beetje half bewolkt met een beetje zon dus en ongeveer 14 graden, best lekker eigenlijk.

Kilometers 47

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11