Spring naar inhoud

2024 Spanje en Portugal

Woensdag 6 maart 2024

We besluiten om de rivier de Ebro een stukje stroomopwaarts te volgen. Langs deze rivier loopt een soort betonnen goot van ongeveer 10 breed die nu droog staat maar wordt gebruikt voor de irrigatie van de rijstvelden. Na zo,n 20 kilometer zien waar deze begint. Hier ligt ook een dam in de rivier zo dat de rivier een minimale hoogte houd.

 Uiteindelijk rijden we via een smalle weg met veel bochten naar Miravet.  We staan hier op een rustige camperplaats (cc104539) Het dorpje met smalle straatjes en een mooi kasteel ligt op loopafstand. 


default

De rivier is best wel breed en er staat een flinke stroming Begin van de middag lopen we via het dorp naar het kasteel. In de twaalfde eeuw werd Tempeliers Kasteel Miravet ingenomen door de Orde van de Tempeliers.

 Maar oorspronkelijk werd de burcht gebouwd door de Moren. Alleen de naastgelegen kerk, is gebouwd door de beroemde ridderorde. Hoe dan ook, Tempeliers Kasteel Miravet is namelijk één van de best bewaarde voorbeelden van de architectuur van de Orde van de Tempeliers in Europa. Een must visit voor iedereen die van geschiedenis houdt.

We hebben ook vandaag weer mooi weer met volop zon .Aan het einde van de middag steek er wel een windje op waardoor het wat frisser aanvoelt. Temperatuur 19 graden.

Kilometers :70

donderdag 7 maart 2024

We zijn nog op zoek naar een echte dadelpalm en daarvoor rijden we naar een palmen kweker . Deze zit in Riudom, dit ligt iets voor Reus.  Ondanks dat deze man heel veel palmen heeft kan hij ons niet helpen. We gaan verder en rijden naar Querol waar we eventueel op een wandel parkeerplaats kunnen staan.(p4n153279) Ze zijn hier ergens met de weg aan het werk dus de parkeerplaats ligt vol spullen . We rijden verder, wel via heel mooie berg weggetjes.

Nu staan we in Santa  Coloma de Queralt, op een camperplaats bij een tennis baan waar vanavond druk werd les gegeven.(cc53352).Vandaag toch nog ongeveer 17 graden wel wat meer bewolking.

Kilometers :143

vrijdag 8 maart 2024

We gaan vandaag richting Vic. Zover komen we niet .We stoppen in Avinyo. Het is geen plaatsje waar je lang wilt blijven maar de camperplaats ziet er wel goed uit. Van middag hebben we een stukje gewandeld, en wel naar de Torre  dels Soldats.

Deze toren is een paar jaar geleden gerestaureerd en is gebouwd in 1851.Het is een telegraaf toren die werd gebruikt om met palen en kogels signalen door te geven aan een volgende toren op max. 10 kilometer afstand. Het lijkt mij een beetje primitief maar voor die tijd misschien wel modern.

Ik heb nog een afbeelding gevonden van een soortgelijke toren met de signaal apparatuur. Op de route komen we nog een kudde koeien tegen en in een grote schuur staan een kudde schapen. Het is wel een leuk wandelingetje om te doen en het weer is er ook geschikt voor, niet te warm want we moeten wel een stukje omhoog lopen. Vandaag een graad of 13 en overwegend zonnig. Voor morgen is wat regen voorspeld.

Kilometers : 79

zaterdag 9 maart 2024

De weersvoorspelling klopte en we hebben vandaag dus regen.  We rijden eerst naar Vic en draaien daar een wasje en doen nog wat boodschappen. Daarna rijden we naar Empuriabrava en staan daar op de camperplaats (cc61037) We zijn eigenlijk niet buiten geweest omdat het nogal behoorlijk doorregende . Nu is het weer droog en morgen weer mooi  weer, dan gaan we hier de omgeving nog wel even bekijken. Vandaag dus de hele dag regen en 12 graden.

Kilometers : 158

zondag 10 maart 2024

Vanmorgen is het weer stralend weer en we maken eerst een wandeling naar het strand , ongeveer een half uurtje lopen. Dit plaatsje wordt ook wel het Venetie van Spanje genoemd vanwege de vele kanalen  die door de stad lopen. Maar omdat te bekijken houden we nog tegoed. Op hetbstrand is het al druk met honden uitlaters en een paar surfers. De camperplaats ligt aan een klein vliegveld en er is net een vliegtuigje opgestegen waar nu wat mensen uitspringen met een parachute  . In de verte zien we de Pyreneeën en het lijkt erop dat er een vers laagje sneeuw op ligt, maar dat kan ook van de afgelopen week zijn.

We gaan vandaag naar Frankrijk en we nemen de weg die zo dicht mogelijk bij de kust ligt. Het is niet de snelste weg maar wel de mooiste. Hier zie je dus de Pyreneeën in de zee verdwijnen. 

Het plaatsje waar we nu in de buurt staan heet Elne en de camperplaats is van Camper car Park .Daar hebben we een pasje van dus we kunnen zo de camperplaats oprijden.(cc74209) Temperatuur vandaag 18 graden en overwegend zonnig.

Kilometers 80

maandag 11 maart 2024

De camperplaats waar we hebben gestaan is een voormalige gemeente camping. De sanitaire gebouwen zijn afgesloten. Er wordt een slagboom met een elektronisch aanmeld systeem  bij de  ingang gezet en je hebt een camperplaats. Op deze plek mag wel wat onderhoud worden gepleegd. De weg die hier langs loopt is ook goed hoorbaar. We gaan verder in noordelijke richting. We rijden via Perpignan en Narbonne . In de buurt van Beziers houden we een uitgebreide koffie pauze .

Daarna naar Millau.Iets verder in de plaats Vezins de Levezou staan we op een camperplaats bij een boerderij(cc57268) Het uitzicht is hier prachtig en we staan op een hoogte van ruim 900 meter met als nadeel dat het wel een  beetje fris is.

In de tweede helft van de middag ook meer regen in de vorm van buien.Vandaag dus wat onbestendig overdag ongeveer 12 graden maar hier boven op de berg een graad of 4.

Kilometers : 269

dinsdag 12 maart 2024

Vanmorgen zag het weer er een stuk beter uit.Een beetje zon en de harde wind is gaan liggen. We zijn een beetje in de binnenlanden verzeild geraakt om op deze camperplaats terecht te komen. We moeten nu een behoorlijk stuk via smalle weggetjes weer naar de A 75. We hebben zo,n 25 jaar in Frankrijk gekampeerd met de tent maar deze weg komt ons niet bekend voor. Ik heb het even opgezocht en de A75 in 2010 als geheel ,geopend . We hebben toen waarschijnlijk wel de stukjes gereden die al klaar waren.

Maar het is wel een mooie weg om te rijden. We zien zo hier en daar de sneeuw nog aan de zijkanten liggen, de bergen in de omgeving zijn ook nog mooi wit. We stoppen bij de plaats Andelat(St. Flour) voor boodschappen tanken en koffie, daarna rijden we door naar Aigueperse waar we op de camperplaats staan(cc1982) .

Het is een ruime parkeerplaats met een gedeelte bestemt voor campers. Vandaag wat wisselend bewolk maar ook zon en 12 graden.

Kilometers : 278

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11