Spring naar inhoud

2024 Spanje en Portugal

Woensdag 10 januari

Vanmorgen eerst maar weer water en wc gestort en water getankt. Daarna een stukje in zuidelijke richting. We staan nu op de camperplaats bij het plaatsje Simat de la Valldigna, sitecode 24715. Bij aankomst is er voldoende ruimte. Na een tijdje is dit anders maar nog steeds wat vrije plaatsen.

Er is hier een klooster wat te bezichtigen is .Na de koffie lopen we daar naartoe. Het ziet er aan de buitenkant best wel mooi uit .

Het grootste gedeelte is een ruïne waar wel het een en ander aan is gebeurt. De kerk is wel gerestaureerd en ziet er prachtig uit zowel binnen als buiten Het plafon is helemaal beschilderd. Buiten is er ook veel te zien .

Er is zelfs een lift om op een boven verdieping te komen. De site van dit klooster is alleen in het Spaans, wel een beetje een nadeel. Voor de rest hebben het dorpje bekeken daarna naar de camper waar we ons ook prima vermaken.

Het weer vandaag iets minder dan gisteren .Wat meer wolken en ongeveer 13 graden. Vanavond heeft het een klein beetje geregend.

Kilometers 86

Donderdag 11 januari 2024

We staan nog steeds op dezelfde camperplaats. We moeten er nog aan wennen dat we geen eind datum hebben  dat we terug moeten zijn. Dat klopt natuurlijk niet helemaal maar wel zo ongeveer. Het bleef vanmorgen een beetje donker vanwege de bewolking met een paar druppels regen. De vooruitzichten zijn dat vanmiddag de zon er weer bij komt. Zo tegen de middag pakken we de fiets en gaan richting de kust .Ik heb op wikiloc een route gevonden en die gaan we doen. Het gaat grotendeels via smalle weggetjes tussen de sinaasappel plantages door. Het is hier allemaal sinaasappel, zover het oog reikt.

 We komen uit platja de Xeraco. Het is een mooi en leeg strand, maar dat ligt waarschijnlijk aan de temperatuur. Het strand wordt begrenst door appartementen die bijna allemaal leeg zijn. De lucht veranderd steeds meer van grijs naar blauw en op een bankje in de zon gaan we picknicken. Daarna terug via de bijna zelfde weg .

Terug bij de camper zitten we nog even in de zon met een lekker blikje bier .Vanwege de bergen verdwijn de zon vrij snel achter zo,n berg en wordt het toch weer snel fris .Voordat het hier donker is ,is het wel half zeven. Scheelt toch wel een uur met Nederland. Het weer vandaag nog wel een beetje fris .De vooruit zichten zijn wel wat beter .

 Ik zie voor de komende week temperaturen boven de 20 graden maar dat wachten we maar even af want niets is zo veranderlijk als het weer.

Vrijdag 12 januari 2024

We rijden vandaag weer een stukje in zuidelijke richting, om precies te zijn 34 kilometer. Voor deze keer op een camping. Dit omdat we een was willen draaien   We staan op camping Coelius in Miramar, cc 74460 Het is geen al te grote camping en het ziet er al met al wel goed uit en de prijs staat ons ook wel aan, alhoewel de prijs wel iets hoger is dan op campercontact staat vermeld.

De camping baas vermeld dat het water hier niet zo geschikt is om zo te drinken. Maar gelukkig hebben we nog wat bier in de koelkast staan. Nadat we ons wasje hebben gedaan maken we nog een wandeling naar het strand , dat ligt op ongeveer 500 meter afstand.

Het strand is hier niet zo breed maar er is wel een leuke boulevard aangelegd waar huizen aan staan waar op dit moment niemand aanwezig is zo lijkt het. Voor de rest proberen we het rustig aan te doen en kunnen we lekker in de zon zitten. Vandaag ongeveer 12 graden met wel een beetje een frisse wind.

Kilometers : 34

Zaterdag 13 januari 2024

Ondanks dat er wat meer bewolking was belooft hadden we nog wel redelijk wat zon. Vanmorgen het inwendige van de camper wat extra schoongemaakt. En vanmiddag een stukje op de fiets. Op Wikiloc een route van 30 kilometer gedownload. We zagen een klein meertje waar in werd gezwommen en wat campers op de parkeerplaats Het meertje heet Fond Salada-Ullal del burro. Ik heb het opgezocht en het is een warme bron. Het water schijnt altijd ongeveer 23 graden te zijn.

Verder hoog boven ons de Visarend gezien. Ik weet niet of de vogel hier veel voorkomt.Ons fietspad werd gekruist door een grote diepe plas dus we hebben de route wat aangepast. Bij de camper terug is het al weer wat te koud om buiten te zitten .Aan het einde van de middag koelt het best wel af. Niet zo vreemd natuurlijk in de winter. De temperatuur vandaag ongeveer 14 graden.

Zondag 14 januari 2024

We mochten twee dagen blijven op de camping dus we vertrekken weer. We vinden het wel lang genoeg . We doen het sani gebeuren van de camper want je weet maar nooit waar je terecht komt. Via een tip van een polarstep gebruiker gaan we naar Urbanova, cc 76732 ,dit ligt iets onder Alicante.

We rijden grotendeels via weg nr. N-332. Deze loopt gedeeltelijk paralel met de AP-7. Er zijn wat minder bochten uit de weg gehaald en je komt door allerlei plaatsjes .Al met al best wel een mooie route om te rijden. Op de camperplaats in Urbanova is nog een plekje vrij vooraan met uitzicht op zee. We zetten de stoelen buiten  en we genieten van de koffie en het mooie weer. We staan dicht bij het vliegveld ,van  over zee zien we de vliegtuigen aankomen om te landen .

S ’middags lopen we nog een stuk langs het strand via de boulevard. Zoveel mensen hebben we nog niet gezien , maar dat komt waarschijnlijk vanwege het mooie weer en omdat het vandaag zondag is.

De temperatuur  vandaag ongeveer 20 graden en een beetje sluier bewolking.

Kilometers : 122

maandag 15 januari 2024

We hebben vanmorgen niet veel bijzonders gedaan . Van middag de fiets gepakt en we gaan naar Alicante. Het is goed te fietsen op een klein stukje na .Daar is geen fietspad.. We zijn eerst naar park Canalejas gefietst.Hier staan enorm grote bomen , o.a een ficus wat bij ons een kamerplant is. Op een terrasje gaan we verbruikte calorieën weer aanvullen. Daarna fietsen we naar Kasteel de Sant Ferran waar we boven van het uitzicht genieten. Daarna naar naar castell de Santa Barbara. 160 meter hoog en zelf met onze e-bikes nog een hele klim.

Het is van oorsprong een 9e eeuws kasteel en het ligt op de 166 meter hoge berg Benacantil . Het kasteel is vernoemt naar Barbara van Nicomedië Over deze Barbara is niet zo veel bekend alleen dat zij een van de veertien noodhelpers is en daar heb ik nog nooit van gehoord.Het is best wel een groot kasteel met een prachtig uitzicht over Alicante . Ook wat hier groeit aan bomen en planten is erg mooi.

We gaan weer terug en moeten een groot stuk dwars door de stad fietsen .Het gaat wat anders dan bij ons maar het is goed te doen. Er wordt hier wel rekening gehouden met fietsers. Vandaag dus een bewolkte dag en ongeveer 19 graden.

Dinsdag 16 januari 2024

Vandaag vertrekken we van Urbannova .We staan hier nu twee dagen en dat vinden wij wel lang genoeg. En we moeten boodschappen doen. Na ongeveer 10 kilometer vinden we een supermarkt, daarna rijden we door naar San Pedro , cc 104320. Het is een enorm groot parkeerterrein waar al een aantal campers staan.

We gebruiken dit voor even  een bak koffie. We hebben vandaag een afspraak met onze nicht Loes  ,die samen met haar man weer op weg is naar Nederland, om wat bij te kletsen. We rijden naar de plek waar zij staan .Het is in Torre de la Haradada , een gedoogplaats bij zee. Het staat hier al redelijk vol met campers maar er  zijn nog wel een aantal plaatsen vrij.  Het was erg gezellig om elkaar hier in Spanje te ontmoeten. De temperatuur vandaag 20 graden met in de middag wat sluier bewolking , dus we hebben nog even lekker buiten kunnen zitten.

Kilometers : 85

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11