Spring naar inhoud

2015 Berlijn

Naar Berlijn en weer terug.

19 oktober – 26 oktober 2015

Reisverslag van een korte campertrip van 8 dagenBerlijn zien stond al langer op ons verlanglijstje en een week voor vertrek besloten om dit te gaan doen.

Maandag 19 oktober

Om ongeveer 9 uur vertrokken naar Berlijn.We zijn de grens overgestoken bij Hengelo en via Osnabruck, Hannover en Maagdenburg aangekomen in Berlijn.Onderweg een paar keer gestopt voor een bakje koffie en een boterham.Het weer was een beetje regenachtig maar verder verliep de reis voorspoedig.Om ongeveer 4 uur in de middag aangekomen op de kamperplaats Reisemobilhafen in Berlijn Spandauw. (456)

De camperplaats op het terrein van een voormalige kazerne en er is hier voldoende ruimte.We staan met ongeveer 20 andere campers terwijl er ruimte is voor 180.Voor €16, mag je overnachten inc.stroom .

Dinsdag 20 oktober

De bus stopt achter de camperplaats en die bracht ons in 45 minuten naar de gedachtenis kerk.

In de bus hebben we een dagkaart gekocht zodat we de hele dag gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.Dit kaartje is de hele dag niet 1 keer gecontroleerd.

In de s en u bahn kun je gewoon instappen zonder enige controle, iets wat in Nederland onvoorstelbaar is.

 Na de gedachtenis kerk na wat gezoek de juiste metro gevonden naar het centrum en we zijn uitgekomen voor de brandeburger thor.

Vandaar naar de rijksdag waar we ons hebben geregistreerd voor een bezoek aan de koepel.

Wij stonden voor half vier genoteerd dus hebben we een wandeling gemaakt over unter den linden, koffie met appelgebak genuttigd in cafe einstein, en daarna weer naar de rijksdag.

Daar werden we volledig gescand en gecontroleerd waarna we met de lift naar het dak mochten .


De koepel was helaas gesloten wegens onderhoud maar het is wel de moeite waard om daar rond te kijken

Hierna hebben we het Holocaust monument bekeken en verder gelopen naar de potsdammerplats.

Vanaf de potsdammer plats met de metro naar east site galerie.

Dit is een stuk van 1100 meter wat nog over is van de Berlijnse muur maar volledig beschilderd door kunstenaars uit de hele wereld .Zeer de moeite waard.

Het was inmiddels al ongeveer 20.00 uur en na een broodje  met koffie bij de mc donalds de s bahn opgezocht die ons weer  naar de bus bracht die op zijn beurt weer bij de camperplaats stopte.

Omdat we af en toe wat te lang bleven zitten duurde de reis iets langer  maar zo tegen 22.00 uur waren we toch weer terug in onze camper

Woensdag 21 oktober

Op woensdag 21 oktober naar Berlingen (3879) gereden, een camperplaats aan de elbe en ligt ten noord oosten van magdenburg.

Met een pont zijn we de elbe over gestoken en daarna over een erg slechte betonweg naar de cp gereden.Hier was het erg rustig met nog 1 camper meer.

We hebben wat gewandeld in de buurt van de elbe maar voor de rest is hier weinig te doen

Donderdag 22 oktober

We staan in Thale (3868) op een grote parkeerplaats omringt door beboste hellingen in mooie herfstkleuren.

Er is hier veel te doen .We hebben hier een DDR museum bezocht en verder met een kabelbaan naar boven en te voet weer naar beneden,Verder is er nog een kabelbaan en is er voor kinderen veel te doen.

Vrijdag 23 oktober

We zijn weer verder gereden naar Whalsburg (lippoldsberg 8831) 

Dit is een mooie cp met uitzicht op de weser en het is prachtig weer.We hebben daarom ook een mooie fietstocht gemaakt langs de weser.

Het pontje waarmee we overvaren hangt aan een kabel die over de rivier is gespannen en de pont vaart dan d.m.v. de stroming van het water naar de overkant.

Zaterdag 24 oktober

We waren van plan naar Paderborn te gaan maar de cp aldaar was nogal drassig.We zijn doorgereden naar Hövelhof.(9123) 

De cp ligt bij het station dus we zien 2 keer per uur een trein voorbij komen.Er zijn hier veel fiets en wandel route,s die goed staan aangegeven.

We hebben een route gefietst door het bos en hebben o.a de bronnen van de eems gezien .Deze rivier eindigt in Groningen in de wadden zee.

Zondag 24 oktober

Vandaag naar Hörstel, partner gemeente van Dalfsen.We hebben een mooi plekje aan het emst –monchou kanaal waar regelmatig grote schepen voorbij komen.

Ook hier weer de fiets gepakt en langs het kanaal gefietst.Een mooi fietspad aan beide kanten van het kanaal.De sluizen in dit kanaal liggen vrij dicht bij elkaar en er is een verval van zo,n 10 meter maar een schip is in no- time geschut.

We hebben bij een paar sluizen een tijdje staan kijken.Het is altijd een mooi gezicht hoe ze zo,n groot schip netjes in de sluis krijgen.

Maandag 25 oktober

Vandaag weer naar huis .Het is nog ongeveer 1,5 uur rijden .Na deze trip gaat de camper in de stalling na 8 reizen en reisjes.In het voorjaar van 2016 gaan we weer op pad.Aantal kilometers :  1335

De cijfers tussen haakjes slaan op de camperplaatsen , te vinden op campercontact.com