Spring naar inhoud

Hunsrück en Eifel, langs Moezel en Rijn 2019

Zaterdag 19 oktober 2019

Vanmorgen zijn we om 10 uur vertrokken voor onze korte vakantie en we gaan richting Monchau. Het weer is een beetje regenachtig. We rijden via Venlo en Mönchengladbach. Na ongeveer anderhalf uur nemen we een stop zo’n 20 kilometer voor Venlo op parkeerplaats Wuust.

We hebben zin aan koffie met wat erbij. We besluiten om een broodje kroket te maken .We hebben oven kroketten die we in de omnia warm maken. We vinden de kroket een beetje vreemd smaken en na bestuderen van de verpakking blijkt het dat we een vega kroket zitten te eten. Wat ons betreft geen succes .We rijden verder in stoppen na weer ongeveer anderhalf uur op parkeerplaats 2 bij Monschau

Dit is tevens een camperplaats voor 4 campers. Er staan al vier campers maar gewoon parkeren mag ook.Ik wil op mijn telefoon wat opzoeken maar op de een of andere manier is er wat gebeurt met de instellingen en zegt mijn telefoon alles wat ik doe en is eigenlijk niet te gebruiken .Na wat zoeken op internet met de telefoon van mijn vrouw kom ik er achter dat te maken heeft met spraakuitvoer.Dit is  ingeschakeld en leest items op het scherm voor . Ik weet niet waar dit voor dient meer is erg irritant .Omdat ik niet bij instellingen kan komen typ ik spraakuitvoer in en kan dit dan weer uitschakelen.

Inmiddels zijn we een half uur verder en we gaan Monschau  bekijken. Het is een mooi plaatsje met veel oude vakwerk huizen en ondanks de regen nog redelijk veel mensen op de been.Na Monschau rijden we nog zo’n 20 kilometer verder en we staan nu op de camperplaats in Rurberg dat ligt aan een meertje, campercontact 48031 .

We hebben vanavond noedels-teryaki gegeten met als toetje zelfgemaakte yoghurt met granola, ook zelf gemaakt.

Gereden kilometers : 311

Zondag 20 oktober 2019

 Hieronder een paar foto’s van de camperplaats waar we gisteren stonden

We zijn vanmorgen zo tegen 11 uur weggereden uit Rurberg en rijden hoofdzakelijk in oostelijke richting.Onze eerste stop is in Nideggen waar we de camper op de gratis camperplaats zetten.

Na de koffie gaan we het dorp bekijken. Het centrum ziet er historisch uit en er is ook een burcht waar nu een restaurant in is gevestigd.

Daarna rijden we door na Kall.We staan hier in de buurt van een begraafplaats.Opzich is het wel een mooi plekje .Ik ben hier niet buiten geweest vanwege de regen.We hebben vandaag een regendag.Vooral in de middag regent het stevig door.

Na Kall rijden we naar Steinfeld om een paar plaatsen te bekijken voor de overnachting.Wij vinden het niet geschikt ook vanwege de regen zijn de plaatsen wat glad geworden en komen we soms wat moeilijk weg met de camper.

We zijn doorgereden naar Eichenbach en staan nu bij een kapel .Normaal heb je hier wel een aardig uitzicht.Nu vanwege de regen is het een beetje mistig.Als de weersvooruitzichten kloppen is het de rest van de week beter weet , geen regen meer en af en toe de zon.Morgen rijden we naar de rijn om daar een stuk langs te rijden in zuidelijke richting.

Het weer vandaag dus behoorlijk regenachtig  maar niet koud.Waar we nu staan hebben we slecht internet dus wegsturen zal er waarschijnlijk niet in zitten

Gereden kilometers vandaag : 123.

Maandag 21 oktober 2019

Gisteravond is het opgehouden met regenen en vanmorgen scheen de zon.Dat is dus een hele verbetering.

Om ongeveer half elf  vertrokken uit Eigenbach.Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot.Omdat de ondergrond nog nat was en we niet helemaal recht stonden zijn we met slippende wielen weg gekomen.Wel met gevolg dat de modder twee meter hoog tegen de camper aan zit, maar dat maak ik later wel weer schoon.

Onze eerste stop is in Walporzheim.We staan hier op een wandel parkeerplaats aan de rivier de Ahr. Dit ligt iets voor Bad Neuenahr-Ahrweiler. Ik heb de fietsen afgeladen en we zijn daar naartoe gefietst.Het is een leuk plaatsje met eem oud centrum en voor een maandag behoorlijk druk.

Onze volgende bestemming is Andernach.Hier staan we nu op de camperplaats (campercontact 7749).We zijn hier op half vier aangekomen .Het is hier behoorlijk druk en de rijn kunnen we niet zien.Na de thee zijn we het plaatsje in gelopen.Het oude centrum is wel gezellig.Daarna weer terug naar de camper.

Daarvoor hebben we nog even op een bankje aan de Rijn gezeten. Het viel mij op dat sommige boten een blauw bord met een wit knipperlampje hebben. Na even googelen ben ik er achter gekomen dat dit is voor het tegemoet komende scheepvaart verkeer .Soms varen ze aan de linkerkant van de rivier i.v.m. de stroming.De gewenste kant van passeren wordt met het blauwe bord aangegeven.In de camper nog wat gedronken en daarna spruitjes met spekjes en kaas gegeten.

Het weer vandaag was wel prettig .De hele dag de zon en niet al te koud, ongeveer 17 graden.

Gereden kilometers : 71

22 oktober Dinsdag 2019.

We zijn vanmorgen dus vertrokken uit Andernach. We hebben eerst de plaatselijke lidl nog even bezocht. Daarna reden we langs een wasstraat waar je zelf je auto kunt wassen. Omdat er nogal wat modder op de camper zat hebben we dat hier ook maar zoveel mogelijk verwijderd. Dat scheelt weer wat vreemde blikken van sommige mensen die zich waarschijnlijk afvragen waar wij geweest zijn.Daarna weer verder langs de Rijn. Onze eerste stop is in St. Goarshaus. We staan op een mooi grasveld direct aan de Rijn.

Op het P-bord staat een personen auto maar we hebben onze camper er toch maar even neer gezet. Volgens mij een grijs gebied of het nu wel of niet mag. We hebben in ieder geval de stoelen buiten gezet en in de zon koffie gedronken. We staan hier iets voor de Lorenlei en het water van de Rijn heeft hier ook behoorlijk wat stroming. Hierna nog een klein stukje doorgereden naar Bacharach. Hier zijn twee camperplaatsen. Op de eerste is plaats voor 5 campers en sta je 1e rang voor €15,- Alleen te betalen met munten wat voor veel mensen toch wel wat lastig is .

In Duitsland komen we dit nog veel tegen. Ook betalen met onze bankpassen is vaak niet mogelijk. Dus doorgereden naar de volgende camperplaats, ongeveer 100 meter verder. Hier staan we op de tweede rij met zicht op de Rijn. Omdat de zon nog steeds schijnt hebben we de stoelen aan de Rijn gezet en eerst maar een glaasje witte wijn gedronken.

Daarna omstreeks vier uur het plaatsje ingelopen en een terrasje gevonden waar we wat van het plaatselijke druivensap hebben gedronken met een flammkuchen. Daarna nog wat rond gewandeld en weer naar de camper.

Het weer vandaag ongeveer 19 graden en veel zon

Gereden kilometers : 70

23 Oktober Woensdag 2019

We zijn vandaag weggereden bij de Rijn , via smalle weggetjes omhoog. Beneden bij de Rijn was het een beetje nevelig, maar wat hoger in de heuvels reden we toch echt in de wolken. Na ongeveer een half uurtje gestopt op een picknick plaats midden in het bos voor een kopje koffie.

Daarna nog een beetje over de Hunsrück gekruist en gestopt op een mix parking bij de plaats Mörsdorf. Hier hebben ze een mooie hangbrug neergelegd met een lengte van 360 meter, 100 meter boven het dal. Met het aanleggen van het het voetpad er naar toe is ook rekening gehouden met veel toeristen.Op deze doordeweekse ook best wel druk.

Nadat we de brug zijn overgestoken zijn we via een route door het bos weer terug gelopen. Het is wel wat meer heuvelachtig maar ook erg mooi.

Terug bij de camper nog een klein stukje gereden voor de overnachtings plaats . Op de eerste plek, een picnick plaats stonden we nogal scheef. Nu staan we in Kirchberg (cc 3608)bij een camper bedrijf. Achter de werkplaats is een mooie camperplaats aangelegd. Er staan hier meer campers maar de onze is als enigste bewoond.

Het weer vandaag : bewolkt , nevelig, mistig maar tijdens onze wandeling mooi en helder en ongeveer 14 graden.

Gereden kilometers : 104

24 oktober 2019 woensdag

Toen we naar buiten keken bleek het weer mistig te zijn. Na het ontbijt zijn we de showroom van het camper en caravan bedrijf ingelopen om te betalen.We hebben gelijk wat campers bekeken .Er wordt  hier o.a. het merk Foster verkocht.Ziet er wel mooi uit voor een aantrekkelijke prijs.Wordt ook wel een budget merk genoemd maar dat is niet te zien.

We hebben besloten om naar Zell te rijden , ongeveer 30 kilometer. We vertrekken om ongeveer half twaalf en zijn dus mooi optijd in Zell. Eerst het sani gebeuren even gedaan en daarna de camper op de camperplaats gezet .Er is hier nog voldoede ruimte.Ik heb de stoelen buiten gezet en we hebben in de zon koffie gedronken.Daarna met de fiets naar Zell.

Bij de toeristen informatie een kaartje gehaald en daarna op de fiets naar Neef , de brug over en weer terug naar Zell, ongeveer 20 kilometer. We hebben in Zell en terrasje op gezocht in de zon en een fles witte moezel met een kaasplankje besteld. Dit smaakt prima na een fiets tochtje. Bij de camper nog even een afzakkertje . Daarna is het alweer bijna donker dus de rest van de avond brengen we binnen door.

Het weer vandaag , na de mist erg mooi met de hele dag  zon en ongeveer 20 graden.

Gereden kilometers : 25

25 oktober 2019, vrijdag

Om kwart voor elf hebben de moezel verlaten en Tom heeft ons wat van de eifel laten zien. De tweede helft hadden we de autobaan. We staan in de buurt van Mönchengladbach.Het plaatsje heet Wickrath en we staan bij het gelijknamige slot er is hier veel ruimte om je camper neer te zetten en verspreid over het terrein staan er nu zes.

Om het slot is een mooi park. In het park zijn naast eenden ook aalscholvers en de muskusrat te zien .Via het park loop je het plaatsje in. Het is niet heel bijzonder maar wel even de moeite waard om even door heen te lopen .

Het weer vandaag zonnig met af en toe een wolkje en ongeveer 15 graden.

Gereden kilometers : 182

26 oktober 2019 zaterdag

Rond half elf vertrokken voor het laatsts stuk naar huis, ongeveer 200 kilometer.We hebben de afgelopen mooi weer gehad , behalve zondag en we hebben veel gezien Dus wat dat betref is het doel wel bereikt. Gewoon op onze manier een beetje rondzwerven met de camper.We  hebben in totaal 1094 kilometer gereden en ik vind dit wel meevallen.De camper staat weer op de oprit en na het schoonmaken weer klaar voor het volgende reis(je)