Spring naar inhoud

Nederland en Duitsland 2020

Zondag 24 mei ’20

Zoals voorspeld is het vandaag wat frisser.We hebben vanmorgen nog wel buiten ontbeten omdat de zon er nog een klein beetje bij was. Daarna wat meer wolken en zo tegen een uur af en toe een beetje regen.

Aan het einde van de middag op de fiets gestapt om wat van de omgeving te bekijken.In het gedeelte waar wij doorheen hebben gefietst zijn veel boom kwekerijen en dat maakt de omgeving wat minder aantrekkelijk , vinden wij.Om 6 uur weer terug bij de camper en presies op tijd om niet nat te worden want er viel weer een beetje regen.Voor de rest hebben we ons vandaag bezig gehouden de website, de foto camera en tekenen.Nu is het inmiddels half tien en nog even het verslag afmaken en morgen nog wat foto,s maken van de camperplaats.Vandaag is de camper dus niet van zijn plaats geweest en de camperplaats is wat leger geworden, maar ik schat dat er nog wel een stuk of 20 staan.

Maandag 25 mei 2020

Vandaag  is het een stuk warmer dan gisteren ongeveer 20 graden met een beetje bewolking.Na het ontbijt en de koffie , zo aan het begin van de middag stappen we op de fiets .Het doel licht aan de overkant van de maas.We fietsen weer via de fietsknooppunten.Ik maak van tevoren een route met de app van fietsknoop.nl.De bedoeling is dat we in Lottum de maas oversteken.Lottum is ongeveer 2 kilometer van hier.

Maar om voor ons onbekende reden gaat het veer hier niet heen en weer. Een klein stukje verder is een fiets en voetgangers veer.Maar ook deze is niet in bedrijf. Bij navraag bij een paar bankzitters blijkt een kilometer verder wel de mogelijkheid zijn om over te steken.

Aan de overkant ligt Arcen.

Hier zijn ook de kasteeltuinen van Arcen en de bierbrouwer Hertog jan te vinden. Wij hebben deze tuinen niet bezocht maar vanaf de buiten kant ziet het er wel mooi uit. Achter Arcen is het zuidelijke gedeelte van de Maasduinen. Hier fietsen we doorheen. Onderweg bij een aardbeien  kweker een bak aardbeien uit een automaat gehaald, een halve kilo voor €3,- Na een stukje bij onze eerste pauze gaat een gedeelte door de yoghurt  die we hebben mee genomen.

Uiteindelijk komen we uit bij velden en hier de veerpont nemen naar Grubbenvorst. Van hier is het nog een klein stukje fietsen naar de camperplaats. Morgen gaan we naar Maastricht.Omdat we niet via de autosnelwegen gaan zijn we waarschijnlijk twee uur onderweg.

Dinsdag 26 mei 2020

Vanmorgen dus uit Lottum vertrokken en nu staan we op de camperplaats in Maastricht.We  staan hier aan  de maas . Hier is geen scheepvaart. Paralel aan de Maas loopt hier het Juliana kanaal. De Maas is zo hier en daar wat minder goed bevaarbaar, vandaar dit kanaal. Op de camperplaats is genoeg ruimte en ongeveer 20 van de 100 plaatsen zijn bezet.

Om kwart over twaalf zijn we hier aangekomen.In de loop van de middag op de fiets gestapt en naar het centrum van Maastricht gereden , ongeveer 10 minuten.Het ontbreekt aan sfeer omdat alle terrassen dicht zijn maar we hebben het centrum wel bekeken. Morgen zijn  we ook nog hier en gaan we een stukje van Limburg bekijken, op de fiets.

Woensdag 27 mei 2020

Vandaag nog bij Maastricht.Vanmorgen rustig begonnen , na het ontbijt buiten in een lekker zonnetje koffie gedronken.We willen nog wat van de omgeving van Maastricht zien en ik probeer een mooie route uit te zetten met de app van fietsknoop.Dit is een beetje lastig vanwege de Maas en de kanalen die hier lopen, en het schijnt dat we België niet in mogen.

Dus vanhier moeten we door Maastricht en gaan dan naar Cadier en keer .Dat is een behoorlijke klim met onze fietsen zonder elektrische aandrijving. We hebben de route daarom maar wat ingekort en gaan via Maastricht weer naar de camperplaats waar we nog een tijdje in de zon kunnen zitten .Vanavond hebben we de Limburgse asperges gegeten die we onderweg hebben gekocht en ze smaakten prima.Morgen weer naar een ander plekje. 

Donderdag 28 mei 2020

We staan nu weer een stuk noordelijker, om precies te zijn in Mook.We staan op een nieuwe camperplaats , nu ongeveer 3 weken open.Er is plaats voor 9 campers.We zijn vanmorgen rond half elf vertrokken uit Maastricht. Ondeweg in Venlo bij de Lidl voor de komende dagen de boodschappen gedaan en zo tegen 1 uur in Mook aangekomen.

We staan achter de voormalige boerderij. Na voren toe is het uitzicht niet zo geweldig maar aan de achterkant wel .Uitzicht op de moker plas met daarvoor grasland waar eenden, ganzen en verschillende vogels regelmatig voorbijkomen. Vanmiddag hebben we een wandeling om deze plas gemaakt, ongeveer 6 kilometer.

De mokerplas is een soort nevengeul van de Maas.Iets verder begint het maas-waal kanaal.Aan de overkant van de weg is de Moker heide .Daar gaan we morgen kijken.Het weer vandaag ,,ongeveer 22 graden en vrijwel onbewolkt.Wel iets meer wind.

Gereden kilometers 132

Vrijdag 29 mei 2020

Vanmorgen schijnt de zon weer volop dus buiten het ontbijt en daarna koffie gedronken. Aan het begin van de middag op de fiets gestapt om wat van de mokerheide te gaan bekijken.We fietsen naar het jachtslot om vanaf daar de twee schansen route te gaan lopen.

Het jachtslot wordt op dit moment gerestaureerd. De tui en de kassen zijn ook te bezichtigen. Maar voordat we daar zijn moeten we eerst flink omhoog fietsen.Deze route is erg mooi om te lopen met een beetje hoogte verschil.De lengte is 5 kilometer, wij hebben iets extra gelopen dus al met al zo,n 7 kilometer.

Onderweg nog wat foto,s gemaakt van verschillende bloemen en bijen. Om ongeveer zes uur weer bij de camper  waar eerst gaan genieten van een koud blikje bier.Met een temperatuur van ongeveer 23 graden best wel warm maar prima om te lopen.

Zaterdag 30 mei 2020

Ook deze dag weer rustig begonnen, we hebben tenslotte vakantie.Na ontbijt, koffie en nog wat anders heb ik via de knooppunten app een route gemaakt.Deze route gaat via Malden, Heunen, Linde n, Beers en Cuijk.En aan het begin van de middag stappen we op de fiets . Via bruggen steken we eerst het maas-waal kanaal en de maas over.

We fietsen om de Kraaienbergse plassen en bij kuijk weer met een pont de Maas over.Een mooie route van 28 kilometer. Terug bij de camper eerst het vochtgehalte op peil brengen met een blikje bier want ook vandaag is het redelijk warm ongeveer 25 graden.Ondanks de prettige temperatuur is de wind redelijk fris.Morgen misschien weer een stukje lopen.

Pagina's: 1 2 3 4 5