Spring naar inhoud

Nederland en Duitsland 2020

Zondag  31 mei 2020

Onze laatste dag in Mook.We zijn de dag weer rustig begonnen met het ontbijt e.d.Vanmiddag weer een wandeling gemaakt over de Mokerhei.De route begint hier dichtbij, ongeveer 500 meter lopen.

We hebben twee route,s gecombineerd met elkaar ongeveer 8 kilometer.Erg mooi gebied , een beetje heuvelachtig, heide afgewisseld met bossen.Vandaag weer prachtig weer , ongeveer 23 graden met een stevig windje.

Maandag 1 juni 2020

We hebben ons vandaag weer een stukje verplaatst in westelijke richting. We staan nu in Hilvarenbeek op een mooie camperplaats. Ook deze camperplaats is nog maar een paar weken open ,Tot 2004 was hier een minicamping.Het ziet er een beetje parkachtig uit met veel bomen en heggen.

Omdat het nogal warm is vandaag hebben we eerst een tijdje lekker in de schaduw gezeten.Daarna op de fiets een beetje de omgeving van Hilvarenbeek verkend. Daarna op een terrasje een pilsje gedronken.Er zit hier een hele kolonie kraaien. We horen ze regelmatig en ze vliegen regelmatig wat heen en weer maar veel last hebben we er niet van.Morgen weer een stukje verder richting Zeeland.

Gereden kilometers : 92

Dinsdag 2 juni 2020

We staan met de camper een beetje onder bomen dus de zon scheen vanmorgen niet gelijk in de camper.Het blijft ook wat donkerder in de camper en het kijkt nog wat vroeg , maar het was inmiddels al wat later.Maar dat maakt niet uit want we hebben vakantie.Na het ontbijt en een een bezoek aan de lidl in Tilburg gaan we naar de Zuid Hollandse eilanden, ongeveer een uur rijden.

We hebben eerst bij een jachthaven gekeken waar je ook met de camper mag staan maar dit zag er niet zo aantrekkelijk uit.We staan nu in een fort.Het heet fort buitensluis en we kijken uit over het Hollands Diep.We staan dicht bij het plaatsje Numansdorp.

Daar zijn we vanmiddag nog even geweest voor wat dingetjes.Op de vorige camperplaats hadden we veel kraaien, hier zijn het de rietzangers die we het meeste zien.Morgen gaan we Tiengemeten op de fiets en een pontje.Vandaag nog erg mooi weer al is het wel koeler dan meer landinwaarts, ongeveer 28 graden , morgen 22 graden.

Daarna wordt het wat wisselvalliger dus moeten we nog even kijken waar we naar toe gaan, waarschijnlijk wat zuidelijker want wordt het weer net iets minder wisselvallig.

Gereden kilometers : 100

Woensdag 3 juni 2020

Voor vandaag staat een bezoek aan tiengemeten op het programma. Vanmorgen dus op tijd uit bed want we willen de pont van 10 nemen.We moeten ongeveer 10 kilometer op de fiets dus we zijn om negen uur vertrokken.

Om kwart over tien staan we op Tiengemeten. We gaan een wandeling doen van tien kilometer rond de wildernis  naar de westelijke punt van het eiland.De temperatuur lekker om te lopen.We zien schotse hooglanders in het water staan en zien de bruine kiekendief vliegen en verder ook de rietzanger en blauwborst.

We hebben vandaag een mooie kring om de zon gezien, dit heet officieel cirrostratus en komt voor op ongeveer 10 kilometer hoogte.Het is vergelijkbaar met de regenboog. Het verschil is dat de lichtstralen breken door ijskristallen en plaats van waterdruppels.

Zo tegen vier uur zijn we terug bij de camper en kunnen we nog een poosje lekker in de zon zitten.Morgen vertrekken we hier weer.

Donderdag 4 juni 2020

We staan weer in Limburg , en wel in Weert. Er zit een dipje in het weer en we denken dat het in het zuid oosten iets minder diep gaat.Vandaag valt het ook erg mee met het weer .Wel heel ander weer met een beetje regen maar nier zo veel. We hebben de middenstand van Weert ondersteunt door een bezoek aan de Lidl en op een terras koffie met wat erbij. Het ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum en het ziet er wel gezellig uit.

Na ons bezoek aan het centrum nog een lekker ijsje gegeten op de camperplaats.Het ijsboerke uit België komt hier twee keer per week en dus ook op donderdag .Daarna nog lekker gegeten en nu is het even wachten op de thee.

Voor de rest vanavond de foto,s van vandaag bekijken en eventueel bewerken. En nog even tv kijken waarschijnlijk.De temperatuur vandaag ongeveer 18 graden.

Gereden kilometers : 156

Vrijdag 5 juni 2020

Ook vandaag staan we in Weert en vanwege het weer niet veel bijzonders gedaan.Ik heb de website bijgewerkt en vanmiddag een uitnodiging van de camperplaatsbaas om een kopje koffie te komen drinken samen met de andere camperaars.Aan het einde van de morgen en begin van de middag redelijk wat regen gehad .Maar net scheen de de zon alweer .We hebben nog een wandeling naar weert gemaakt en even een kopje koffie/thee gedronken.Morgen weer naar een ander plekje.

Zaterdag 6 juni 2020

We hebben Weert  verlaten en zijn wat in noord oostelijke richting gereden en in de Maasduinen uitgekomen in het plaatje Nieuw Bergen, gemeente Bergen Limburg.De Maasduinen kennen we van eerdere bezoeken maar op deze camperplaats zijn we nog nooit geweest. Het komt bij ons ook niet zo vaak voor dat we twee keer op dezelfde camperplaats staan.

De camperplaats waar we nu staan heet Bos en Heide. Er kunnen hier 30 campers staan op verschillende veldjes.Wij staan op het achterste veldje met uitzicht op bos waar  een paar paardjes in lopen.In de loop van de middag een wandeling uitgezocht bij het wandelnetwerk van Bergen.Eerst op de fiets naar het beginpunt , ongeveer 6 kilometer, daarna 5 kilometer lopen. In de buurt van Afferden.

Vandaag weer mooi weer en geen regen, Zon en wolken en een behoorlijke wind

Gereden kilometers : 64

Pagina's: 1 2 3 4 5