Spring naar inhoud

Nederland en Duitsland 2020

Zondag 7 juni 2020

Voor de tweede dag in Nieuw Bergen. Vandaag een rustig dagje. Vanmorgen na de koffie en een glaasje wijn/port een rondje van ongeveer 20 kilometer gefietst. We reden nog langs een mooi stuifzand gebied.

Van dit gebied is een laag van een paar centimeter afgeplagt omdat het helemaal bedekt was met tankmos (grijs kronkelsteeltje).Dit is een gevolg van de luchtverontreiniging , hiermee worden teveel voedingsstoffen aangevoerd.Op dit levend stuifzandgebied is nu weer een grote diversiteit aan planten en dieren te vinden. De totale grote van de verschillende stuifzand gebieden is 40 hectare.Voor de rest een beetje gelezen en in de zon zitten.

Morgen weer verder in noordelijke richting. We willen voor het weekend op Texel uitkomen. Het weer vandaag, een beetje wisselend bewolkt en wat minder wind dan gisteren.

Maandag 8 juni 2020

Vanmorgen dus vertrokken uit Limburg richting Texel.Dit doen we in etappes en we staan nu in Uddel op de Veluwe.We staan op camperplaats de Ouwediek bij de familie Jansen op het erf.Het is een vleeskalverhouderij.

Er zijn hier 9 plaatsen en nog 8 in oprichting.Rond het middaguur zijn we hier aangekomen en in de loop van de middag op de fiets op de fiets gestapt voor een rondje.Halverwege begon het te regenen ,dat was dus wat minder .

We hebben nog wel wilde zwijnen gezien met een aantal jongen, en dat gewoon overdag. Morgen weer een stukje verder.

Gereden kilometers : 125

Dinsdag 9 juni 2020

Vandaag weer een stukje verder in noordelijke richting.Onze eerste stop is in Harderwijk bij de Lidl.om de boodschappen wat aan te vullen.Daarna door naar Noord Holland via de dijk Enkhuizen-Lelystad.

We staan nu in Middenmeer op camperplaats Bij Sijm.We kijken uit over over een bloembollenveld en in de verte de A 7. En als we wat naar links kijken en de verte een groot gebouw waar een data centra in is gevestigd.Ook staan hier veel wind molens .Ik zie er nu zo 13 staan.

Vanmiddag weer de fiets gepakt en naar Medemblik gefietst via de fietsknooppunten.Heen en weer 26 kilometer. In Medemblik wat rondgekeken en op een terrasje koffie met kaascake en slagroom genuttigd.

Inmiddels is de zon er ook bijgekomen en kunnen we dus weer fijn in het zonnetje zitten. Op de camperplaats zijn nog een paar plaatsen vrij en het ziet er allemaal verzorgd uit.

Gereden kilometers :  107

Woensdag 10 juni 2020

We hebben Middenmeer verlaten en gaan eerst naar Den Helder om daar over te varen naar Texel. Ik heb gisteren online al een kaartje gekocht en het werk feilloos. Je gaat in de meest rechtse rij staan .Voor de slagboom wordt je kenteken gescand en de slagboom gaat open.

We staan op Texel op een vekabo camping want camperplaatsen zijn hier zeldzaam. De plaats waar we dichtbij staan heet Den Burg.We staan bij de familie Keijsers en ze verbouwen asperges,pootaardappelen.tarwe,gerst,bieten en graszaden.Om bij het campingterrein te komen moeten we een stukje door de schuur rijden.Achter de boerderij liggen twee beschutte veldjes met 15 plaatsen.We staan nu met twee campers.We hebben vanmiddag een klein stukje gefietst .Eerst door het Nationale park Duinen van Texel, daarna door naar het plaatje De Koog.De winkel straat bestaat uit 1 groot terras dat kan wel gezellig zijn maar je moet er van houden.

Daarna komen we langs een natuurgebied Polder Waal en Burg. Dit is van oorsprong een kweldergebied en is in 1654 ontstaan door de aanleg van de ruigendijk. In 1909 heeft natuurmonumenten het eerste stukje aangekocht en sinds 2010 wordt meer boerenland opgekocht om het in te richten als natuurreservaat. Er is hier veel te zien.

Op dit moment staat er veel in bloei en we hebben nog een lepelaar kunnen spotten. Aan het einde van ons fiets tochtje hebben we bij de camper nog even in zon kunnen zitten. Het weer vandaag wat wisselend bewolkt en een graad of 18.

Gereden kilometers : 42

Donderdag 11 juni 2020

Vandaag zoals belooft een regendag .We vermaken ons binnenshuis ook wel met tekenen, lezen en wat internetten.Om ongeveer 3 uur vinden we droog genoeg om op de fiets te stappen om naar het naburige natuurgebied Polder Waal en Burg te fietsen.

We worden nog wel een klein beetje nat maar dat stelt niet zo veel voor.We fietsen naar het bezoekerscentrum dat nog in aanbouw is.Vanaf hier fietsen we het natuurgebied ,Polder  Waal en Burg, in is waar we gisteren ook zijn geweest alleen nu aan de andere kant. We zijn hier wel in de goede tijd van het jaar want alle bloemen lijken wel tegelijk te bloeien.

Ik zie al vrij snel een paar hazen door het veld sprinten. Verder weer een aantal Lepelaars,Bruine kiekendief, de Veld leeuwerik, Grauwe gans, Aalsscholver, Grutto, Scholekster, Meerkoet, Tureluur en Bergeend met 9 kuikens.

 Na dit alles fietsen we door het dorp De Waal en weer naar de camping.

We hebben vanmiddag in de camping winkel Texelse Asperges gekregen en die gaan we vanavond op eten met daarbij een stukje Zalm en dat heeft prima gesmaakt. Het weer vandaag een beetje regenachtig en een graad of 16.

Vrijdag 12 juni 2020

De reden dat we op een camping staan is dat er op Texel bijna geen camperplaatsen zijn .De ene die er is ,is nogal aan de prijs.En deze camping ligt mooi in het midden van Texel.

We zijn vanmiddag naar De Cocksdorp en de vuurtoren van Texel gefietst, dit gedeeltelijk langs de waddenkust, de Schorren genaamd. Ook hier zijn weer veel vogels te zien.Daarna via de duinen aan de andere kant van Texel weer terug.

Een mooi tochtje van 30 kilometer. Vandaag behoorlijk warm, zo,n 22 graden en geen wolken.

Zaterdag 13 juni 2020

We hebben vandaag Texel weer verlaten.Niet dat we alles al hebben gezien maar dat doen we een andere keer .We hebben de boot van 11 uur genomen en daarna via de afsluitdijk Naar Burgum in Friesland gereden, een camperplaats aan het prinses Margriet kanaal.

De camperplaats is vol dus staan we met vijf andere campers op een terreintje achter de camperplaats.Vanmiddag een stukje langs het kanaal gefietst , met een pontje naar de overkant  en weer terug naar de camperplaats.Er is gewaarschuwd voor regen en onweer maar tot nu toe hebben we niets gehad.Vandaag redelijk warm maar wel een beetje heiig en ongeveer 25 graden.

Gereden kilometers : 120 kilometer 

Pagina's: 1 2 3 4 5