Spring naar inhoud

Nederland en Duitsland 2020

Zondag 14 juni 2020

Ook omdat we niet zo mooi stonden zijn we maat afgereisd naar Groningen en wel naar Termuntenzijl. We staan op de camperplaats van de jachthaven met nog vijf andere campers. Je staat hiet achter de dijk dus de waddenzee kunnen we niet zien vanaf hier.

 Vanmiddag nog een stukje gefietst en ook nog wat zeehonden gezien.We hebben het kerkje van Termunten bekeken .De huidige kerk is de loop der tijd verkleind.Het was oorspronkelijk een kruiskerk.In april  1945 is het door lichtspoor munitie in de brand gevlogen waarbij ook het orgel uit 1739 is verloren gegaan van Matthias Amoor.

Nu staat er een Lohman orgel uit 1866. Ook de toren is te bezichtigen met klok en uurwerk.Het is hier de hele dag droog geweest en ongeveer 20 graden zonder zon.

Gereden kilometers : 97

Maandag 15 juni 2020

We hebben de Provincie Groningen verlaten via gevaarlijke wegen met scheuren en gaten,volgens de waarschuwingsborden.We weten niet precies waar we naartoe willen en dus rijden we Duitsland in met de tomtom ingesteld op snelwegen vermijden.

We moeten nog  boodschappen doen in bij de eerste Lidl die we tegen komen stoppen we om dit te gaan doen.Daarna rijden we verder tot de Eems waar we stoppen voor de koffie.De eerste camperplaats die we hebben ingesteld ligt bij een meertje in Zetel.Maar het staat ons niet helemaal aan en we rijden een paar kilometer verder naar Neuenburg bij het gelijknamige bos op een wandelparkeerplaats.Hier blijven we staan.

We maken nog een mooie wandeling door het bos.We staan aan de rand van het bos en kijken uit over een mais veldje.We hebben een mooie zonsondergang gehad en daar heb ik nog een paar mooie foto,s van kunnen maken.Het weer vandaag ,vanmorgen een beetje regen maar vanmiddag de zon en een lekker temperatuurtje van ongeveer 20 graden.

Gereden kilometers : 89

Dinsdag 16 juni 2020

We zijn vandaag weer wat zuidelijker gereden en staan nu op een camperplaats in Westrup.Dit is ook weer een gratis plaats bij de schietvereniging.We hebben eerst nog even gekeken in Damme wat aan het gelijknamige meer ligt. Hier hebben we koffie gedronken en nog ongeveer 25 kilometer doorgereden.

Dit is ook een wandelparkeerplaats dus we hebben nog een wandeling gemaakt over de berg van 180 meter .Voor de rest niet zo heel veel gedaan. Het weer vandaag : wel redelijk zonnig en droog.

Gereden kilometers : 157

Woensdag 17 juni  2020

Het werd vanmorgen behoorlijk warm in de camper, de zon stond er lekker op en ga je vanzelf wel je bed uit.Het is een heerlijk rustig plekje waar we nu staan, alleen de vogels doen hun best om zoveel mogelijk geluid te maken.we hebben alleen wat pech met de koelkast, hij doet het niet meer .We vonden het buiten ook al zo stinken maar die lucht komt uit de koelkast rooster en hij koelt niet meer en eigenlijk kun je niet zonder.

Maar voor een paar dagen gaat het nog wel. Omdat we gisteren geen parkeerplaats tegen zijn gekomen voor de koffie heb ik het voor vandaag anders gedaan. Op ongeveer een uur rijden heb ik een gratis camperplaats opgezocht ,dus dat gaan we bekijken. Het is best wel een mooie camperplaats vinden wij er is plaats voor 3 campers en ligt in de plaats Borgholtzhausen.Hierna rijden we via binnendoor weggetjes verder naar Telgte.Op de camperplaats moet volgen campercontact de mogelijkheid zijn om water te lozen maar dat is er niet dus rijden we een stukje verder naar Greven naar camp Marina aan het Dordmund Eems kanaal.

Het is hier redelijk druk en we staan op de derde rij en kunnen een stukje van het kanaal zien waar af en toe een schip voorbij komt.Het wel even wennen na twee keer alleen op een plekje te hebben gestaan en dit bevalt hier niet zo goed met zoveel campersdicht op elkaar.Het weer vandaag was weer prima en zelf een beetje warm.Aan het einde van de middag heeft het even flink geregend .

Gereden kilometers : 170 km

Donderdag 18 juni 2020

Vandaag zijn we bijna naar Nederland gereden.We staan nu een paar kilometer van de grens in het plaatsje Zwillbrock.Vanmorgen de camperplaats in Greven verlaten en de kans is niet zo groot dat we hier nog eens gaan staan.De camperplaats is op zich wel goed maar wij vinden het niet wat .Een beetje te massaal. Er wel genoeg te zien met name hoe sommige camperaars camperen.

 De etappe van vandaag hebben we in twee keer gedaan  .we zijn eerst naar Darfeld gereden . Daar zijn twee camperplaatsen, allebei gratis.Wij staan op het generationenpark, het lijkt heel wat maar dat valt wel mee. Er zijn hier vijf plaatsen en stroom tegen betaling.We hebben hier koffie gedronken en nog even wat boodschappen gedaan.Daarna doorgereden naar Zwillbrock (Vreden).Ook hier weer een gratis camperplaats zonder voorzieningen .Ondanks dat kun je hier fijn staan.

Op loopafstand is het natuurpark Willbrocker Venn waar o.a Pelikanen te zien zijn .We hebben hier een mooie wandeling gemaakt .Het weer begon vandaag een beetje bewolkt maar al snel komt de zon er door en wordt het toch weer lekker , ongeveer 22 graden.

Gereden kilometers : 92

Vrijdag 19 juni 2020

Vandaag het laatste stukje naar huis.Zonder snelwegen anderhalf uur rijden en het scheelt maar een kwartier.Zo rond twaalf uur thuis. De rest van de dag de camper wat uitgepakt en wat begin gemaakt met de tuin want het onkruid heeft het goed gedaan.Zaterdag de camper goed schoongemaakt en de koelkast getest en op 230 doet hij het prima dus toch eerst de brander maar eens goed schoonmaken. Vandaag hebben we 95 kilometer gereden en in totaal 1830 kilometer.

Het probleem met de koelkast viel toch nog mee.Het lekbakje was waarschijnlijk de stank veroorzaker.Ik heb de brander goed schoongemaakt en daarna koelt hij weer als de beste.

Pagina's: 1 2 3 4 5