Spring naar inhoud

2015, Normandië en Bretagne

Zondag 14 juni 81 km

Vandaag vertrokken uit beauvoir naar st.cast le guildo, maar de camperplaats daar was onvindbaar,Daarna doorgereden naar Cap Frehel  en daar een wandeling gemaakt naar Fort la Latte en weer terug 8,5 kilometer door een heel mooi gebied over de hoge kliffen.Nu staan we bij een boerderij in Planguenoul,(25245) een landelijk gelegen camperplaats.We staan hier met 3 campers.

Maandag 15 juni 90 km

Vandaag de voorraden weer op peil gebracht,onderweg geparkeerd bij een haven en koffie gedronken.We staan nu op een kleine camperplaats ( 4 ) met uitzicht op zee.Het verschil tussen eb en vloed is groot en het uitzich daarom ook .Bij eb liggen alle boten op het droge en lijkt het wel een maanlandschap.Bij vloed is het allemaal water.We hebben hier weer een stuk wandelroute 34 gelopen .Deze loop langs de hele kust en is erg mooi.

Dinsdag 16 juni 76 km

We staan nu in L’lle Grande ,een soort eiland ,maar dat merk je niet.Het is een camperplaats bij een camping dicht bij zee , 100 meter (2143).We hebben nog een wandeling gemaakt in Le Gouffre een gehucht aan zee.

Woensdag 17 juni 71 km

De camperplaats van vandaag ligt in St. Pol de  Leon. (1189)We staan ongeveer 5 meter van de baai bij aankomst van morgen was het laag water dus als je wou  zou je naar de boten kunnen lopen die hier liggen .Van avond om ongeveer 7 uur staat het ongeveer 5 meter hoger en ziet het er totaal anders uit.Van middag hebben we een wandeling gemaakt naar Roscoff.Het is een leuk stadje iets verder naar het westen .Het ligt op een soort schier eiland .Heen en weer ongeveer 13 kilometer.Hier en daar konden we hele stukken over het strand lopen van wege het lage water .De hele dag mooi weer geweest .In de avond wat bewolking

Donderdag 18 juni  90 km

Vanmorgen was het bewolkt .We hebben eerst het sani gebeuren gedaan en daarna vertrokken.We staan nu in Plouarzel. (1193) in de duinen met zicht op de zee.Van middag een mooie wandeling gemaakt van ongeveer 10 km langs de kust en over de klippen.Het weer is inmiddels ook weer opgeklaard en de zon schijnt weer volop niet te warm maar gewoon lekker .

Vrijdag 19 juni 96 km

We zijn vandaag onderweg eerst boodschappen wezen doen.De winkel was groot genoeg dus we konden voor een dag of 4, 5 inslaan.Daarna zijn we doorgereden naar de parking van Cap de la chevre .Hier is niet veel te doen behalve dan de mooie natuur .We hebben een wandeling gemaakt van ongeveer 10 km over de hoge kliffen langs de zee.Uiteidelijk kwamen we bij een groot strand aan ,nagenoeg leeg.Nu zitten we lekker in de zon,wel binnen vanwege de wind aan de thee.

Zaterdag 20 juni92 km

Vandaag in Pogloff aangeland. (3477)De camperpaats is niet heel bijzonder.Twee grasveldjes bij het voetbalveld.In het dorp achter de kerk is de saniplaats waar we gebruik van hebben gemaakt.S,middag,s nog een stuk langs de zee gewandeld, wel mooi maar niet zo spectaculair als we de laatste dagen gewend zijn .

Zondag 21 juni. 82 km

Na een klein uurtje rijden gestopt voor de koffie op een picnic veldje met een geweldig uitzicht op de zee en een strandje.Na nog een klein stukje gereden te hebben  aangekomen op een camperplaats heel dicht bij het strand .Even 1 duin over en een mooi wit strand.De plaats heet Luctudy (2113).En zoals bijna elke dag weer prachtig zonnig weer.Niet te warm maar gewoon presies goed.

Maandag 22 juni 81 km

Na enig gezoek en sani station gevonden en er gebruik van gemaakt.Nu staan we op en camper plaats met uitzicht op zee. De plaatsen zijn een beetje krap maar het uitzicht is goed .Het heet hier Nevez en de camper plaats Parking plage Labellisee (24748)

Pagina's: 1 2 3