Spring naar inhoud

Oostenrijk en Italië 2012

Zaterdag 2 juni 2012 

Het weer vandaag :veel zon en 25 graden

  De eerste vakantiedag verliep voorspoedig.
Om ongeveer 9 uur vertrokken uit Dalfsen,
onderweg 2 keer gestopt voor koffie en voor een boterham,en nu zitten we op een camperplaats bij een hallenbad in het plaatsje Bad Nauheim.
We moeten betalen bij de  kassa van het zwembad,voor 1 nacht waren we 5 euro kwijt dus dat valt ook wel mee.
 De mevrouw achter het loket gaf ons gelijk een plattegrond mee van het stadje,wat een  service.
We zijn natuurlijk gelijk het stadje gaan bekijken . Het is een stadje waar het water en baden centraal staan.
Het water schijnt erg gezond te zijn. Verder is het erg mooi aangelegd met veel groen.
Het lijkt een heel groot park.Ook de gebouwen zijn erg oud en zijn in de jugendstiel gebouwd.
Ook zijn er veel oude badhuizen, nu als restaurant of koffie huis ingericht.
Maar toch ook nog een aantal als badhuis.    Ze hebben een oude centrale weer opgebouwd.waar een watermolen oude watermolen draait. Een fijne plaats waar je nu lekker kunt zitten en genieten van het mooie weer.    Al met al was het een mooie eerste dag en ook nog mooi weer.   

 Zondag 3 juni

 Het weer vandaag regenachtig en tussen de 18 en 22 graden.   Vanmorgen doorgeslapen tot ongeveer half elf. Na een uitgebreid ontbijt vertrokken richting Wurzburg.  Omdat we snelwegen beu waren heb ik de tomtom  op snelwegen vermijden gezet. We hebben dus de toeristische route gereden.  Onderweg regende het af en toe nog flink door.  Eenmaal in Wurzburg aangekomen zijn we doorgereden naar de camper plaats.  Dit was op een camping van de kano club.  Dit beviel ons niet .
Vervolgens naar een andere plek in Wurzburg.  Omdat dit ons ook niet beviel zijn we doorgereden naar Nordheim am main.  Hier staan we nu .Het is een mooi plekje aan de Main.  We hebben hier nog een mooie wandeling gemaakt naar een uitzichtpunt.  Dat was wel de moeite waard.
Op de terugweg werden we verrast door een fris buitje.  Wat dat betreft ontbreekt het ons hier aan niets.     Maandag 4 juni,  Vanmorgen vanuit Nordheim an Main vertrokken .
Na een reis door slaperige dorpjes,zagen we op een gegeven moment de schone Blauwe Donau.
Dit is hier een brede snel stromende rivier.
Er varen rondvaartboten en daardoor krijg je een aparte sfeer.De camperplaats moest aan de oever van de rivier liggen ,maar toch waren we eerst nog verkeerd,en wat heen en weer geloop en gezoek naar losse euro,s staan we er toch uiteindelijk.
De camperplaats staat aardig vol en wel met aardig grote en luxe campers,dus dievan ons valt niet erg op.
Vanmiddag wat boodschappen gedaan,en een lekker ijsje gegeten bij de Mac Donalds op een terrasje.
Na het avond eten nog een wandeling gemaakt langs de Donau,en een gedeelte van het stadje met een mooie oude kerk,en zijn we ook nog bijna verdwaald,
na wat gezoek en een omweg zitten we na een flinke wandeling weer in ons  campertje aan de koffie. 

 Dinsdag 5 juni 

Vanmorgen redelijk op tijd uit bed en alweer op pad.
We gaan richting Oostenrijk,want we willen naar Salzburg.
Dit gaat vandaag niet lukken omdat we daar niet kunnen overnachten,dus proberen we zo dicht mogelijk in de buurt een camperplaats te vinden, En ook dat is gelukt alhoewel het nog steeds Duitsland heet lijkt het om ons heen wel Oostenrijk.
De huizen en de bergen zijn typisch Oostenrijks,de camperplaats ligt hoog en we moesten dan ook flink omhoog rijden .
Dit gaat niet hard ,maar we zijn er toch gekomen.en nu hebben we een prachtig uitzicht .
We hebben  vanmiddag lekker van de zon genoten.
De wind is trouwens nog wel koud,maar vanmorgen hadden we niet kunnen denken dat we vanmiddag in de zon zouden zitten.
Vanavond zal het hier wel flink aflkoelen maar gelukkig hebben we een kachel en een lekker warm dekbed Morgen gaan we naar Salzburg,in de sporen van Mozart.        

Woensdag 6 juni

het weer :zonnig   De plannen van vandaag zijn anders gelopen dan we hadden gedacht.
Het bezoek aan Salzburg hebben we niet gedaan zoals we wilden,maar we zijn er wel geweest,en hebben  heel lang door de stad gecrost op zoek naar een parkeerplaats waar we met de camper kunnen staan,
en die parkeerplaats hebben we wel gevonden.
We moeten 38 euro betalen,en dat hebben we maar niet gedaan en hebben de keuze gemaakt om dan maar verder te gaan. We hebben een bezoek gebracht aan de geboorteplaats van de componist van het kerstlied Stille Nacht zijn naam is Franz Xavier Gruber.
De kerk in dit dorpje Hallein is bijzonder. Er stond een mooi klein orgel in alleen  kon men er niet op spelen,het was aan renovatie toe en hiervoor waren ze geld bij elkaar aan het schrapen.
Het is de bedoeling dat  het met kerst speelt en natuurlijk speelt men er dan Stille nacht op.
Ook in dit dorp hebben we een heeeel groot ijsje gegeten lekker op het terras.
Voor de rest hebben we de dag van morgen voorbereid voor morgen.
We gaan wandelen en varen en hiervoor hebben we al vast de plaats op gezocht en informatie gehaald bij de touristen informatie. Zo is het alweer avond en staan we op een kleine camping aan de Attersee,en hebben we lekker gedouched, we genieten nu van een rustige avond.   

Donderdag 7 juni

het weer : zonnig en warm   Vanmorgen op tijd weer op pad,voor de wandeling die we gisteren hebben voorbereid, We kunnen de camper mooi dichtbij ,in het dorp parkeren,en al snel zijn we op pad het begin is vlak en gaat langs de Wolfgangsee.
Het is mooi warm weer en er zitten mensen buiten op de terrassen van de hotel-restaurants.
Halverwege gaat de wandeling omhoog naar de Falkensteinkapel,wat we lopen is een pelgrimtocht en daar vindt je alles van terug waar we ook langs komen.
Er is een bron met genezend water ,en daar moet je wat vanover je ogen strijken en al je oog problemen zijn over .Nou proberen dan maar .Een andere wandelaar zei dat het echt hielp dus nee heb je en ja kan je krijgen. Ook was er een steen in een stuk rots als je je hoofd daar tegenaan legt ben je genezen van je hoofdpijn.
Nu heb ik niet zoveel hoofdpijn maar toch maar gedaan ook dit weet je maar nooit.
De wandeling eindigd in het plaatsje St Wolfgang
Een druk en gezellig plaatsje me veel hotels en restaurants,hier in Wolfgang zijn we op de boot weer terug gegaan naar het beginpunt St Gilgen.
Bij de camper een broodje gegeten en wat gedronken en onze route weer opgepakt.
De route was prachtig met afwisselend bergen en een wildstromende rivier. Het vinden van een geschikte camperplaats was een groter probleem de ene konden we niet bij komen doordat ze de weg hadden op gebroken en wij dus niet de rivier over konden. En bij de tweede was een of ander groep van fietsers ongeveer 50 die de camperplaats hadden ingenomen,uiteindelijk staan we hier wel omdat we geen zin hadden om nog verder te rijden .
Het is toch de bedoeling dat we morgen weer verder gaan,tot op heden is het rustig maar je weet het nooit.   

 Vrijdag 8 juni

 het weer vrij warm ,zonnig met af en toe een wolkje en soms veel wind.   Afgelopen nacht is het rustig gebleven,en vanmorgen gingen ze allemaal met hun fiets in de kabelbaan naar boven,om daarna met een noodgang weer naar beneden te komen.
Het blijken de wereld kampioenschappen te zijn .
Het lijkt me aardig gevaarlijk,en als je ziet hoe gepantserd ze op de fiets stapen ,zal er wel eens een ongeluk gebeuren.
We hebben ook nog naar een blaaskapel geluisterd die aan het oefenen waren ,het was echt oostenrijkse muziek, We zijn hierna weer op pad gegaan en nadat we boodschappen hadden gedaan zitten we al snel weer op de route.
En nu zitten we op een prachtig plekje,Neukirchen, met een erg mooi uitzicht. Toen we op de camperplaats aankwamen,bij een gasthof en helemaal boven op een berg,zijn we ons wezen melden,en de eigenaresse van de gasthof vroeg gelijk of we geen dorst hadden,en al snel zaten we achter heeeele grote glazen koud bier,en dat was verschrikkelijk lekker met deze temperaturen.
Voor de rest lekker genoten van de zon en nog wat gewandeld,een mooie dag,met op het einde van de dag veel wind. Alweer een mooie dag.    

Pagina's: 1 2 3 4