Spring naar inhoud

Oostenrijk en Italië 2012

  

zaterdag 9 juni

Het weer:Vandaag wat minder weer.We hebben aan aantal flinke buien gehad,maar ook zon.
De temp.tussen de 15 en 22 graden.   Gisterenavond hebben we in het gasthof gegeten,het was lekker en erg snel geserveerd  De rest van de avond gezellig in de camper gezeten en gelezen enz. Vandaag regende het bij het opstaan,en zijn we weer verder op pad gegaan .
We zijn een bergpas gereden met 15 hele scherpe bochten ,boven is een lift naar de Weissensee.  Jammer genoeg was het te bewolkt en konden we boven niet veel zien,we zijn dus maar niet naar boven gegaan.
In de tussentijd was er ook een triatlon en moest een grote groep heren en dames ,eerst zwemmen dan de berg opfietsen(ook met die 15 bochten) En daarna moesten nog omhoog hardlopen,als je dat allemaal nog kan navertellen heb je een goeie conditie.
Wij zijn toen alle deelnemers boven waren,weer naar beneden gegaan alleen deden wij het met de camper,en omdat het regende zijn we via de Felbertauertunnel naar de andere kant van de berg gereden Een hier staan we op een camping in het plaatsje Lienz we wisten niet dat het een camping was maar hebben toch besloten om hier te gaan staan het is een mooie camping aan een meer, Niet echt goedkoop maar ja je kan niet alles hebben,Nu hebben we lekker gedouched,en maken plannen voor morgen.           

Zondag  10 juni.

Het  weer De temperatuur was vandaag tussen de 15 en 20 graden,heel af en toe de zon gezien maar de bewolking overheerste.Ook regent het met regelmaat en hangen ook nu de wolken op ooghoogte (we staan nu op een hoogte van 900 meter)   We zitten vandaag in Italie,in Forni di scopra ,en de natuur om ons heen is prachtig.
De bergen zijn wat grillerig en onderweg hebben we veel watervallen de bergen af zien komen.
Ook kwam er met grote regelmaat veel water uit de lucht,toch hebben we omgeving nog wel even kunnen bekijken. We zijn vanaf de camperplaats ,een parkeerplaats bij een skilift deze keer het dorp ingelopen (voor we de camperplaats opreden stond er een bord alles in het Italiaans natuurlijk,dus wij het cafe in om te vragen of we er staan mochten ,nou ja ook alles in het Italiaans natuurlijk dus ging het allemaal wat moeizaam)De wandeling door het dorp met mooie oude houten huizen en veel bloemen  en planten,aan de balkons.
Er was een soort markt,met planten en kaas  zelfgemaakte olijfolie veel produkten uit deze streek.
Ook was er een muzikant aan het spelen,en waren er mensen aan het dansen en natuurlijk werd er wijn gedronken,jammer van het weer ,anders was de sfeer nog leuker geweest.
Misschien is het morgen allemaal wat beter maar dan zitten wij wat meer zuidelijker,en zien we wel weer verder.    

Maandag  11 juni

het weer .Van morgen regen en niet al te warm..s,middags zaten we in de zon en ongeveer 25 graden.   Toen we vanmorgen wakker werden regende het pijpestelen en de bergen om ons heen waren niet te zien vanwege de wolken die er omheen hingen.
We zijn na het ontbijt dan ook richting de kust gereden,onderweg nog even naar de liddle geweest,en al rijdende werd het warmer en ook de zon begon te schijnen. Toen we op de camperplaats  in Lido Di Jesolo aankwamen konden we onze korte broeken aan zo warm is het hier.
We zijn ook naar het strand geweest ,en hebben lekker buiten kunnen zitten.
Hier op de camper camping kunnen we morgen kaartjes kopen voor de bus en boot richting Venetie en daar gaan we dus morgen heen we hebben er veel zin in,eerst een bootocht over de Adriatische Zee en dan in Venetie ook nog een paar keer met een boot ,we zullen het wel zien,het wordt vast leuk.   

Dinsdag 12 juni

Vandaag was het lekker weer ongeveer 25 graden met een paar buitjes.   Bij het wakker worden regende het een beetje en was het grijs buiten,dus dan denk je dat de plannen voor vandaag niet doorgaan,maar na het ontbijt klaarde het op en werd het warm. We hebben  kaartjes gekocht voor de bus boot en dat was ook gelijk een kaartje voor alle bootjes in Venetie.
De bus stopt hier voor de camperplaats,en daar hoefde we niet lang op te wachten.De bus rijd hier erg vlot door de stad,en bij het busstation zijn we overgestapt op een andere bus die ons naar de haven bracht waar we verder op de boot gingen,ook de boot vaart pittig door.
Toen we aankwamen in Venetie was het eerst wat we zagen mensen mensen en nog eens mensen.
We hadden nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien.
Uiteindelijk vonden we onze weg aan de hand van een stadskaartje en zo zijn we op allerlei bruggetjes en pleintjes geweest.
Op een gegeven moment zijn we met de bootjes die hier dienen als stadsbus in en uit gehopst en zo hebben we alle mooie plaatjes gezien,
Intussen vielen we om van de honger,en wat doe je dan als je in Venetie bent, Je gaat pizza eten ,en wat voor een. Een hele grote,als je er zo een op hebt kan je er wel weer even tegen.
Het werd tijd om de boot naar de overkant weer op te zoeken,endaar stond een geweldige rij.
Wat kunnen er veel mensen op een bootje,de hele overtocht hebben we gestaan met z,n alle in een tonnetje zo voelde het .
En de bus was niet veel beter,ook staan en met zoveel mensen hoef je ook niet bang te zijn dat je omvalt,je houdt elkaar gewoon overeind,ook deze bus scheurt of het een lieve lust is.maar we zijn veilig bij de camper gekomen,en genieten na een lekkere douche nog na van deze mooie dag,vanavond nog een lekker Italiaans ijsje gehaald,wat genieten we er weer van .    

 Woensdag 13 juni

Het weer. Warm en zonnig,(niet altijd even veel zon.)   Na ontbijt zijn we op pad gegaan richting Ravennade. De camperplaats heet Forto Corsini. De reis ging voorspoedig we rijden door een mooi landschap,en al snel zijn op de plaats van bestemming en zitten we voor ons campertje met een biertje. We zijn s,middags naar het strand geweest,het zeewater was nogal fris,maar het strand is aardig rustig,en na dit strandbezoek terug naar de camper.
We moeten namelijk nog brood hebben ,nou dit was makkelijker gezegd dan gedaan,de dame van de supermarkt wilde ons het brood wat er nog lag niet verkopen nou dan maar niet en bedenken we voor de volgende morgen dat we nog yoghurt en musli hebben en crackers dus dat staat morgen ochtend op het menu als ontbijt.   Donderdag 14 juni

het weer: Vandaag mooi weer 25-30 graden.   Na een vroeg vertrek ( we moesten n.l voor 9 uur weg zijn anders moesten we betalen voor een hele dag) maar zo zijn we op tijd weg en rijden we richting Pisa,de route is weer prachtig en we komen door gebieden met wijnranken afgewisseld met olijfbomen en bomen met abrikozen.
Ook zijn hier weer bergen .
Het gebied waar we nu zitten heet Toscane.
Het is erg warm vandaag ,maar toch schieten we aardig op al gaan we niet zo snel met ons campertje,en moeten we aardig omhoog.en ook crossen we door stadjes en dat gaat hier nogal chaotisch maar goed we zijn er gekomen .
En nu staan we op een camperplaats de eerste waar we naar toe wilde was niet meer in gebruik dus moesten we naar een andere rijden nou werd die gelukkig duidelijk aan gegeven en de mijnheer die er zat hielp ons vriendelijk en gaf ons ook een plattegrond van de stad,en die hebben we gelijk gebruikt,en zijn we met de benenwagen richting de bekende toren gelopen,dat ging ook niet van een leien dakje en na wat gezoek(ja een toren kijk je ook makkelijk over het hoofd)hebben we het gevonden.
Rond de toren staan een prachtige kathedraal en nog andere gebouwen,uit dezelfde tijd en natuurlijk de scheve toren van Pisa.
Er zijn veel mensen die allemaal aan het foto,s maken zijn van dit wonderlijke gebouw,het is er gezellig en wer zijn veel kraampjes met souveniers.
Ook wij hebben er wat gekocht voor de kinderen.
Na een ijsje en nog een rondje toren zijn we terug gelopen naar de camper voor een biertje en wat eten want dat smaakt na zo,n drukke dag erg lekker    

 Vrijdag 15 juni  

Vandaag een warme onbewolkte dag

We zij vandaag vanuit Pisa,verder gereden,en uitgekomen op een camping want de camperplaats die we op het oog hadden lag midden in een industrie haven gebied,een vriendelijke mevrouw hielp ons en we konden een plekje uitzoeken
We hebben een plekje  lekker onder de bomen .
We hebben wat kleren gewassen,en lekker relaxed, gezeten en gelezen we hebben nog een klein stukje gelopen naar het dorp,maar dat stelde niet veel voor.
Dus vanavond lekker buiten gekookt en daarna gedouched nou ook dat viel tegen het douchen kost een euro maar het warme water had je maar heel kort dus al met al een duur grapje maar ja morgen maar verder kijken     

Pagina's: 1 2 3 4