Spring naar inhoud

Oostenrijk en Italië 2012

Zaterdag 16 juni

Het weer wordt een beetje eentonig het zelfde als gisteren.   Vanmorgen buiten ontbeten,en onze reis hervat,opnieuw gaat het door een prachtig landschap;en ook nu moeten we flink klimmen,er zijn hier opvallend veel bloemen te zien onderweg,en dat is een lust voor het oog.
 Palmen langs de kant van de weg en grote cactussen geven het landschap een apart geheel.
  Bij ieder huis een overdaad aan bloeiende planten,wat je hier vooral veel ziet zijn bloeiende oleander bomen en struiken .
Dit zijn vooral mijn favorieten.
De eerste camperplaats die we op ons programma haddden was mooi en boven op een berg ,maar hij was ook vol dus hebben we onder het genot van een bak koffie een ander plan moeten bedenken ,en dus naar een volgende .
Daar moesten we wel 2 uur voor verder rijden .
We rijden de route langs de zee die is mooi maar ook erg druk.
Ze razen hier op scooters dat het een lieve lust is levensgevaarlijk,maar ook echt Italiaans. We staan nu op een camperplaats 5 minuten lopen van het strand ,wel een beetje dichtbij de autosnelweg,maar nog weer verder rijden hadden we ook geen zin in met deze hitte.
We zitten hier met 30 graden,en dus vanmiddag naar het strand lekker liggen in het zand en ook nog gezwommen.
Ook op het strand is het erg vol maar als je er een maal tussen ligt heb je er geen erg meer in,het is gewoon echt het vakantiegevoel wat je erbij krijgt ,en natuurlijk een bruin kleurtje.                

Zondag 17 juni

 het weer: het is weer warm 30 graden   Met de zon op ons dak dus wakker geworden en maar weer erop uit.
We gaan vandaag een stukje van de kust af,en we moesten dus ook weer kruipen en kronkelen langs de wegen . We vonden de camperplaats al snel ,maar dit leek ons niet wat dus een volgende ingeprogrameerd en daar zittten we nu bij een boer.
Daar hebben we vandaag ons lekker rustig gehouden,onder de bomen met naast ons een zwembad waar wij ook gebruik van mogen maken,voor de rest dus luieren,maar met deze temperaturen is dat helemaal niet erg een beetje nadeel is hier dat er erg veel vliegen zijn dus hier heb je wat en daar laat je wat.. 

 Maandag 18 juni

Het weer is vandaag weer prima ,onbewolkt en temp.rond de 30 graden   Vanmorgen weer op pad ,we gingen weer richting kust. 
Het is vandaag veel rustiger op de weg dan zaterdag,toen wilde ook de Italianen zelf erg graag naar het strand.
Nu op maandag is het dus aanmerkelijk rustiger.
De Camperplaats hebben we zo gevonden,en nu staan we onder de palmbomen.
We hebben niet veel ondernomen en genieten van het uitzicht .
We kijken uit over zee,en dat verveeld nooit.
Nu ik dit schrijf is het 10 uur s.avonds geweest en zitten we nog steeds in korte broek buiten.
We hoorden net dat hier morgen een circus wordt opgebouwd,en dat de dieren van het circus moeten staan waar nu de campers staan
We moeten om ongeveer half 8 weg dus dat wordt vroeg uit de veren.
We zitten trouwens in de plaats Sant Remo en morgen zijn we van plan om richting Frankrijk te gaan. 

Dinsdag 19 juni.

Het weer vandaag,Mooi zonnig weer met ongeveer 30 graden in de middag wat sluier bewolking   We zitten op een ander stekkie aan de zelfde zee,met de zelfde zon ,en de zelfde temperatuur.
We hebben vandaag de route langs de kust weer gedeeltelijk gereden, en ook al dachten we geen bergen  tegen te komen toch moesten we weer flink klimmen.
De natuur is prachtig ,en zo reden we de grens over van Frankrijk want daar zitten we nu,in de plaats
Sant Tropes.
Vanmorgen zij we heel vroeg vertrokken omdat op de plaats waar de campers stonden een circus moest worden opgebouwd,Het voordeel is dat je nog een hele middag hebt om te genieten,en dat hebben we gedaan aan het strand natuurlijk,want die is hier weer vlakbij. Even de weg oversteken en dan ben je er al.
We staan nu op een camperpark met echt alleen maar campers ,en een lekkere douche.
Nu is het 9 uur en zitten we buiten aan de koffie.

Woensdag 20 juni.

Het weer :Het begon vanmorgen zonnig.Onderweg wat regen gehad maar vanmiddag weer warm en zonnig en ongeveer 30 graden.   Ook vandaag een mooi stekkie gevonden,aan zee een, camperplaats die goed verzorgd is en vanwaar we zo het strand op kunnen,en dat hebben we dan ook gedaan.
Het strand heeft niet veel zand maar des te meer stenen .
Onze waterschoenen komen dan ook goed van pas want om te zwemmen moet je wel eerst de stenen trotseren,maar met onze schoenen geen probleem.
Het water is hier heerlijk en warmer dan gisteren.
Onze huidskleur veranderd per dag en we zien dan ook lekker bruin,wat de plannen voor morgen zijn weten we nog niet.of we hier blijven of landinwaarts trekken( het moet wel weer een keer want volgende week om deze tijd moeten we al bijna thuis zijn.

Donderdag 21 juni

Vandaag was het het weer warm 30 graden   Vanmorgen dan toch maar afscheid genomen van de zee.
We gaan richting de stad Carpentras,eenmaal daar valt de camperplaats ons tegen,het is n.l een drukke parkeerplaats midden in de stad,dus het stadje bekeken en toen weer verder naar de volgende,die is ongeveer 20 minuten verder.
In de buurt van de hoge top van de Mount Ventoux,dichtbij het dorpje waar we nog even naar toe zijn gaan lopen.
Maar wel aan het einde van de middag want het is erg warm vanmiddag.Morgen gaan we de Mont Ventoux beklimmen (Met de auto)
Daarna weer naar een ander stekkie.
We hoorden dat er morgen in Nederland regen wordt voorspeld dus genieten we er nog maar even van. 

Vrijdag 22 juni

Het weer :Zonnig en warm.   Vanmorgen dus de Mont Ventoux beklommen met ons campertje.
Hij hield zich prima ondanks dat er  hele stijle stukken bij zaten,er waren veel wielrenners op de berg,en die moesten zwoegen dat wil je niet weten. Toch kwamen ze net als wij boven alleen waren zij iets vermoeider,het uitzicht was erg mooi we zitten op ongeveer 1800 meter en het is aardig fris,dus plaatjes schieten en terug.
We gaan na de boodschappen op zoek naar een camperplaats in de plaats Vaison-la-Romaine een oude stad met opgravingen uit de Romeinse tijd ook een gedeelte van de stad bestond nog uit die tijd en had erg mooie steegjes en doorkijkjes.
We zijn er doorheen gelopen(de camperplaats is op loopafstand) Ook het stadje is gezellig.
Voor de rest lekker gelezen en geluierd.
Vanavond voor het eerst binnen zitten na weken.
Het koelt aardig af ,we zitten hoger dan de afgelopen tijd.
Morgen weer naar een ander stekkie weer een stukje hoger.   

Pagina's: 1 2 3 4