Spring naar inhoud

2012, Oostenrijk en Italië

Zaterdag 23 juni

Het weer zonnig en iets minder warm 25 graden.   Het is vandaag weer een mooie dag .
We rijden door een prachtig landschap.Hoge bergtoppen en snel stromende riviertjes,de reis gaat voorspoedig,en al snel zijn we op de plaats van bestemming.
We zijn onderweg nog wel gestopt voor een pauze met koffie,en nu zitten we in het plaatsje Trefford aan het meer van Monteynard,waar veel op gesurfd en  aan kai surfen wordt gedaan.
In eerst instantie leek het aardig vol,maar ons campertje kon er nog bij .
We hebben een mooi plekje en kijken over het water.
Het lijkt zo vol omdat de mensen die hier overdag komen surfen en zwemmen hun auto hier ook parkeren.
Maar daar heb je eigenlijk niet veel last van het maakt dat er een gezellige drukte heerst.
Maar ook daar hebben we niet veel van mee gekregen want wij zijn een wandeling gaan doen die voerde naar een hele hoge hangbrug die hangt hoog boven het meer ongeveer 85 meter boven het water je kon erover heen lopen en dat hebben we dan ook gedaan,het was best eng (vond ik).
 Als je er met meerdere mensen overheen loopt,gaat hij heen en weer,maar ja eenmaal aan de andere kant moesten we weer terug,ik vond het aardig dapper,de foto,s zijn getuigen .
Een maal terug een lekker glaasje koude rose,en eten .
De wind is hier aardig hard geweest vandaag en vanavond dan ook binnen gegeten,nu is de wind gaan liggen ,en is het ook wat minder fris,het is dus nog steeds genieten,al komt de thuisreis in zicht.  

Zondag 24 juni

 Het weer Vandaag wat sluier bewolking maar nog wel lekker warm.   Opnieuw op een ander plekje,we gaan vandaag richting Annecy,maar daar was het zo druk,eerst stonden we in de file,en toen we bij de camperplaats aankwamen was die helemaal vol,dus op zoek naar een ander plekje.
En nu zitten we dan aan een grote vijver waar in wordt gevist,en waar ze met modelbootjes aan het varen zijn.
De Fransen gebruiken dit park om met de hele familie te picknicken en te ontspannen.
Waar we nu zitten ligt niet zover bij Annecy vandaan,ongeveer 15 kilometer)Voor de rest is het hier rustig en gebeurd er niet veel.
Wel moet je soms erg lachen om de mensen die in de andere campers zitten,er was er een die ging z,n overall aantrekken om z,n watertank bij te vullen en water te lozen,wij dachten dat hij de camper ging wassen maar dat was dus een vergissing,We hebben dus een rustige dag gehad, 

Maandag 25 juni

Het weer: vanmorgen bewolkt en regen.Vanmiddag zonnig en ongeveer 25 graden.   Vanmorgen voor het eerst sinds bijna 3 weken wakker geworden met het geluid van regen , Toch eruit en weer op pad,we gaan vandaag richting Dyon,en we zitten nu op een mooi verzorgende camperplaats,aan de rivier de Doube.
Het dorp wat erbij hoort stelt niet veel voor en dat hadden we dan ook snel gezien,we hebben wel boodschappen gedaan in de supermarkt,en lekker geluierd in de zon ,die toch weer scheen vanmiddag. Wat wel leuk is dat we staan naast een heeeele grote charisma camper,en dat ziet er natuurlijk niet uit en dan staat ook nog op de voorkant bij ons nomoney.
De mensen moeten er soms wel om lachen.
Het lijkt ons niet erg handig als je met zo,n hele grote camper op pad moet,en dan door kleine dorpjes en over smalle bergwegen.
Het zijn onze laatste vakantiedagen,en donderdag hopen we weer thuis te zijn ,maar morgen natuurlijk nog gewoon een verslag.   

Dinsdag 26 juni

Het weer vandaag:Van morgen bewolkt met wat regen van middag zonnig met af en toe een wolkje en ongeveer 25 graden   We zitten vandaag nog in Frankrijk,maar dat zal de laatste dag zijn .
Morgen gaan we naar Luxemburg en donderdag gaan we kijken hoe het in Dalfsen gaat. We hebben een camperplaats gevonden aan de Moezel,en staan dus weer aan het water.
De moezel is hier heel anders dan in Duitsland er zijn geen wijnstokken te zien,en op de rivier gebeurd eigenlijk niets.
We hebben 1 boot gezien over de hele dag,maar het plekje waar we staan is mooi .
Toen we hier aan kwamen begon de zon te schijnen,en konden we lekkker buiten zitten.
We begrepen wel dat het weer hier nog niet erg mooi is geweest dus zijn we erge bofkonten .
Er staat nog een volkswagen lt naast ons wel een nieuwer type,en ook mooi om te zien die man heeft hem helemaal zelf gebouwd ( van binnen natuurlijk).
We hebben nog een wandeling gemaakt door het dorp,maar dat steld niet veel voor het is het meeste oude meuk ,met verwaarloosde huizen ,en fabrieken niet veel aan dus,maar lekker zitten aan het water met een mooi boek is ook fijn. 

Woensdag 27 juni

Het weer vandaag:bewolkt maar vanmiddag brak toch de zon door en werd het weer warm   Onze laatste overnachting van deze vakantie is in Luxemburg,we wisten niet dat Luxemburg zo mooi was eigenlijk zie je het alleen maar vanaf de snelweg,maar als je er doorheen rijd zie je toch hoe mooi het eigenlijk is en toch zo dichtbij huis.
We zijn allereerst gestopt in het plaatsje La Rochette voor de camperplaats maar daar konden we pas op vanaf 4uur,dus eerst het dorp bezocht met de ruine van een kasteel,maar om erin te komen moest je betalen,en dat hadden we er niet voor over dus maar weer naar beneden gelopen (toch nog een aardige klim)
Eenmaal bij de camper hebben we besloten om naar een andere plaats te gaan want de plekjes waren toch wel wat klein en ingesloten dus op naar Heiderscheid,we staan bij een camping en de camperplaats is mooi en verzorgd,met op de plek eigen stroom en water .
Een plekje om vast nog eens naar terug te gaan.
Dit was het laatste verslag morgen zijn we weer thuis in Dalfsen. 

Pagina's: 1 2 3 4