Spring naar inhoud

2004, Noorwegen

In 2004 zijn we voor het eerst met ons gezin naar Noorwegen gegaan.Het jaar daarvoor hebben we ons georiënteerd op de vakantie beurs in Utrecht .Van 1984 tot 2003 zijn we altijd in zuidelijke richting gegaan .Voornamelijk Frankrijk en later noord spanje. Ons onderkomen bestond uit een de Waard albatros .Wat later hebben we er een Stern bijgekocht en nog later de Albatros verruild voor een Albatros junior.Dit alles in de auto met aanhanger .Ons verblijf op de camping duurde meestal niet langer dan 3 a 5 dagen .Dan werd de boel ingepakt en gingen we op zoek naar een ander plekje. Dus Noorwegen was nogal een avontuur.Na veel gezoek zijn we naar Noorwegen gegaan met color line, van Hamburg naar Oslo.We hadden geen hut maar stoelen om de kosten een beetje in de hand te houden.Eenmaal in Noorwegen hadden we wel een bepaalde streek voor ogen maar alles was nieuw en onbekend en we reden maar gewoon ongeveer een bepaalde richting op . Maar het is wel een onvergetelijke vakantie geworden en sindsdien is Scandinavië ons favoriete vakantieland.

Woensdag 28 juli 2004,Randsfjord

Om ongeveer 5 uur vertrokken uit Dalfsen, het is aardig druk onderweg en ondanks wat Duitse file,s zijn we op tijd in Kiel. De boot ligt er al en is enorm groot. Het inschepen gaat voorspoedig al is het wel wat eng want het is allemaal wel wat krap.

Eenmaal op de boot gaan we op zoek naar onze slaapstoelen en kunnen we onze rugzakken daar ook achterlaten.Het is een drukte van belang op dit varende hotel en je kunt er van alles doen en ook voldoende eten en drinken(niet goedkoop trouwens).Maar ook gokken, race spelletjes doen, film of tv kijken, of lekker aan dek van de zee genieten. Dit hebben we dan ook tot laat in de avond gedaan.Ook hebben we wat gegeten bij het snelbuffet, 1 van de vele restaurantjes aan boord.

Op zee zelf is het erg koud en winderig, maar nu op de camping is het prachtig weer en erg warm. We zitten in Odnes, een camping bij een landhuis. Je zet je tent neer en s,avonds ga je je aanmelden. De keurige en vriendelijke mevrouw helpt je graag en geeft je ideetjes voor een wandeling en tekent het ook nog graag voor je uit. Voorlopig zitten we hier goed en gaan we eerst maar  eens lekker uitrusten.

Zaterdag 29 juli 2004

Gisteren, vrijdag lekker uitgerust, want op de bood slaap je niet zo lekker, dus uitslapen en op ons gemakkie ontbijten. Het is warm dus genieten we van de zon.s,Avonds nog een stukje gelopen naar het meer.Zaterdag staat voor het eerst een wandeling op het programma, dus na het ontbijt brood smeren voor onderweg.(het brood is hier erg lekker).De wandeling is moeilijk te vinden maar het landschap is prachtig, veel bloemen, besneeuwde toppen en fjorden maar de wandeling wordt niet gevonden dus toeren we nog wat en picknicken we in fijn gezelschap van wat geiten die hier los rondlopen.

We besluiten om bij de springschans(heel hoog)en vlak bij de camping een stuk te gaan lopen. Ook hier veel bloemen waarvan we een bosje plukken en die staan nu bij de tent. Vanavond weer lekker buiten zitten. Het blijft hier lang licht en er zijn ontzetten veel muggen.

Pagina's: 1 2 3 4