Spring naar inhoud

2004, Noorwegen

Zondag 1 augustus 2004

Algehele rustdag, lekker luieren, lezen en s,middags een korte wandeling naar het meer. Daar staat een vogelkijkhut en hier is het in de winter druk met vogels uit Afrika.

Maandag 2 augustus 2004

Vanmorgen opgestaan en na het ontbijt de boel afgebroken en verhuist naar een nieuw stekkie. Nou dat is wat geworden. We staan echt tussen de hoge bergen, sommige met sneeuwtoppen. Het is hier een natuur reservaat.

De camping, nou: er is niks. We moeten ons wassen en zijn verder afhankelijk van een pomp en dat water is ijskoud. Ik zie mezelf er morgenochtend nog niet mee wassen. Ik hoop het 2 dagen vol te houden en dan weer op te stappen naar een nieuw stekkie. Op dit moment zitten we bij een zelf gemaakt kampvuur te genieten van de stilte en van de koffie. Het is nog niet erg koud en het blijft hier erg lang licht. Je kunt tot ongeveer 11 uur buiten lezen zonder lamp.

Dinsdag 3 augustus 2004

Vanmorgen om 8 uur uit bed, alles staat klaar, de rugzakken zijn voorzien van brood, water en fototoestellen. We gaan er een mooie dag van maken. Om half negen gaat er een boot richting natuurpark, hier stappen we uit en begint onze wandeling.(Het Peer Gynt pad)

We beginnen gelijk met een flinke klim, maar als we hoger komen zien we beneden het fjord liggen en boven ons om ons heen de sneeuwtoppen en de gletsjers. Het is een prachtig panorama. De wandeling is zwaar en gaat constant omhoog.

Ik heb het moeilijk en ben daarom met hangen en wurgen boven gekomen.Luc heeft mij naar boven moeten trekken, als dat niet was gebeurt had ik misschien wel op moeten geven. Naar beneden is ook moeilijk en de afdaling duurt lang. We zijn uren later beneden dan de bedoeling was en om 8 uur half negen zitten we dan ook pas te eten.

Woensdag 4 augustus 2004

Vanmorgen eerst uitgeslapen van de vermoeide dag van gisteren. Het regent en het is wat somber. We willen vandaag weer opzoek naar een ander stekkie. De rit vandaag is prachtig, we hebben veel sneeuw gezien en hele hoge bergtoppen, ook zie overal watervallen en wild kolkende rivieren. Het land Noorwegen is een prachtig land met om iedere bocht een verrassing.

Nu staan we op een camping, prachtig gelegen in de bergen. Als we vanuit de tent 10 stappen doen worden we nat van een waterval. We kijken uit op sneeuwtoppen. Ook hier natuurlijk een fjord en wel het Geirangerfjord, een heel bekend fjord.En hier zitten we op de Vinje camping. Vanwege de boodschappen brengen we een bezoek aan de supermarkt, die licht aan het fjort. En daar zien we en enorm cruiseschip liggen. Het is een echt toeristendorpje met winkels vol trollen en andere zaken.

De camping is mooi en we hebben dan ook lekker weer kunnen douchen, heerlijk warm.Ook is de was gedaan en nog wel in de wasmachine en droger, want de was was nogal opgelopen, want na al het zweten van gisteren lag er nogal wat. Ook hebben we lekker vis gegeten met worteltjes en sla.En zo valt de avond met het geraas van de waterval naast onze tent.(kan het lawaai ook uit?)

Donderdag 5 augustus 2004

Vandaag zijn we naar beneden gelopen voor een bezoek aan het dorpje. Onderweg een kerkje bekeken, een houten kerkje heel klein en simpel. Eenmaal in het dorpje natuurlijk even bij de haven kijken naar de grote cruise schepen, elke dag weer andere. Boten vol met juppen die elke dag vermaakt worden met winkeltjes en bus toertjes. Wij hebben ons vermaakt met souvenirs winkeltjes bekijken en om wat kettinkjes en een mooie poster te kopen. En zo sjouw je wat rond en hebben we een hele poos op een bankje gezeten en naar het geharrewar in de haven zitten kijken. Op ons gemakkie zijn we terug gelopen naar de camping en hebben nog lekker een poosje zitten genieten met een lekkere kom kippensoep.

Vrijdag 6 augustus 2004

Op ons gemakkie ontbeten en daarna op pad voor een wandeling, ok dit keer een flinke klim, naar de waterval die langs onze tent stroomt. Het is vandaag aardig zonnig zodat het al gauw aardig warm is. Boven hebben weer een prachtig uitzicht. Halverwege de wandeling kunnen we de camping zien.

Op de terugreis eerst naar het dorp want Luc is vandaag jarig en moet trakteren en we hebbendan ook een lekker groot ijsje gegeten. Daarna opweg naar de tent even lekker zitten, een drankje er bij en zo loopt het alweer tegen etenstijd. S, Avonds het gewoonlijke potje kaarten en dan rol je je bed in(we staan iets scheef vandaar)    

Zaterdag 7 augustus 2004

Vanmorgen zijn we heel laat wakker en na ontbijt naar Geiranger voor de boodschappen, geld pinnen en prulletjes kopen. En daar zijn we een hele tijd mee bezig geweest. Terug bij de tent hebben we eieren gebakken met bacon en s,avonds een spelletje doen.

Pagina's: 1 2 3 4