Spring naar inhoud

Noorwegen 2004

Zondag 8 augustus 2004

Vanmorgen vroeg op want we willen naar de kerk. Aldaar aangekomen bleek er wel een dienst te zijn maar in een ander dorp dus helaas pindakaas. Weer terug naar de tent en naar de koffie. Het is vandaag prachtig zonnig en warm weer.En daar hebben we lekker van zitten genieten. S, Middags op pad voor een wandeling, een gemakkelijke staat in de folder, nou dat ontdekten we al snel(niet dus)Een onbegaanbaar pad met omgevallen bomen en afbrokkelende stenen en verschrikkelijk veel brandnetels(mopper,mopper)

De tocht gaat voor een uitzicht op de 7 zusters, dit is een waterval, die hebben we wel gezien maar we kunnen de route niet afmaken, die was onbegaanbaar. We hebben onze beweging wel weer gehad, het leek wel een survival tocht . Maar lekker terug naar de camping uitrusten, drinken en douchen. En we maken plannen voor vertrek morgen.

Maandag 9 augustus 2004

Vanmorgen de boel ingepakt en op weg naar een ander stekkie. Het is een hele rit  maar hier zitten we dan op de Sandvik camping in Gaupne. We kijken uit op de Jostedalsbreen gletjer.Onderweg moesten we een keer overvaren en dat geeft een leuke onderbreking. Op dit moment zit de was weer in de wasmachine en is de koffie klaar.

Dinsdag 10 augustus 2004

Vandaag vroeg op. We gaan wandelen.Nou dat is gelukt, we zijn opweg naar de gletsjertong Austerdalsbreen, een mooie route door een dal aan de voet van de gletsjer. Een dal vol grote stenen en puin, afkomstig van de gletsjer, ook lopen er schapen rond.

Woensdag 11 augustus 2004

Vandaag op weg met de auto en een mooie bergweg gereden langs een bruisende snel stromende rivier . We komen uit bij een lange dam die het water van de gletsjer tegen houd. We hebben hier even rond gekeken , en hebben daarna de route weer hervat.

Een heel smal weggetje wat je bereikt via tunnels die heel smal en donker zijn, zo komen we bij een gletsjer meer, en natuurlijk bij de geltsjer zelf, De Jostedalsbreen. Luc, Michiel en Sandra zijn er naartoe geklauterd. Irene en ikzelf hebben het vanaf een bankje met de verrekijker gevolgd. Je kunt ook met een gids mee maar met ze,n vijven is dat een kostbaar grapje.

Halverwege de middag gaat de familietocht (per boot naar de gletsjer en daar een stuk op het ijs sjouwen) ook niet door vanwege het vele water op de gletsjer.Het is voor noorse begrippen veel te warm, ongeveer 30 graden, en dus is dit voor het veel te warm.

 Morgen gaan we weer een stukje zuidelijker, anders moeten we volgende week wel een heel eind rijden voor de boot naar Denemarken.

Donderdag 12 augustus 2004

Alweer een nieuw stekkie na een rit door heel veel tunneltjes en natuurlijk overgevaren, dit keer wel 2 keer. We zitten nu in de provincie Hordaland aan de oever van de Sorfjorden in Lofthus. Een mooi plekje, we kijken uit over het fjord en de gletsjer, we staan in een fruitboomgaard.

Dit gebied  staat bekend om het fruit. Appels, Peren, kersen en Pruimen. Hier wordt ook cider van gemaakt, wat hier in de streek verkocht wordt. De camping is goed verzorgt en schoon, zoals alle campings hier.

We blijven hier tot maandag, dan moeten we verder naar het zuiden want woensdag moeten we op de boot zitten naar Denemarken.

Vrijdag 13 augustus 2004

Alleen naar de supermarkt, voor de rest een rustige dag met in de zon zitten en lekker lezen.

Zaterdag 14 augustus 2004

Vandaag een wandeling gemaakt die op de camping begint..De  klim is pittig. We gaan naar het uitzichtpunt “nosie”en vandaar heb je een mooi uitzicht over de gletsjer en het fjort.

Boven een poosje zitten genieten van het uitzicht en daarna aan de terug wandel begonnen, het weet is weer warm dus weer flink zweten. Op de camping lekker uitrusten en de dorst lessen en daarna eten en het zweet eraf douchen, koffie drinken en weer valt de avond.

Pagina's: 1 2 3 4