Spring naar inhoud

Spanje 2016

Vandaag is het dan zover .We gaan op vakantie.

Vrijdag 20 mei

De richting is Spanje en het is de bedoeling om het eerste stuk wat sneller af te leggen.Dus we zullen per dag wat meer kilometers maken.

We  hebben eerst Utrecht aangehouden en vandaar naar Antwerpen, Gent  Lille, Amiëns,Rouen en als eind plaats Le Mans. De laatste 200 kilometer de tolweg genomen .Dan was het 2 uur in plaats van 3 uur rijden.Dat is de A 28 tussen Rouen en Le Mans.Een erg rustige weg maar niet goedkoop (€ 42,-)

Onderweg de nodige koffie en eet pauze,s genomen  en om ongeveer 10 in Le Mans aangekomen op de camperplaats, een mix parking midden in de stad (14957)

Maar het is er erg rustig.

Zaterdag 21 mei 2016

Om ongeveer 10 uur weg gereden en we zien wel hoe ver we komen.Ik heb Pau in de tomtom gezet dus we gaan in ieder geval de goede kant op.

Vandaag geen tol route,s is het plan.Dus we rijden via de n wegen.Dit rijd wel prettig en je ziet meer.

Alles ging goed totdat we op de A 63 rond Bordeaux rijden .Daar komen we in de file van weg werkzaam heden ( ? ).Het gaat er nogal chaotisch aan toe met  het van naar links en rechts kruisende vrachtwagens en personen auto,s.na bijna  1,5 uur in de file te hebben gestaan en 1 kilometer verder vonden we het genoeg en hebben de afslag genomen waar we net bij stonden .Eerst de stad in , maar dat was geen succes ,daarna weer terug en de A 63  terug richting pau.De eerste afrit genomen en een camperplaats gezocht.Die zijn hier gelukkig genoeg.Nu staan we in het plaatsje Sauternes, zo, beetje naast de kerk.(23224

Zaterdag 21 mei 2016

Om ongeveer 10 uur weg gereden en we zien wel hoe ver we komen.Ik heb Pau in de tomtom gezet dus we gaan in ieder geval de goede kant op.

Vandaag geen tol route,s is het plan.Dus we rijden via de n wegen.Dit rijd wel prettig en je ziet meer.

Alles ging goed totdat we op de A 63 rond Bordeaux rijden .Daar komen we in de file van weg werkzaam heden ( ? ).Het gaat er nogal gaotisch aan toe met  het van naar links en rechts kruisende vrachtwagens en personen auto,s.na bijna  1,5 uur in de file te hebben gestaan en 1 kilometer verder vonden we het genoeg en hebben de afslag genomen waar we net bij stonden .Eerst de stad in , maar dat was geen succes ,daarna weer terug en de A 63  terug richting pau.De eerste afrit genomen en een camperplaats gezocht.Die zijn hier gelukkig genoeg.Nu staan we in het plaatsje Sauternes, zo, beetje naast de kerk.(23224)

Toen we hier uit de camper stapten we her een stuk warmer dan we hadden gedacht.Het voelde aan als bijna 30 Dus maar gelijk de korte broek aan lekker buiten zitten.Na het eten begon het te regenen met een beetje onweer .Nu is het inmiddels weer droog.

Zondag 22 mei

Na het warme weer van gisteren is het gaan regenen en onweren.Het is vandaag flink kouder en het regent de hele dag zo,n beetje door.Dus een mooie dag om een stukje te rijden.

We gaan via Pau de Pyreneeën in.Heel veel binnendoor weggetjes die door Tom zijn uitgezocht.We staan nu in Lieu dit lhers (15659) op ongeveer 1100 meter hoogte in de Pyreneeën 

Dit ligt in de buurt van Lescun. Het is een smalle weg van ongeveer 9 kilometer,maar wel goed te doen.De cp ligt mooi in de bergen.Het weer valt ook nu nog een beetje tegen maar we hebben nog een mooie bergwandeling gemaakt .

Maandag 23 mei

Vandaag dus weer helemaal naar beneden en verder de weg door de Pyreneeën de n 134.

Aan de Spaanse kant is het mooi weer en we zijn met de nodige pauze,e doorgereden naar Bilbao.

We staan weer op een mooie camperplaats op ongeveer 200 meter hoogte en we kijken uit over de hele stad.Voor de rest van de dag lekker in de zon gezeten.

Dinsdag 24 mei

We zijn vanmorgen met de bus naar het centrum van de stad gereden.De bus stopt bijna voor de camperplaats .

Na een wandeling langs de rivier ria de bilboa,komen we bij het Guggenheim museum.

De buitenkant is opzich al de moeite waard vanwege de de bouwstijl en de beplating van tianium.Binnen is er ook genoeg te zien en we hebben ons wel een paar uur vermaakt.

Daarna de stad verder bekeken en wat gegeten op 1 van de vele terrasjes en weer met de bus naar de cp.Vandaag is het warm , ongeveer 28 graden .s,Avonds is het af en toe gaan regenen.

Woensdag 25 mei

Omdat we Madrid ook nog willen zien gaat de reis die richting op.Tot Burgos via de tolwegen.In vergelijking met Nederland is het erg rustig.Onderweg bij een groot winkel centrum de boodschappen aangevult.Vanaf Burgos dus geen tol meer betaald .De weg ziet er nog wel hetzelfde uit.
Ik denk dat we wel genoeg hebben betaald.

We staan nu in Sepulveda.(22367) 

Het is een mix parking maar we staan hier alleen, dus veel mix is er niet.Het dorpje is op een berg gebouwd in heeft een middeleeuws centrum..Je hebt het allemaal wel snel gezien omdat het dorp niet al te groot is.

We zitten nu ruim 100 kilometer van Madrid af en we willen morgen Madrid gaan bekijken.

Het aantal kilometers wat we tot nu toe hebben afgelegd is 2157

Donderdag 26 mei

Vanmorgen naar Madrid gereden naar een camping aan de rand van de stad.(12785)Osuna

We moeten ongeveer een kwartier lopen naar de metro en die doet er een half uur over om ons naar het centrum van Madrid te brengen.

Het oude centrum is erg gezellig en je loopt van het ene plein naar het andere.Overal zijn muzikanten en kunstenaars bezig om de mensen tegen een kleine vergoeding te vermaken.

We hebben daar ongeveer 7 uur rondgelopen en gezeten en voor ons is dat genoeg.De rest bekijken we een andere keer.

Dus weer de metro gepakt en naar de camping.

Vandaag 86 kilometer gereden

Vrijdag 27 mei 

Camping Osuna in Madrid vanmorgen verlaten en we zijn naar Toledo gereden.Er is daar een grote parkeerplaats waar je ook mag overnachten(10864).

Vanaf de parkeerplaats een klein stukje lopen en dan met 6 roltrappen omhoog naar Toledo.De stad is niet zo heel groot maar er is veel te zien en het is cultureel werelderfgoed.

Gisteren is de jaarlijkse prosessie geweest en dat is nog duidelijk te zien.De straten zijn nog uitbundig versierd met bloemen en aan de balkons hangen vlaggen en wandkleden en overal staan grote bloemstukken.Het is een gezellige stad met de nodige terrassen en pleinen.

De kathedraal is ook zeer de moeite waard om te bekijken.

Het is de belangrijkste van Spanje en is ook erg groot.Er hangen ook veel schilderijen zodat het wel een museum lijkt en als ik goed heb geteld staan er 4 grote orgels in.

Na nog wat genuttigd te hebben op een van de terrassen zijn we terug gegaan naar de camper.

We hebben besloten om hier niet te blijven staan ook omdat het nogal warm is.

We rijden ongeveer 125 kilometer verder naar Daimiel (10746)

Dit is het kleinste natuurpark van Spanje.Je hebt hier wettlands, zoiets als de weerribben , maar dan in het klein.
We staan hier op een mooi plekje tussen de bomen en het is hier goed uit te houden.

Vandaag 214 kilometer gereden

Pagina's: 1 2 3 4