Spring naar inhoud

2016, Spanje

Zaterdag 4 juni

El Torcal de Antequera,dat is de plaats waar we nu staan.Het is een berg van ongeveer 1200 meter hoog.Wij staan op 1192 meter op de parkeerplaats bij het bezoekers centrum (26756)

Het ligt bij de gelijknamige plaats.We hebben hier een mooie bergwandeling gemaakt.Heel veel planten en struiken staan nu in bloei.

Verder nog wat gemsen gespot,die zich moeiteloos over de rotsblokken verplaatsen.Er staat veel wind maar het weer is verder uitstekend.

Zondag 5 juni

Vanmorgen zo tegen 10 uur maar weer afgedaald.Het is hier een mooi gebied om doorheen te rijden .Omdat we ook nog naar granada willen zoeken we iets er tussen in.We hebben een camperplaats op het oog in Alhama de Granada(26204).Ze waren de parkeerplaats nog aan het opruimen na een veemarkt o.i.d.
Er is wel voldoende ruimte om te gaan staan,maar ook vanwege de temperatuur besluiten we om richting Fornes te rijden . 
Ik heb op de kaart een stuwmeertje gezien en daar is het vaak wel leuk.

Het meer ziet er prachtig blauw uit en er is een klein strandje .
Er staan hier nog meer campers en een stukje verder kunnen we mooi  staan met uitzicht op het meer .Dit is geen officiële plek maar over het algemeen wordt hier niet heel moeilijk over gedaan.De coördinaten zijn :N 36.99585 W 3.88480  Hoogte 820 meter  

Maandag 6 juni

We zijn vanmorgen naar camping Suspiro del Moro in Granada gereden.Dit omdat we de stad Granada wel eens willen zien en om dat de camperplaats hier veel te duur is.De camping kost per nacht € 17,-.

De bus stopt voor de camping en we hebben de bus van 20 over 12 genomen.Deze rijd ons in een half uur naar het centrum van Grananda..We besluiten eerst naar Alhambra te lopen.Dit is een paleis uit de tijd van de moren .En  Karel de 5 heeft hier gewoond.

We hebben geen kaartjes want dat moet je van te voren regelen.Maar we willen er toch even omheen lopen

Daarna weer naar het centrum op zoek naar de kathedraal. Na even zoeken gevonden.

Deze kerk is helemaal ingebouwd en heeft ook geen hoge toren dus hij valt niet op aan de buitenkant.

Van binnen wel .Deze kathedraal is erg licht de muren en de pilaren zijn wit.De achterkant is in de vorm van een halve cirkel waar diverse kapellen in zijn gemaakt.

Aan het begin van de avond nog wat gedronken en een hapje gegeten.We hebben hier de helft van laten staan .De smaak is prima maar het is te veel en te vet.Daarna weer met de bus terug.og even een ijsje gegeten bij de haven.Daarna nog lekker in de zon  voor de camper gezeten met een glaasje wijn en wat hapjes.

Zondag 12 juni

De camperplaats in Castellane staan we nu(2342),Aan de rand van het dorp.

We zijn vandaag binnendoor getoerd via de Georges du verdon,  weg nummer d 952.Van middag even door het dorp gelopen waar een soort markt was.Daarna naar de kapel boven op de rots van 185 meter.Voor de rest nog lekker in de zon gezeten.

Pagina's: 1 2 3 4