Spring naar inhoud

2013, Spanje en Portugal

Donderdag 6 en vrijdag 7 juni

We zijn zo tegen 7 uur vertrokken uit Dalfsen en gaan naar Bleskensgraaf.

We hebben daar overnacht op een camperplaats bij een boerderij.De boerderij ziet er erg nieuw uit  en in de stal met 120 koeien gaat alles automatisch.Onderweg hier naartoe hebben we wat problemen met de camper gekregen.Het schakelen ging niet meer goed.Op de camperplaats aangekomen de oorzaak gezocht en gevonden.Het probleem zit hem in een kogel verbinding die is losgeraakt.We besluiten om de volgende dag de wegenwacht te bellen.Toen de wegenwachter de volgende dag kwam kon deze niet meer doen dan een 
nood reparatie met tayribs en ijzerdraad.

Ik heb daarna naar mijn werk gebeld om aan het onderdeel te komen.Aangezien onze camper uit 1992 komt bleek het onderdeel niet meer leverbaar.Na een bezoek aan onze (schoon)vader in Ridderkerk zijn we naar Doetinchem gereden.Ik heb daar de verbinding hersteld.

Het was inmiddels 5 uur toen we zuidwaarts reden.

Nu staan we op een camperplaats in Geertruidenberg bij de jachthaven.

n 51.70346 e4.86306

Morgen gaan we naar Frankrijk

Zaterdag 8 juni

Na een nacht lekker slapen,vanmorgen na ontbijt niet al te vroeg vertrokken richting Frankrijk.

En daar zijn we nu ,op een mooie rustige camperplaats. De reis ging voorspoedig en het landschap is mooi,ook het weer is mooi zonnig.
Het dorpje waar we bij staan stelt niet veel voor na een korte wandeling hebben we rest van de dag gevuld,met lekker lezen in de zon.
Morgen gaan we weer verder ,maar we zijn niet van plan om lang te rijden.

Zondag 9 juni

Vanmorgen bij het wakker worden geen zon,we hebben ook vanmorgen weer lekker rustig aan gedaan,en na een uitgebreid ontbijt de camper weer gestart,en onze route weer vervolgd.
Het landschap is mooi met velden vol bloeiend koolzaad,en slapende Franse dorpjes.
We zijn gestopt om koffie te drinken,en besloten om niet een camperplaats te zoeken in Rouan,maar omdat het nog vroeg was door te rijden,via Brionne. De camperplaats tegen viel omdat er vlak naast een circus was, toen naar Broglie, ook dit zag er niet erg aantrekkelijk uit.
Het was een parkeerplaats aan de spoorlijn. 
In het plaatsje Fersnay sur Sarttre,zittten we nu in Sille le Guilaume op een een camping midden in het bos, met een meertje

We kwamen laat aan want hebben flink moeten zoeken omdat de coördinaten in de  tom tom niet goed waren,dus bij aankomst eerst eten,en wat drinken en na het eten nog gewandeld rond het meer en daarna een lekker bakkie thee en de plannen voor morgen maken, we gaan elke keer wat zuidelijker en gaan richting Bordeaux.

Maandag 10 juni

Vanmorgen lekker gedouched en daarna ontbeten,en toen maar weer op pad .
We gaan richting Poitiers, de reis gaat voorspoedig.
We hebben onderweg nog boodschappen gedaan op z,n Nederlands en wel bij de Lidl,en zo kunnen we alles inslaan wat we nodig hebben.

Al snel zijn we al een eind op geschoten,en nu zitten we iets ten zuiden van Poitiers,op een campingplaats bijna in het dorp.

Maar daar merk je niets van het is rustig en erg groen
 Vanmiddag nog een mooie wandeling gemaakt,en hebben nog een otter (of bever) gezien .
Zo beleven we altijd wel iets ,morgen gaan we richting Bordeaux en hopen weer op een voorspoedige reis,met wat meer  zon de ,temperaturen zijn goed alleen de zon laat het afweten ,maar de vakantie begint pas dus wie weet.

Dinsdag 11 juni

Bij het wakker worden vanmorgen regende het,achteraf viel het mee,dus naar de winkel voor vers brood,lekker ontbeten en weer op pad .
We rijden richting Bordeux,en onder weg wordt het weer steeds beter en de temperatuur hoger.
Het is een mooie route en we zien erg veel druiven.Onderweg nog gestopt voor een lekker bakkie koffie,en ook zijn we nog gestopt bij een Mac Donalds en hebben onze verslagen naar de kinderen gestuurd,en een Mc flurrie gegeten.

De camerplaats is bij een wijnboer,en het is er prachtig,we kunnen de druiven zien groeien en de wijn proeven. De rest van de middag lekker genoten in onze stoeltjes van de omgeving en de wijn.

Nu vanavond nog even een stukkie gelopen en lekker ontspannen.

Woensdag 12 juni

Vanmorgen bij het wakker worden scheen de zon en de temperatuur al aardig hoog. Lekker vers brood gehaald bij de boulangier en hebben buiten ontbeten.
Na dit alles de camper weer opgestart.
We gaan naar de Atlantische oceaan.
De eerste camperplaats in Soustons zag er mooi uit dus hier wilden we wel staan.
Alleen een probleem, de slagbomen wilde niet open en na wat discussie in het Frans bleek die defect te zijn.
Een Fransman die al op de camperplaats stond heeft gebeld en na een Franse 5 minuten kwam er een politieagent om de slagboom te repareren,het lukte alleen niet.
We kregen te horen dat er s,avonds pas iemand kwam om het ding te repareren dus hebben we de camper voor het hek geparkeerd en zijn naar het strand gegaan.
We hebben een lekker kleurtje opgedaan en aan het einde van de middag weer terug naar de camper.
De slagboom was nog steeds niet gemaakt.

We hebben besloten om naar een andere camperplaats te gaan  en staan nu in het plaatsje Moliets et Maa en staan dicht bij het strand ,een plaats onder de bomen waar we s,avonds nog lang buiten hebben gezeten.

Donderdag 13 juli

De plannen vanmorgen acuut veranderd,we wilde eigenlijk nog een dag blijven maar toen we wakker werden regende het erg hard dus dan maar richting Spanje.
De route is erg druk, we rijden via Biarritz –Donastia en  San Sebastian eerst naar een camperplaats in Legutiano .We weten niet zeker of we hier mogen staan vanwege bord met veboden te kamperen,achteraf bleek dat camping gedrag niet is toegestaan maar overnachten met een camper wel.Op naar een tweede optie in Nanclares de Laosea die was bij een camperdealer maar was erg ongezellig maar ook alleen maar op te komen tijdens openingstijden,dus geen keus.  We staan nu op een grote stadsparkeerplaats ook niet erg gezellig maar ja het is even niet anders,morgen gaan we richting Portugal.

Pagina's: 1 2 3