Spring naar inhoud

Spanje en Portugal 2013

Vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni

Na het ontbijt weer gaan rijden. Onderweg kunnen genieten van het landschap.
We zijn nog gestopt voor een picknick en toen we daar zaten op een parkeerplaats zagen we heel veel gieren(dit wisten we zeker nadat we het opgezocht hadden in ons vogelboek) het bleken vale gieren te zijn het was erg mooi om te zien ,het gebeurd ook niet elke dag tenslotte.

We zijn terecht gekomen op een camping,in de plaats Salamanca een mooie camping met veel groen,voor de rest van de dag hebben we lekker geluierd en weer contact gehad met thuis ,want we hebben hier internet ook wel weer eens fijn.
Het blijft lang warm dus s,avonds nog lekker buiten zitten.

Zaterdag ,na ontbijt de fietsen gepakt en naar de stad Salamanca gefietst.
Een tocht vooral langs de rivier en het meeste vlak,met wel wat obstakels,(goed te doen met onze terreinfietsen haha) de stad viel tegen maar we hebben hem  wel helemaal gezien ondertussen zijn de temperaturen aardig opgelopen en terug bij de camping zijn we toe aan een koud biertje en is er nog gezwommen ,s,avonds zijn we uit eten geweest in het restaurant bij de camping.
Uit eten is hier in Spanje een hele belevenis ,op een gegeven moment liep het hele terras vol met families met heel veel kinderen ,en die gaan allemaal tegelijk praten en eten bestellen complete chaos,maar wel leuk om het allemaal aan te zien en het eten en voorveel al de heeele grote glazen bier maken een hoop goed.

Zondag 16 juni

 Een dag van luieren en genieten, het is erg warm en er vallen hier (het lijkt op watten ) van de bomen iedereen loopt te niezen en er is altijd wat te zien en kan je genieten vanuit je luie stoel,

Maandag 17 juni

 Vanmorgen bij het wakker worden regende het,we gaan vandaag weer verder en na ontbijt gaan we weer op pad,we maken een mooie route dwars door de hoogvlaktes van Portugal,er groeien hier veel kurkbomen.
Het landschap is aan de ene kant geel van droogte en aan de andere kant groen  met veel broedende ooievaars.
We zij uitgekomen in de stad Pont de Sor,een camperplaats op een parkeerplaats maar wel rustig ,we hebben lekker uitgerust en de andere morgen

Dinsdag 18 juni

gaan we weer op pad richting de Portugese kust en daar hebben we een prachtig plekje in Porto Covo met uitkijk over de zee,en de regen die vanmorgen viel is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor zon en een blauwe lucht.
We hebben lekker in de stoel zitten geniete van de zon en het prachtige uitzicht,ook hebben we een wandeling gemaakt naar het dorpje hier vlakbij,echt een kustplaatsje met veel restaurantjes en souvenierswinkeltjes,De kust is hier onstuimig en de golven slaan met kracht op de rotsen al met al een prachtige plek  

Woensdag 19 juni, Donderdag 20 juni

We zitten weer (of nog ) in Porto Covo ,we wilden eigenllijk een kleinstukje verder naar een adere camperplaats maar die leek te zijn verdwenen.
Na nog een andere poging  gedaan te hebben wat ook niets was zijn we terug gegaan naar Porto Covo.
We zijn nog even naar het dorp geweest,en lekker naar het strand,nou lekker ,,,,er stond een harde wind,en we moesten achter onze parasol blijven want anders was het best fris

Donderdagochtend zijn we dan echt weer verder gegaan ,we zijn terecht gekomen in de stad Figueira da Voz op een grote camperplaats aan zee .
Hier zijn we dus ook weer naar het strand geweest je hebt hier mooie brede stranden met strandwachters op elk strand,ook vandaag stond er weer een harde wind,dus we zijn niet zolang op het strand geweest,en eenmaal in de camper ons opgewarmd met een drankje.
Portugal is een bijzonder land,alles is er veel en groot maar nergens is het echt druk,ook niet op de snelwegen waar je tol voor moet betalen,waar ruime parkeerplaatsen zijn allemaal met restaurant,(we hebben een poosje gepauzeerd  op zo,n parkeerplaats en er kwamen drie auto,s .
Je moet altijd met een pasje betalen ,en toch is er iemand bij het tankstation,die is aan het schoonmaken,en aan het wachten tot er iemand komt. Op de camperplaats waar we nu staan  is ook een kermis opgezet en daar hebben we s,avonds van mee kunnen genieten,wat een herrie.
De muziek was erg hard ,dus we zijn gaan slapen toen de muziek er mee ophield.

Vrijdag 21 juni

 vanmorgen weer verder getrokken richting Porto,En we staan op een camping 

 Da Madalena in Praia da Madalena,een camping in het bos en dichtbij zee.Morgen
hebben we plannen om naar Porto te gaan met de bus die hier vlakbij stopt.We wilden eerst met de fiets maar het is 12 kilometer fietsen en dat met deze sterke wind ,dus wordt het de bus,vanmiddag een stuk langs het strand gelopen ,en bij de camper lekker even in de zon gezeten,ook hebben we uitgebreid gedouched me een erge warme douche,een franse dame kwam naar mij toe en vond het water zo warm dat ze er niet onder ging,als je hem een poosje liet lopen dan werd het water wat kouder ,en knap je er toch wel weer van op.
Na het eten koelde het flink af en zitten we dan ook in de camper met een lekker borreltje.

Zaterdag 22 juni,zondag 23 juni en maandag 24 juni

Zaterdagmorgen na ontbijt,gaan we op weg naar de bus hij stopt vlakbij de camping en  kwam al snel.Nou dat is een belevenis op zich. Die busschauffeur scheurt erg hard  door de smalle straatjes;en bij sommige bochten is het echt millimeter werk maar we zijn heelhuids in Porto aangekomen.
Het is een oude stad ,en vandaag was er ook een braderie met kraampjes waar heel veel hetzelfde werd verkocht,vooral kleedjes en hoedjes. Wij hebben met een treintje een rondrit  gemaakt,en zijn bij een wijnkelder geweest,waar we een rondleiding hebben gehad en ook nog port hebben geproefd.
Porto heeft een stuk of 5 bruggen en op een heel hoge hebben we gelopen met een mooi uitzicht op de rode daken van de oude huisjes, die je vanaf de straat niet kan zien, zo kan je ook goed zien,hoe de mensen leven .Vaak in oude vervallenhuisjes. We hebben op een terras nog een orgineel gerecht gegeten het bestaat uit wit brood met een plakje vlees een plakje ham een hot dog en een plak kaas met patat,met natuurlijk een lekker biertje,en toen weer terug met de bus naar de camping,het was een gezellige dag en we hebben veel gezien,

Zondag was een rustdag en hebben we op de camping genoten van de zon,s,avonds kwamen we er achter dat er een feest was ,het heeft te maken met sardientjes en groen brood  en het feest duurt de hele nacht en inderdaad het was een herrie niet te geloven met veel muziek en bijna de hele nacht vuurwerk,dus een beetje onrustig geslapen
De volgende morgen

maandag 24 juni zijn we op weg gegaan naar de bedevaartsplaats Sant Diago de Compostello.
We hebben niet gelopen zoals veel andere maar hebben de camper buiten de stad geparkeerd,een betaalde parkeerplaats met bewaking dus dat geeft een veilig gevoel .

Het oude centrum is gemakkelijk te vinden en je hoeft niet lang te lopen om de oude kathedraal te vinden, een prachtig gebouw,die gratis te bezoeken is als je wilt kan je een digitale gids mee krijgen,(tegen vergoeding van €3,50)en je paspoort wat wel een beetje eng is maar ze zijn erg zorgvuldig .
Als je in zo,n kathedraal bent is het fijn als je begrijpt wat je ziet,er is veel pracht en praal We zij door de heilig deur geweest maar voelen ons daardoor niet anders,we konden van bovenaf Jacobus omarmen(dit ging ons wat te ver),Het verhaal gaat dat evangelist Jacobus hier begraven ligt en daarom komen duizenden bezoekers en wandelaars van over de hele wereld hier naartoe,het was een mooie ervaring en een mooie dag.
Op de weg terug nog een ijsje gegeten en op  naar een camperplaats. We wilden er een dicht bij  een supermarkt,want er moesten nog boodschappen worden gedaan,alleen de supermarkt was dicht,waarom weet niemand ,dus op weg naar een andere camperplaats,ook dichtbij een supermarkt (ook dicht HAHAHA) dus een probleen geen eten dus inproviseren ,en dat is ook wel weer gelukt.

Dinsdag 25 juni

Vanmorgen eerst boodschappen doen,en daarna weer verder ,we zitten nu op een camperplaats ,bij het stadje Lugo,een oud stadje met een mooie kathedraal,en een stadsmuur die nog helemaal intact is.
En zo kan je  helemaal rondom het stadje lopen en kan je goed zien hoe de mensen hier leven ,in soms wel hele erge oude huizen.Ook zie je de smalle straatjes echt zo typisch Spaans>De kathedraal is mooi met glas in lood ramen en natuurlijk veel beelden Eenmaal terug bij de camper plannen om verder te gaan ,maar omdat in de streek waar we naar toe willen heel weinig camperplaatsen zijn en we dan verder moeten rijden dan we eigenlijk willen besluiten we hier te blijven,we genieten nog even lekker van de zon, morgen dan maar weer verder.

Pagina's: 1 2 3