Spring naar inhoud

Spanje en Portugal 2013

Woensdag 26 juni

Vandaag weer op pad ,we gaan vandaag richting bergen en rijden echt een prachtige route,de bergen zijn hoog en er valt overal water naar beneden,ook zien we dammen en bergmeren,echt een berg gebied dus.
Langs de weg is het geel van de brem, die bloeit hier overvloedig.

Het is warm maar er staat erg veel wind,omdat we niet over de tolwegen rijden kom je door heel veel kleine dorpjes waar maar een paar huizen staan,maar ook de weg gaat over bergpassen met mooie vergezichten,en zo komen we op onze bestemming het dorpje Pola de Somido waar een camperplaats is bij een camping .

Het ligt allemaal prachtig en het is ook erg goed verzorgd.
We zijn nog even de omgeving gaan verkennen,en hebben een stuk een aangelegd pad gelopen dat uitkwam bij een uitzichtpunt.
We kregen in het dorp gezelschap van een hond die het hele stuk met ons is mee gelopen,en hij blijkt dus bij de camping te horen.
Na de wandeling ging hij voor de camper liggen.

We kunnen gebruik maken van het sanitair van de camping,en hebben dus lekker gedouched ,dit komt erg goed uit want het warme water in de camper doet het niet goed,en zo is elke dag weer spannend.

Donderdag 27 juni

Vanmorgen onze route weer hervat, we gaan weer een mooie bergroute rijden.
We rijden over smalle weggetjes ,en door tunnels ,we zitten nu op een camperplaats midden in de bergen ,bij een restaurant waar ze lekkere koude biertjes tappen  en ons heel hartelijk ontvangen.

Het dorpje is heel klein zoals zoveel dorpjes hier in Spanje ,maar alles ziet er netjes uit het dorpje heet cosio.
De bergen gaan zo over in de zee en onderweg hebben we de zee ook gezien .
Morgen gaan we weer richting Frankrijk .

Vrijdag 28 juni

Vanmorgen bij het wakker worden schijnt de zon uitbundig ,we konden nergens brood kopen ,dus yoghurt met muesli gegeten ook lekker op z,n tijd.
En toen maar weer op weg,de route was weer erg mooi,en op een gegeven moment,gaan de bergen over in de oceaan,en rij je op de snelweg langs de kust van de Atlantische Oceaan.

We  zitten nu in het plaatsje Jean de Luz,net over de grens bij Spanje het is een camping direct aan zee ,en we hebben een mooi plekje,morgen gaan we naar het dorp Jean de Luz,we blijven hier 3 nachten.

Zaterdag 29 juni

Vanmorgen wat laat wakker maar na ontbijt en de koffie op weg naar Jean de Luz
We zijn gaan lopen want we zitten er dichtbij,Het is een gezellig stadje ,natuurlijk aan zee,met veel gezellige terrasjes en winkeltjes.
We zijn er gezellig doorheen geslenterd,en nadat vanmorgen het flink bewolkt was,werd het vanmiddag zonniger en dan is het gelijk ook weer warm,en daar hebben we natuurlijk ook weer van kunnen genieten.
Ook nog even wat gedronken,en toen weer terug gewandeld op een pad dat hoofdzakelijk langs de zee loopt,eenmaal terug op de camping lekker geluierd en de dorst gelest.

Zondag 30 juni

Vandaag een lekkere rustige dag,vanmorgen lekker rustig ontbeten en een wandeling gemaakt.
Het voetpad loopt gedeeltelijk door het dorp en gedeeltelijk  langs de kust en de duinen –ook zijn hier veel campings en hotels  en veel restaurants.
Vanmorgen bij het wakker worden was het bewolkt en vannacht heeft het een heel klein beetje geregend,toch zijn de temperaturen goed en al gauw staat onder het lopen het zweet op je rug. s,Middags komt de zon er weer door en is het gelijk weer heet,en zo kom je de zondag wel door .
Morgen gaan we hier weer weg,langzaam aan weer terug naar huis.

Maandag 1  juni

Bij een bewolkte lucht ,op weg gegaan. We moeten vandaag een flink stuk rijden en uiteindelijk zitten we s,middags op een mooie camperplaats,in de Dordogne

Het plaatsje heet St front la Riviere s,Middags werd het alsmaar warmer en zonniger zodat we na aankomst niets meer hebben gedaan dan lekker in de zon nog genieten van al het moois om ons heen.
s,Avonds blijft het lang warm,en ook s,nachts,toch zijn we op tijd wakker en vervolgen onze reis…….

Dinsdag 2 juni

We gaan vandaag weer verder omhoog via Bordeaux en de Kastelen van de Loire,naar een camperplaats in een gehuchtje dat Gurgy heet .
De plaats waar we staan is mooi we staan aan een kanaal,dus het uitzicht is weer prima.

Morgen onze laatste reisdag in Frankrijk want morgenavond hopen we in Luxemburg te zitten op een camperplaats waar we al eens eerder zijn geweest.We hopen weer op een voorspoedige reisWoensdag 3 juni

Onze laatste overnachting  doen we in Luxemburg in het Plaatsje Heiderscheid,bij de Fuussekaul,waar we vorig jaar ook geweest zijn .
Het kost nu 15 euro per nacht zonder douche ,en dat is wel veel .

De volgende keer zoeken we wel wat anders op,morgen de laatste etappe en dan hopen we weer thuis te zijn .

Pagina's: 1 2 3