Spring naar inhoud

2019, Zweden en Gotland

Zaterdag 22 juni 2019, 22:45, Falun

Het plekje waar we gisteren zijn gaan staan blijkt achteraf zeer mugrijk.Vannacht wel last gehad van een paar muggen maar vanmorgen bleek dat er behoorlijk wat waren binnengedrongen in de camper.Het doel van vandaag is Falun.Vanmorgen schijnt het zonnetje weer lekker en we rijden eerst nog een stuk over de grindweg.We rijden eerst naar Ljusdal . Het ligt  op de de route en er is een Lidl.Onze voorraden moeten worden aangevuld .Het is ongeveer 50 kilometer..We gaan weer verder via weg 50.De bermen staan prachtig in bloei met paarse en roze lupine,s en dit tientallen kilometers lang.

We komen een mooi plekje om te stoppen voor koffie en een broodje .Ik zet de stoelen en de tafel buiten maar ik kan dit ook bijna gelijk weer binnen zetten want het begint te regenen en te hagelen.Niet zo heel erg want binnen is het ook gezellig. aan het uitzicht kan het in ieder geval niet liggen,met om ons heen de bloeiende lupine,s.

We rijden verder naar Falun. We gaan eerst kijken bij de twee skischanssen.Vanaf de bovenkant kun je goed zien hoe hoog het is.We zijn niet helemaal boven in geweest omdat dit al gesloten is.Dit dan maar voor een volgende keer.We zijn naar de camperplaats gereden bij het meer cc28494.Leuke plekjes om te staan .Bij het meer of op de parkeerplaats. Nog bijna 800 kilometer te gaan tot Trelleborg.

Vandaag mooi weer ,18 graden en een paar buitjes .

Op het men vandaag een salade van jonge bladspinazi sla met o.a tonijn, en patat uit de omnia oven.

Gereden kilometers : 238

Zondag 23 juni 2019

Vannacht hadden we nog een paar muggen, waarschijnlijk een paar verstekelingen van de dagen ervoor en daar wordt het gelijk een stuk rustiger van.We zijn vanmorgen wat later en vertrekken om ongeveer half twaalf. We gaan vandaag tot örebro, zo,n 200 kilometer.We zijn ongeveer op de helft en we stoppen op een wel aardige parkeerplaats voor de koffie met een broodje. Hier nemen we altijd ruim de tijd voor, we hebben vakantie en er niets wat ons haast. Om half vier staan we op een camperplaats in Örebro.cc64581.

Het staan hier behoorlijk vol, voornamelijk met gewone auto’s. We kunnen mooi staan voor het beach volleybal veld.

We gaan eerst even in de zon zitten en na verloop van een half uur gaan we naar Örebro,ongeveer een half uur lopen. De weg vinden is eenvoudig, gewoon het water volgen. Het centrum van Örebro ziet er gezellig uit met een groot kasteel of fort in het centrum.

Er is ook iets met kunst want in het hele centrum zijn overal kunstwerken te zien. Terug bij camper gaan we eerst een lekker pilsje drinken. Het is nog steeds aangenaam in de zon en wij staan aan de goede kant van de camperplaats, wat de zon betreft.We kunnen goed merken dat we zuidelijker zitten , het wordt hier weer van vroeger donker .

Het weer vandaag is wel lekker, een beetje sluier bewolking maar voor de rest een zonnige dag, ongeveer 21 graden, morgen iets warmer.

Op het menu vandaag macaroni, als toetje yoghurt met aardbeien.

Gereden kilometers : 184

Maandag 24 juni 2019

We staan nu dus in Ödeshög, een soort natuurpark aan het Vättern.We zijn hier eigenlijk gestopt voor de koffie maar uiteindelijk staan we hier nog. Na de koffie nog een wandeling gemaakt naar een uitzichtpunt en hierna een stukje naar beneden gereden naar een andere parkeerplaats.

Het was hier wel naar onze zin en inplaats nog 30 kilometer door te rijden maar besloten om hier te blijven staan.Het weer speelt hierin ook wel een rol want het is redelijk warm. We staan op een hoek van de parkeerplaats en we kijken uit over en pas gemaaid weiland.

De luifel uitgerold en tijd voor een koud pilsje. Rond zes uur de boel toch maar weer ingepakt om de omgeving nog wat te bekijken en uiteindelijk staan we weer op de plek waar we vanmiddag zijn begonnen.Wel een mooi plekje, een open plaats in het bos met verschillende pichnick banken.Hier blijven we staan om morgen weer verder te trekken.

Het weer vandaag volop zon en 23 graden.

Op het menu vandaag sperziebonen met aardappel schijfjes

Gereden kilometers : 143

Dinsdag 25 juni 2019

Over vandaag niet heel veel te vertellen.We zijn op de terugweg en moeten woensdag in de buurt van Trelleborg zijn .Dat gaat wel lukken.We hebben de laatste week ongeveer 200 kilometer per dag gereden dus we hebben het rustig aan gedaan.De tomtom stuurde ons vanmorgen de E4 op.Na een tijdje op deze weg te hebben gereden de instellingen maar gewijzigd in snelwegen vermijden.Dat rijd een stuk beter.We zijn wel wat langer onderweg maar de route is veel prettiger om te rijden.Af en toe rijden we wel over een soort autoweg maar omdat we regelmatig af moeten slaan is het afwisselender.

We staan nu in Osby.We staan achter een tankstation.Er is een meertje in een bos met daaromheen parkeerplaatsen.We staan nu met een Duitse caravan. Voor de rest niets.Het geluid van de weg valt ook mee.Morgen gaan we ergens in de buurt van Trelleborg staan.

Het was vandaag behoorlijk warm, 26 graden.Op het menu vanavond, hamburger, gebakken aardappels,doperwten worteltjes.

Gereden kilometers : 279

Woensdag 26 juni 2019,

We zijn vanmorgen vanuit Osby naar Kristianstad gereden.We hebben de hele dag de tijd om in Trelleborg te komen dus zijn we van plan om een beetje langs de kust te rijden.In Kristianstad zijn we even naar de lidl geweest.en daarna doorgereden naar Ahus .We waren nog van plan om de stad te bekijken maar het is gewoon te warm voor zoiets. Vanaf Ahus dus zo’n beetje langs de kust gereden en ik heb in de womo gids een parkeerplaats bij een kapel gevonden.Tot onze verbazing was het daar razend druk , geen idee wat daar aan de hand was .Ik heb de camper maar gedraaid en opzoek naar wat anders.We zijn uitgekomen iets voorbij Simrishamn.Een mooie parkeerplaats met alleen maar een vrachtwagen.Ik heb de camper naast het gras gezet en de de luifel uitgedraaid en de stoelen buiten gezet.We hebben hier een mooi uitzicht op de Oostzee.

Na verloop van tijd de boel maar weer ingepakt want het is nog anderhalf uur rijden naar trelleborg.Het is een erg mooie route om te rijden,  vaak vlak langs de kust. Voor Trelleborg heb ik een parkeerplaats uitgezocht dicht bij het strand.Toen we daar stonden zag ik dat we bijna naast een camping stonden.We hebben daar wat gedronken en een stuk langs het strand gelopen.We zaten daarna goed en wel bij de camper , stopt er een auto voor de camper met een nogal agressieve man die ons vertelde dat we hier niet mochten staan en of we de bordjes met no camping niet gezien hadden, nee dus.Het blijkt de camping eigenaar te zijn.We moesten onmiddellijk vertrekken en op zijn camping gaan staan anders zou de politie bellen..We hebben de boel maar ingepakt en zijn weg gereden .

De camping eigenaar stond even verderop met zijn auto te wachten in de veronderstelling dat wij hen zouden volgen naar zijn camping. Dus niet en zeker niet op deze manier .We staan nu aan de andere kant van Trelleborg op een mixparking in een parkje cc69958.We staan hier met 4 campers.

Op het menu vanavond goulash soep, hamburger, worstje, aardappel sallade, salade met o.a.tonijn en yoghurt na.Het weer vandaag erg warm , 28 graden.einde van de middag wat bewolking.

Gereden kilometers : 227

Donderdag 27 juni 2019

Vandaag gaan we Zweden verlaten .We varen met TT lines naar travemünde.Het vertrek is om 06:15.Aankomst 13:45. We hebben hier €104 ,-voor betaald. Om vier uur loopt de wekker af en kwart voor vijf rijden we weg van de camperplaats. We staan dicht bij de haven dus ruim op tijd voor de incheck. Hier zit niemand meer in een hokje.je mag het allemaal zelf doen. Op een display je boekingsnummer invoeren een paar keer op oké en je kaartjes komen tevoorschijn. Daarna nog twee keer de barcode scannen voor de slagbomen en aansluiten in rij 74.Alles duurde een half uur langer dus om 06:15 pas inschepen we waren net de trap op gelopen naar dek zes of we voeren al weg, een beetje haast misschien.

We hebben binnen gezeten tot ongeveer halverwege,  daarna kwam de zon er bij in hebben we lekker buiten gezeten.Wel veel wind maar niet zo heel koud.Kwart over twee dus in Travemunde. Daarna naar een camperplaats in de buurt van Hamburg, Geesthacht,campercontact 3623.Een mooi plekje aan de Elbe. Het kost hier €7,-.Wil je stroom of water dan betaal je er extra voor. Wij zijn nooit stroom nodig en dan is dit de eerlijke manier. Morgen nog 300 kilometer en dan zijn we thuis.

Het weer : vanmorgen bewolkt. Tijdens de overtocht kwam de zon er door. Vanmiddag weer wolken maar vanavond weer een beetje zon.20 graden ongeveer.Op het menu stond vandaag stoofpot,thuis gemaakt en in geweckt, met rijst. Als toetje griekse yoghurt.

Gereden kilometers : 95

Vrijdag 28 juni 2019

Vandaag hebben we dan het laatste stukje gereden .Ongeveer om half tien vetrokken en onderweg geen ernstige files gehad.Onderweg nog een ruime koffiepauze op een parkeerplaats. Hier werd gewaarschuwd voor de processie rups dus we hebben de koffie maar binnen opgedronken. Om half vier zijn we thuis. 

Gereden kilometers vandaag : 371

Totaal deze reis : 6441

Pagina's: 1 2 3 4