Spring naar inhoud

Zweden en Noord Noorwegen 2017

Zaterdag 17 juni

Het heeft vannacht nog een beetje doorgeregen Maar vandaag is het de hele dag verder droog gebleven. Van morgen eerst bij de plaatselijke coop boodschappen gedaan en nu kunnen we weer een dag of 5 vooruit.
Het sani gebeuren aan de camper moest ook weer gebeuren dus zijn we eerst naar Steinker gereden .Daar is een serviceplaats.(51086)
Naast het gebruikelijke werk hebben we de camper ook een beetje schoon gemaakt aan de buitenkant en dat is goed zichtbaar.Gelijk bij het naastgelegen Shell station de diesel bijgevuld.

We hebben bij Verdalsora de 72 richting Zweden genomen.
Na de E6 wel een verademing want deze weg vinden wij wel mooier en prettiger om te rijden. Een beetje meer bochten en heuvels.
Na een kilometer of 40 de grens met Zweden gepasseerd, wat niet meer voorstelde dan een oude openstaande slagboom.
In Zweden verder over de 336.Het begin is geasfalteerd maar na een stukje is het een soort verharde grindweg.Van dit soort wegen zijn er hier veel.

Ongeveer 40 kilometer.Het gebied weer we doorheen rijden is wel erg mooi.
De maximale snelheid ligt niet boven de 50 kilometer per uur vanwege  de staat van het wegdek.Het wisselt nogal.Soms rijden we stapvoets en even verder is het weer mooi vlak.

We volgen een route uit de womo gids. Tour 3
Hier worden verschillende overnachtingsplekken genoemd.Uiteindelijk staan we op een picknick plaats met een mooi vrij uitzicht op het Kallsjön meer N63*36’43.7” E13*12,16.1”.

Het weer viel vandaag erg mee .Temperatuur tussen de 11 en 15 graden .Op dit moment regent het.

Gereden kilometers : 222

Zondag 18 juni

Vanmorgen was het dus droog, op een klein beetje gesputter na. Na het ontbijt e.d. , om ongeveer half elf op weg naar Östersund.
We hebben daar op de kade geststaan  aan het Bruntloviken.Er  kregen net een aantal kinderen zeilles.Volgens mij konden ze nog wel een paar lesjes gbruiken.
Na de koffie en een paar sneetjes brood weer verder.
De bedoeling was om in Alvrös te stoppen.Dit is Ytterhogdal geworden (25607) We reden hier langs en het zag er aardig uit aan een meer .

We kijken dus weer mooi uit over het water.Het vandaag redelijk droog gebleven en hebben vanmiddag nog even buiten gezeten .
Als de zon erdoor komt is het wel lekker.Terwijl ik vanmiddag wat zat te lezen zag ik iets in het water bewegen.
Het bleek een overstekende eland te zijn .Ik heb er nog een paar foto,s van kunnen maken.Wij zien elanden niet zo veel .

Voor ons was dit de tweede.In tegenstelling met rendieren Ik schat dat we er een paar honderd hebben gezien.En allemaal moeten ze oversteken als wij er aankomen.

Het weer vandaag was redelijk Temperatuur tussen de  9 en 23 graden

Gereden kilometers : 264

Maandag 19 juni

Vandaag om te beginnen naar de plaatselijke benzine pomp gereden en de diesel en water voorraad weer aangevuld.We willen vandaag eerst naar nusnäs.Daar woont Nils Olsson.

Hij maakt daar de wereld beroemde Dalahäst,de houten Zweedse paarden.
We zijn een aantal jaren geleden ook eens geweest maar toen was de fabriek gesloten.Nu hebben we kunnen zien hoe deze paarden worden gemaakt.

Het is allemaal handwerk.Een uur voordat we is Nasnüs aankwamen hebben we op een picknick plek de koffie met brood genuttigd.
Bij de paarden fabriek is een mooi grasveld waar je mooi kunt staan met de camper.We hebben daar thee gedronken en de fabriek en winkel bezocht . 
Daarna verder gegaan en nu staan we in Dala-Floda op een camperplaats. (28196)Het is een mix parking tussen de kerk en de rivier de Fästerdalälven 

Er licht een mooie houten hangbrug over de rivier .
De oorspronkelijke brug is in 1922 gebouwd.In 1980 ging deze brug door een brand verloren.De brug is herbouwd en op 18 mei 1983 ingewijd door koning Carl Gustav en koningin Sylvia.

Het was vandaag fijn weer en konden onderweg lekker buiten zitten.Temperatuur tussen de 9 en 23 graden.

Gereden kilometers : 286

Dinsdag 20 juni

Vandaag een wat langer stuk gereden.We moeten tenslotte donderdagmiddag in Trelleborg zijn.

We zijn vanuit Dala-Floda via de E16 naarVansbro,daarna via weg26 en de E6 naar Fiipstad,Molkom,Karlstad,Uddevalla en  Ljungskile.
En daar staan we nu weer met uitzicht op het water.Een camperplaats bij de
jachthaven(43653).

De route van vandaag was niet heel bijzonder.Het is hier ook een flink stuk drukker  dan we gewend zijn, de laatste 3 weken.Temperatuur vandaag tussen de 9 en 19 graden en de zon was er vandaag goed bij .En een mooie lucht met schapen wolkjes.

Gereden kilometers : 380

Woensdag 21 juni

We stonden vanmorgen in Ljungskile bij de jachthaven en de zeil school.er kwam een groep kinderen voor zeilles .En soort schoolzeilen denk ik.We hebben daar even naar ziten kijken en zijn toen vertrokken.

We gaan eerst naar een servicepunt.Dat ligt op ongeveer anderhalf uur rijden op de route.Het is bij de benzine pomp aan de E6 bij de plaats Tvääker ( 19076).

We hebben daar het cassette toilet leeg gegooid en in een putje het grijze water weg laten lopen en de diesel tank en de water tank gevuld.
Daarna doorgereden naar Vistorps Hamn.(28967)We staan aan zee, het kattegat om precies te zijn.
Het is een mix parking maar er staan hoofdzakelijk campers,nu 6.We hebben vanmiddag ,heerlijk in de zon kunnen zitten en na het eten nog een stukje langs de zee gelopen.

Morgen nog 140 kilometer naar Trelleborg.De boot gaat om 4 uur en we moet er uiterlijk om 3 uur zijn .Dus we kunnen rustig aan doen.Het weer was dus zonnig , wel behoorlijk wat wind.

Temperatuur tussen 12 en 22 graden

Gereden kilometers : 248

Donderdag 22 juni

We zijn om ongeveer 12 uur vertrokken van de camperplaats.In het plaatsje in de buurt, Förslöf willen we in de plaatselijke super nog een paar boodschappen doen.Daarna gaan we opweg naar Trelleborg.

We moeten daar uiterlijk om 3 uur zijn .we waren er om kwart voor 2 , dus ruim op tijd.

Omdat we bij Stena Line hebben geboekt gaan we in die rij staan.
Na een tijdje wachten zijn we aan de beurt.De duitse mevrouw was niet al te vriendelijk en zei dat we verkeerd stonden en naar TT line moesten.
Daar ging het beter en kregen we onze boarding pas.Wij dachten dat met Stena line gingen, maar dat bleek dus TT Line te zijn .
Blijkbaar zijn ze gefuseerd. Maar het blijft wel een beetje vreemd dat dat nergens vermeld wordt.

Vanaf 3 uur begon het inschepen.Het gaat nu wel anders dan op de heen reis, met Finn Line.

TT Line is een Duits bedrijf lijkt het.De voertaal aan boord is Duits.
We hebben aan boord nog wat gegeten, maar dat was niet voor herhaling vatbaar.Al met al beviel ons de reis met Finn Line beter.
Ook waar we met de camper moesten staan zag er beter uit.
Bij Finn Line een afgesloten gedeelte met stroom aansluiting.Hier  stonden hoofdzakelijk campers en een paar personen auto,s , het personeel erg vriendelijk en het eten smaakte prima.

Om 10 uur zijn we aangekomen in Rostock.

Het uitschepen gaat erg snel, op 3 plaatsen tegelijk.We zijn van plan om naar Lubeck te rijden en daar op de camperplaats bij Ikea te overnachten.

Vanaf 3 uur begon het inschepen.Het gaat nu wel anders dan op de heen reis, met Finn Line.

TT Line is een Duits bedrijf lijkt het.De voertaal aan boord is Duits.
We hebben aan boord nog wat gegeten, maar dat was niet voor herhaling vatbaar.Al met al beviel ons de reis met Finn Line beter.
Ook waar we met de camper moesten staan zag er beter uit.
Bij Finn Line een afgesloten gedeelte met stroom aansluiting.Hier  stonden hoofdzakelijk campers en een paar personen auto,s , het personeel erg vriendelijk en het eten smaakte prima.

Om 10 uur zijn we aangekomen in Rostock.

Het uitschepen gaat erg snel, op 3 plaatsen tegelijk.We zijn van plan om naar Lubeck te rijden en daar op de camperplaats bij Ikea te overnachten.

Gereden kilometers : 280

De coördinaten zijn N53*54’48”E10*44’09”.

Vrijdag 23 juni 

We zijn van plan om bij Ikea te ontbijten, toch nog een beetje Zweden.

Dat kan vanaf 9 uur .De hoofdingang gaat om 10 uur open, maar je kunt al eerder via de naast gelegen winkel naar het restaurant, daar zijn we later achter gekomen.
Na een heerlijk ontbijt nog even langs de Lidl voor bepaalde dingen die in Duitsland aanzienlijk goedkoper zijn.

Het inmiddels al 12 uur en tijd om naar huis te gaan.

En zoals bijna te verwachten zijn ze met de weg aan het werk.
Bij Bremen 20 kilometer file.

We werden omgeleid maar toch twee en half uur in de file gestaan.Daarna eerst maar aan de koffie om daarvan bij te komen. Onderweg nog een hapje gegeten en om negen uur thuis.

Het einde van een heel mooie reis door Skandinavië. Het zijn grote afstanden maar het is de moeite waard.

Totaal gereden kilometers : 8404

Pagina's: 1 2 3 4